www.palinkaeskolbasz.huhttp://www.palinkaeskolbasz.hu/ „Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó" Hétvégén -2007. október 5-7 között- a Budai Várnegyed  Savoyai terasza adott helyet a Budavári Pálinka-és Kolbászfesztiválnak. Az eddigi egyik legnagyobb hungarikumunkat bemutató pálinkafesztiválok sikere tagadhatatlan, idén ezt fokozván, nem csak pálinka, hanem kolbászkészítőknek is lehetőségük nyílt bemutatkozni.

www.palinkaeskolbasz.huhttp://www.palinkaeskolbasz.hu/ „Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó" Hétvégén -2007. október 5-7 között- a Budai Várnegyed  Savoyai terasza adott helyet a Budavári Pálinka-és Kolbászfesztiválnak. Az eddigi egyik legnagyobb hungarikumunkat bemutató pálinkafesztiválok sikere tagadhatatlan, idén ezt fokozván, nem csak pálinka, hanem kolbászkészítőknek is lehetőségük nyílt bemutatkozni.

A Budavári Pálinka-és Kolbászfesztiválon, a túljelentkezés miatt limitált számú hungarikum-gyártó, 15 pálinkakészítő, és tíz kolbászkészítő mutathatta, kóstoltathatta meg termékeit. Hagyományok, receptek, eljárások, s nem utolsó sorban fantasztikus ízek felvonultatása volt e fesztivál.

A fesztiválon szebbnél szebb palackokban, jobbnál jobb italok voltak. Mindenki kedvesen tájékoztatott termékeikről, különlegességeikről.. A Rézangyal Pálinkaház például a magyarországi legnevezetesebb pálinkafőződéiből származó pálinkákból vásárol, azt újrapalackozza. Különlegességük a Mézes Ágyas Meggyes, mely az Újfehértói Ágyas Meggy mézes változata, s mely a saját fejlesztésük.

Nagy Attila a Brill Kft ügyvezetője mesélt a kóstolási sorrendről, a kóstoló pohár formájáról, s a kóstolás fortélyairól. A pálinkafőző 46 érmet tudhat magáénak, több, mint 20 -féle gyümölcsből készít pálinkát. Egy pohár kóstoló után azt is megtudtam, hogy régen a paprikával készült pálinkát gyógyításra is használták.

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.
11.11. 12.12.

A várba látogatók megkóstolhatták még többek között Márton és lányai málna pálinkáját, a Zwack Nemes pálinkákat a Prekop Bio termékeket, Bestillo-, Panyolai-, Békési-pálinkákat. Akik megéheztek, most nem csupán a szokásos kürtöskalács, kemencés lángos, és sült termékek közül választhattak, hanem az ízesebbnél ízesebb Herz, Pick, Mangold, Surjány kolbászokat is megkóstolhatta, legyen ez akár csípős, csemege, sertés, pulyka, mangalica kolbász. Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal, hagymával, fennséges eledel, főleg ha e mellé még zene is szól.

 

13.13. 14.14.
15.15. 16.16.
17.17. 16.18.
19.19. 20.20.
21.21. 22.22.
23.23. 24.24.

Németh Krisztina

http://www.festival.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük