2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Százezer rajongó a Lufthansa Facebook oldalán

4 min read
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/44377"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/MySkyStatus.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.facebook.com/lufthansa" title="www.facebook.com/lufthansa" width="100" height="70" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.facebook.com/lufthansa">www.facebook.com/lufthansa</a> </strong></span></span><p>A Lufthansa komoly népszerűségnek örvendő Facebook oldalának rajongói tábora kevesebb mint egy év alatt elérte a 100 000-et. Bár a légitársaság online közösségi platformját csupán tavaly decemberben indította el, mégis 100 000 felhasználó csatlakozott a profilhoz a <a href="http://www.facebook.com/lufthansa">www.facebook.com/lufthansa</a> lájkolásával, melynek eredményeképp múlt héten aktiválódott a "Lufthansa Slot Machine" (Lufthansa Nyerőgép), mely vonzó nyereményekkel várja a játékos kedvű rajongókat.

  www.facebook.com/lufthansawww.facebook.com/lufthansa

A Lufthansa komoly népszerűségnek örvendő Facebook oldalának rajongói tábora kevesebb mint egy év alatt elérte a 100 000-et. Bár a légitársaság online közösségi platformját csupán tavaly decemberben indította el, mégis 100 000 felhasználó csatlakozott a profilhoz a www.facebook.com/lufthansa lájkolásával, melynek eredményeképp múlt héten aktiválódott a "Lufthansa Slot Machine" (Lufthansa Nyerőgép), mely vonzó nyereményekkel várja a játékos kedvű rajongókat.

  www.facebook.com/lufthansawww.facebook.com/lufthansa

A Lufthansa komoly népszerűségnek örvendő Facebook oldalának rajongói tábora kevesebb mint egy év alatt elérte a 100 000-et. Bár a légitársaság online közösségi platformját csupán tavaly decemberben indította el, mégis 100 000 felhasználó csatlakozott a profilhoz a www.facebook.com/lufthansa lájkolásával, melynek eredményeképp múlt héten aktiválódott a "Lufthansa Slot Machine" (Lufthansa Nyerőgép), mely vonzó nyereményekkel várja a játékos kedvű rajongókat.

A Lufthansa Facebook oldala csupán egy a folyamatosan növekvő közösségi hálózatok kínálta lehetőségek közül, melynek köszönhetően az utazóközönség tagjai kapcsolatba léphetnek a légitársasággal, információt cserélhetnek egymással, illetve értesülhetnek a különleges ajánlatokról és akciókról egyaránt. A Lufthansa Facebook rajongói elsőként szerezhettek tudomást az A380 alakuló járatain foglalható helyekről, illetve az A380 speciális mallorcai járatának exkluzív Palmát magába foglaló lefedettségéről. Ezen felül a rajongók a Lufthansa Technik müncheni karbantartási hangárában készült televíziós reklámok kulisszatitkaiba is betekinthettek egy fotósorozat erejéig. A Facebook mellett a Lufthansa Twitteren és YouTube-on is rendszeresen frissülő tartalmakat kínál.

A Lufthansa MySkyStatusTM elnevezésű közösségi alkalmazása elnyerte "A legjobb social media marketing kampány" címet a SimpliFlying-Airline Business által megrendezett konferencián, ahol légi ipar kiváló közösségi kommunikációt folytató szereplőit díjazták. A Lufthansa online kampánya rajongók ezreinek szavazatával került be a döntőbe, ahol a prominens zsűri a kampány egyedisége, és nemzetközi elérhetősége, valamint kategóriájában elért legjobb eredménye alapján ítélték oda a megtisztelő címet. A MySkyStatus 2009. szeptemberi elindulása óta mintegy 200 ország 400 000 felhasználója látogatott el az oldalra.

"Örömünkre szolgál, hogy átvehetjük ezt a megtisztelő díjat az összes MySkyStatus rajongónk és felhasználónk nevében, akik támogatták ezt az alkalmazást, és segítettek annak továbbfejlesztését az elmúlt év során – mondta Tamur Goudarzi-Pour, a Lufthansa közép-európai regionális igazgatója. "A sikerek azonban itt nem érnek véget, tovább folytatjuk a jövőben az eszköz, illetve az adatátvitel fejlesztéseit utasaink visszajelzése alapján – tette hozzá Goudarzi-Pour.

A MySkyStatusTM 2009 őszén bevezetett ingyenes web-alapú eszköz, melynek segítségével az utazóközönség bármely légi járaton kapcsolatban maradhat barátaival, családtagjaival, illetve kollégáival egyaránt. A felhasználók a repülés alatt is bejegyzéseket, illetve státuszfrissítéseket küldhetnek Facebookra, Twitterre, Linkedin-re. Az alkalmazás ingyenesen elérhető, és egyszerűen beállítható a myskystatus.com oldalon.

Az alkalmazás 2.0 verziója 2010 májusában jelent meg, és további praktikus és személyre szabható funkciókat kínál az utasok számára. Az egyik ilyen új funkciónak köszönhetően a felhasználók automatikus státusz frissítéseket küldhetnek e-mailen, illetve olyan további közösségi hálózatokon keresztül mint például a LinkedIn. Ezen felül a rajongók azt is figyelemmel kísérhetik, hogy más MySkyStatus felhasználók hová utaznak, és további személyre szabható lehetőségeket is rendelkezésre állnak az egyéni utazási történetek megosztására. A személyre szabott profilok által nyomon követhető a felhasználó repülési története, miközben a jövőbeli járatok gyors kiválasztása is egyszerűen megoldható, valamint az utasok további utazási adatokkal bővíthetik státuszfrissítéseiket.

A MySkyStatus bevezetése óta több mint 150 000 státuszfrissítés született, továbbá 400 000 látogató mintegy 200 országból vette igénybe az alkalmazást, amely 81 000 Google keresési találatot eredményezett. Az alkalmazás mobiltelefonra készült változata szintén elérhető a MySkyStatus felhasználók számára, így útközben is rendszeresen frissíthetik bejegyzéseiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük