2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sabbah pátriárka húsvéti üzenete

3 perc olvasás
<p><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span class="inline left"><a href="/node/569"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Michel%20Sabbah.thumbnail.jpg" border="0" alt="Michel Sabbah jeruzsálemi latin pátriárka" title="Michel Sabbah jeruzsálemi latin pátriárka" width="78" height="100" /></a></span>?Földünk a feltámadás és ugyanakkor a halál földje, de hivatása és alapvetõ küldetése az, hogy a szeretet és az élet földje legyen.? </font></font></font><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"> </font></font></font></p><p><font size="3"></font></p><p><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">

michel sabbah jeruzsálemi latin pátriárka?Földünk a feltámadás és ugyanakkor a halál földje, de hivatása és alapvetõ küldetése az, hogy a szeretet és az élet földje legyen.?  

michel sabbah jeruzsálemi latin pátriárka?Földünk a feltámadás és ugyanakkor a halál földje, de hivatása és alapvetõ küldetése az, hogy a szeretet és az élet földje legyen.?  

 

Feltámadása révén az Úr új életet és bátorságot ad számunkra ahhoz, hogy legyõzzük a bûnt önmagunkban és a társadalomban ? írja szerdán közzétett húsvéti üzenetében Michel Sabbah jeruzsálemi latin pátriárka. ? Jézus így szól: ?Én vagyok a föltámadás és az élet: aki bennem hisz, mégha meg is halt, élni fog?.

A Szentföld lakói állandóan a halál valóságával néznek szembe, annak különféle megnyilvánulásaival, mint a gyûlölet, a félelem, az egyensúly hiánya mind a személyek közötti kapcsolatokban, mind a politikai vezetés szintjén. Földünk a feltámadás és a halál földje, miközben hivatása és alapvetõ küldetése, hogy a szeretet és az élet földje legyen. Ez feltételezi, hogy minden vallás hívõje elfogadja az Istenbe vetett hitének következményeit: azt, hogy mindnyájan Isten teremtményei vagyunk, és azt, hogy Istenben hinni annyit jelent, mint befogadni Isten minden gyermekét. Vagyis mindenki elfogad mindenkit, mindenki tiszteletben tart mindenkit, senki sem gyakorol erõszakot a másikkal szemben: nincsenek erõsebbek és gyengébbek, nincs megszállás, nincsenek falak, katonai útelzárások, nincs félelem, nincs erõszak. Ebben az évben arra emlékezünk, hogy 40 éve tart az egyensúlyhiány Szentföldünkön, ami kihat az egész térségre és a világra ? folytatódik Michel Abbas pátriárka üzenete.

 

? Vajon kormányzóink és a nemzetközi közösség véget tudnak-e vetni ennek a helyzetnek? Látszólag egyszerû dologról van szó: két nép háborúban áll egymással, az egyik elfoglalja a másik otthonát. A megoldás az lenne, hogy mindenki csak a saját otthonát foglalja el. Az Izraeliek az izraeliekét, a palesztinok a palesztinokét. Természetesen a félelem bonyolítja a dolgokat, és úgy állítja be a palesztinokat, mint terroristákat, vagy mint olyanokat, akik képtelenek a biztonságot garantálni. A világban több jelenség úgy nyilvánul meg, mint a szentföldi egyensúlyhiány közvetett vagy közvetlen következménye. Látjuk, hogy mindaddig, amíg mások otthonának az elfoglalása folytatódik, addig nincs egyensúly sem. És amíg ez a helyzet fennáll a Szentföldön, a térség és az egész világ szenvedni fog miatta. Meg kell kockáztatni a békét, véget kell vetni a megszállásnak ? mindenki térjen vissza otthonába ? hogy megkezdõdhessen a gyógyulás folyamata földünkön, a térségben és a világon.  

Földünk a feltámadás és ugyanakkor a halál földje, de hivatása és alapvetõ küldetése az, hogy a szeretet és az élet földje legyen. A bõséges életé minden lakója számára, bármilyen is legyen vallása vagy nemzetisége. Azt kérjük Istentõl, hogy adja meg mindenkinek a Feltámadás kegyelme által a bõséges életet, a nyugalmat és az áldást. Krisztus feltámadt, valóban feltámadt! ? fejezi be húsvéti üzenetét Michel Sabbah jeruzsálemi latin-szertartású pátriárka. 

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.