2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SOS: 45 db Samsung fényképezőgép a Gyermekfalvaknak

3 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44396"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DSC_2814kicsi.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>2010. októberében a Samsung Electronics Magyar Zrt. 45 db fényképezőgépet és 6 db netbookot adományozott a magyarországi SOS Gyermekfalvaknak. Az ünnepélyes átadásra és a Samsung szakemberei illetve profi fotósok által tartott fotográfiai képzésre Battonyán, Kőszegen és Kecskeméten került sor az elmúlt két hétvége során.</p><p>

 

2010. októberében a Samsung Electronics Magyar Zrt. 45 db fényképezőgépet és 6 db netbookot adományozott a magyarországi SOS Gyermekfalvaknak. Az ünnepélyes átadásra és a Samsung szakemberei illetve profi fotósok által tartott fotográfiai képzésre Battonyán, Kőszegen és Kecskeméten került sor az elmúlt két hétvége során.

 

2010. októberében a Samsung Electronics Magyar Zrt. 45 db fényképezőgépet és 6 db netbookot adományozott a magyarországi SOS Gyermekfalvaknak. Az ünnepélyes átadásra és a Samsung szakemberei illetve profi fotósok által tartott fotográfiai képzésre Battonyán, Kőszegen és Kecskeméten került sor az elmúlt két hétvége során.

Hazánkban – az alapítás sorrendjében Battonyán (1986), Kecskeméten (1990) és Kőszegen (1993) működnek SOS gyermekfalvak 10-12 családi házzal és saját háztartásukban élő nevelőszülői családokkal. 1994-ben az "idősebb korosztály" számára megnyitotta kapuit a szegedi, 2001-ben a lajosmizsei, 2003-ban pedig a séi ifjúsági ház, ahol a fiatalok 24 éves korukig élvezhetik az intézmény nyújtotta előnyöket. Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa jelenleg mintegy 300 gyermekről és fiatalról gondoskodik.

Kováts Botond PR és marketing vezető elmondta, hogy a Samsung célja egyrészt a fotózás örömének megismertetése az itt élő gyerekekkel, másrészt egy igényes, szép és személyes album létrehozása, amely a falvakban élő gyermekek szemszögéből mutatja be az őket körülvevő világot a nagyközönségnek. A gyermekek az adományok segítségével pályázhatnak az országos III. Gyerekszem filmfesztiválra is.

Szavazás a facebookon

A legjobb alkotások november 2. után lesznek láthatóak a http://www.facebook.com/SamsungMagyarorszag oldalon.
A képekre leadott szavazatok alapján derül majd ki, hogy mely fotók kerülnek be majd abba a 2011 első felében megjelenő könyvbe, amelyben a gyerekek által készített képek mellett hivatásos fotóművészek munkái is láthatóak a falvak életéről. Az életképekből álló album értékesítéséből származó bevételt a Samsung a hazai SOS-létesítményeknek ajánlja fel.  
A szavazatokat 2010. november 14-ig lehet leadni.

A falvakban tartott rendezvények során a Samsung szakemberei, illetve profi fotósok rövid fotográfiai képzést tartottak a gyermekek számára, akik nagy örömmel készítették el a helyszínen új fényképezőgépeikkel első pályamunkáikat. A kőszegi átadón részt vett Barabás Éva, SOS Nagykövet is, aki a 2008-as pekingi olimpián épp az SOS Gyermekfalvak támogatásáért végzett szerepvállalása miatt futhatott a lánggal a Samsung jóvoltából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük