Kedves Kollégák, partnerek, támogatóink!   Pál Zsolt (Pille) vagyok, a Hobby Rádió főszerkesztője és a rádiót üzemeltető Net-média Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kedves Kollégák, partnerek, támogatóink!   Pál Zsolt (Pille) vagyok, a Hobby Rádió főszerkesztője és a rádiót üzemeltető Net-média Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 
Alapítványunk nagy bajban van, ez ügyben kérném cégük/vállalkozásuk segítségét. Alapítványunk fő projektje (Hobby Rádió) mellett a látássérültek információhoz való hozzájutását igyekszünk segíteni közösen a Vakrepülés Színtársulattal, melyet szintén kis csapatunkból áll. Sikerült beszereznünk egy használt, pont-írásban nyomtató készüléket (Braille-nyomtató), mely újonnan másfél millió forintba kerül. A használt eszközt 200000 Ft-ért sikerült beszereznünk, melyet tagjaink "összedobtak". A nyomtató nem a legjobb álapotban került hozzánk, de még mindig jóval olcsóbban beszereznünk, mintha újat vettünk volna (sajnos tagjaink, akik önkéntes munkában végzik tevékenységüket a rádiónál és a színháznál) nem bírták volna összedobni a költségét egy új nyomtatónak.

A Braille-printer hazánkban igen ritka segédeszköz, igen kevés szervezet engedheti meg magának, hogy a látássérült diákoknak, tanároknak Braille-nyomtatást végezhessen. A nyomtatónk két hét után sajnos megadta magát és a külföldi gyártóhoz kellett fordulnunk segítségért. A nyomtató kallibrálása és rendbe tétele 257625 Ft-ba kerül, melyet sajnos nincs módunk finanszírozni, pedig még a javítás költségével együtt (elkopott pontsor pótlása, fej kallibrálása) harmad annyiba kerül(ne), mint egy új printer beszerzése.

Arra kérném cégüket/vállalkozásukat, hogy amennyiben módjukban áll, segítsenek. A mai gazdasági helyzetben nem várható el, hogy egy cég a teljes összeget támogatásként finanszírozza, de amennyiben akár 10000-20000 Ft-tal is hozzá tudnak járulni a vak tagjaink információhoz való hozzájutásához, azt megköszönnénk.

Alapítványunk közhasznú szervezet, így jogosultak vagyunk ún. "adó igazolást" kiállítani támogatásukról. Az adomány az idei évtől a cégek számára adómentes, ill. az évvégi adóbevallás során az általunk kiadott igazolás alapján leírható adóelőlegből is a támogatás (a cég könyvelője megtudja mondani, hogy az adott cég/vállalkozás milyen mértékben tudja ezt leírni); és nem utolsó sorban talán fontos lehet cégüknek a társadalmi felelőségvállalás is, melyet mi igyekszünk meghálálni lehetőségeinkhez mérten: rádiónkban reklámszpot sugárzásával+készítésével, valamint a nyomtató üzembehelyezésének sajtóhírében megemlítjük az összes olyan céget/vállalkozást, melyek segíteni tudnak a nyomtató minél hamarabbi beindításában.  

 Amennyiben módjukban áll segíteni, kérem az Önök által megjelölt összeget utalják az alábbi számlaszámra:
Net-média Alapítvány (Erste bank):  11600006-00000000-26915306

Utalás közleménye: támogatás- utalásuk után kérem, hogy egy E-mail-t is küldjenek részemre a pille@pille.hu mail-címre, melyben feltüntetik a cég nevét, adószámát, székhelyét és az utalt összeget, hogy kiállíthassuk a támogatásról szóló igazolást.   

Tevékenységeinkről bővebb információk találhatóak a http://www.hobbyradio.hu/ és a http://www.vakrep.hu/ web-oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük