2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

rEVOLUTION Software – rEVOL NAV: testreszabott ERP – Magyar ügyvitelre specializált Microsoft Dynamics NAV programcsomag

6 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12376"><img class="image thumbnail" src="/files/images/revol.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.revolution.hu/" title="http://www.revolution.hu/" width="93" height="100" /></a><span style="width: 91px" class="caption"><strong><a href="http://www.revolution.hu/">http://www.revolution.hu/</a> </strong></span></span><p>2008. december 4-én adott tájékoztatást a  <em>rEVOLUTION Software</em>  új programcsomagjáról. 2009. év elejétől érhető el a rEVOLUTION Software funkciócsomagja, amit a Microsoft Dynamics NAV rendszerhez kis- és középvállalatok számára fejlesztettek ki.</p><p> 

 http://www.revolution.hu/http://www.revolution.hu/

2008. december 4-én adott tájékoztatást a  rEVOLUTION Software  új programcsomagjáról. 2009. év elejétől érhető el a rEVOLUTION Software funkciócsomagja, amit a Microsoft Dynamics NAV rendszerhez kis- és középvállalatok számára fejlesztettek ki.

 

 http://www.revolution.hu/http://www.revolution.hu/

2008. december 4-én adott tájékoztatást a  rEVOLUTION Software  új programcsomagjáról. 2009. év elejétől érhető el a rEVOLUTION Software funkciócsomagja, amit a Microsoft Dynamics NAV rendszerhez kis- és középvállalatok számára fejlesztettek ki.

 

A  rEVOLUTION  ezzel a fejlesztéssel a meglévő nemzetközi ERP rendszert kívánja alkalmassá tenni a hazai ügyvitel sajátosságainak és szokásos eljárásainak a lehető legteljesebb kezelésére.  A kiegészítő modulokat, funkciókat a meglévő és az új ügyfelek is többféle csomagban érhetik el.  A vállalat a most bevezetett megoldás segítségével a hazai piacon a legátfogóbb szolgáltatássort fogja nyújtani NAV partnereinek.

A hazai és nemzetközi fejlesztésű ERP rendszerek között a szemléletben találunk alapvető különbséget. A nemzetközi rendszerek alapvetően nagy felhasználói szabadságot biztosítanak azzal, hogy megengedő módon kezelik a bevitt adatokat. Ezek a rendszerek és készítőik feltételezik, hogy a felhasználó tisztában van munkája részleteivel, és képes felelősségteljes döntést hozni a bevinni kívánt adatokról,  a bevitel módjáról, ill. a rendszerben velük végzett műveletekről. 

A hazai fejlesztésű rendszerekkel más a helyzet, velük szemben az az alapvető elvárás, hogy a használat során a felhasználó ne tudjon hibát elkövetni, a rendszer „bolondbiztos" legyen.

Mindez azt jelenti, hogy a hazai rendszerekbe lényegesen több korlátozás és a törvényi követelményeknek megfelelő finomítás van beépítve, mint a nemzetközi ERP rendszerekbe. Mivel a hazai rendszereket általában egy-egy vállalatnál kevés felhasználó kezeli, de azok a funkciók széles skáláját használják, a magyar rendszerekbe számos olyan kényelmi funkció van beépítve, amelyek gyorsítják a használatot.

Egy rendszer „nagyvonalúsága" függ a méretétől is:  minél nagyobb egy rendszer, annál inkább nő azon cégek száma és sokfélesége, amelyeket ki kell szolgálnia.  A Microsoft Dynamics NAV rendszer funkciói alkalmasak arra, hogy a legkülönbözőbb, pl. szolgáltatással, gyártással vagy nagykereskedelemmel foglalkozó vállalatot is egyaránt kiszolgáljanak. Ez azonban szükségszerűen azt jelenti, hogy a rendszer a dobozból kivéve nem alkalmas azonnal egy-egy vállalat speciális igényeinek lefedésére, „testre kell szabni".  

Ez a testreszabás a felhasználók számára jelenleg paraméterezéssel (különféle, szoftvertanácsadó által elvégzett rendszerbeállítások), egyedi képernyők, egyedi riportok készítésével, vagy komplett egyedi fejlesztések útján érhető el, amelyek mindegyike költséges megoldást jelent.

Bódog Norbert,  a rEVOLUTION Software  ügyvezető igazgatója kifejtette, ügyfeleiknél azt tapasztalják, hogy azok a megbízható háttérrel és stabil jövőképpel rendelkező, nemzetközi vállalatirányítási rendszereket részesítik előnyben, de elvárják, hogy a rendszer teljesen üzembiztos legyen és megfeleljen a hazai szokásoknak.

A  rEVOLUTION-fejlesztésű funkciókkal kiegészítve, a Microsoft Dynamics NAV rendszer egyszerre kínálja a Microsoft hatalmas, több ezer fős fejlesztői kapacitásából adódó megbízhatóságot, valamint a hazai szokásoknak megfelelő működést.

A fejlesztéseket a meglévő ügyféligények alapján a  rEVOLUTION úgy alakította, hogy megfelelő alapot nyújtsanak az ügyfelek azon problémáira, melyeket az alaprendszer nem képes kellő finomsággal kezelni.  A megoldásokhoz így kedvezőbb áron és sokkal gyorsabban juthat hozzá az ügyfél, mintha a felmerülő problémára egyedi fejlesztésben, az igények alapoktól történő újragondolása mellett kellene megoldást találnia.

A rEVOLUTION fejlesztések további előnye, hogy a Microsoft Dynamics NAV rendszerhez illesztve a rendszeres programfrissítésekkel automatikusan együtt tudnak működni, így nem kell a csomag elévülésétől tartani.

rEVOL NAV – a szükséges kiegészítők katalógusa

A meglévő ügyféligények alapján a rEVOLUTION a fejlesztett megoldásokat három nagy csomagba sorolta.

Az alapcsomag tartalmazza azokat az apróbb módosításokat (beépített szűrési lehetőségek, magyar szokásoknak megfelelő átalakítások, a használat kényelmét fokozó extra képernyők,  stb.) , melyeket minden ügyfél megkap, amennyiben a rEVOLUTION-tól vásárolja meg a Microsoft Dynamics NAV rendszert.

A fejlesztések következő csoportját olyan általános kiegészítő funkciók, riportok alkotják, amelyeket egy-egy modulhoz fejlesztettek ki a felhasználói élmény vagy a hatékonyság növelése érdekében. Ezek a megoldások rendszerint horizontálisak, vagyis minden iparág számára fontos és használható segítséget jelentenek.

Ide tartozik többek között az ismétlődő számlázás funkció, amelynek segítségével a rendszeres időközönként azonos paraméterekkel küldött számlákat (pl. bérleti díj) csoportosan, egy gombnyomásra készíti el a rendszer.

A harmadik típus komplett horizontális vagy vertikális (egy-egy iparágra specializált) modulokat, hivatalos Microsoft terminológiával add-onokat jelent. Ide tartozik az iparágtól függetlenül használható Banki kommunikáció, Forint és deviza házi pénztár valamint az Iktatókönyv, az iparági megoldások közül pedig kiemelkedő a Projektkezelés, a Raktárkezelés és a Vonalkód integráció.

Juhász Zsolt, a rEVOLUTION üzletfejlesztési igazgatója rámutatott,  a nagyobb volumenű, komplex funkciókat megvalósító modulok elsősorban a már meglévő iparági specifikációkból nőtték ki magukat.

A rEVOLUTION-nál a legszélesebb iparági ismerettel az építőipar területén rendelkeznek. Már 7 ügyfelük használja a kifejezetten építőipari beruházó, generálkivitelező és a holding formában működő cégek számára kifejlesztett, likviditástervezést és kontrolling modult tartalmazó programcsomagot, ill. annak szerződéskezelő modulját.

Úgy döntöttek, a jövőben ez a   rEVOL NAV  részeként lesz elérhető az érdeklődők számára.

Bódog Norbert  szólt arról a 2008-as évben bekövetkezett számos változásról, mely a gazdasági életben, így közvetve az ügyviteli rendszerek piacán is érintette hatását.

A rEVOLUTION  több éves tapasztalata azt mutatja, hogy könnyen használható, speciális igényeket kielégítő, megfizethető megoldásra továbbra is szükség lesz a piacon, így a mostani fejlesztés a legfontosabb üzletág további erősödését eredményezi.  A következő évtől azt remélik, hogy az eladott NAV rendszerekből származó árbevétel  10-20%-a  már a saját fejlesztésű kiegészítő csomagok értékesítéséből fog származni.

A Microsoft Dynamics NAV-hoz készült kiegészítő programcsomagokat moduláron vásárolhatják meg az érdeklődők:   az alap funkciók, kimutatások pár tízezer forinttól elérhetők, míg az iparági megoldások ára néhány százezertől néhány millió forintig terjed.

http://www.revolution.hu/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.