2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Székesfehérváron indult el a Magyar Katolikus Rádió első vidéki adása

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52636"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images2_2.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>A Magyar Katolikus Rádió első vidéki ultrarövid-hullámú adása indult el hétfőn Székesfehérváron, a 96,1 MHz-en - jelentette be Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója és Radetzky András vezérigazgató-helyettes sajtótájékoztatón.

A Magyar Katolikus Rádió első vidéki ultrarövid-hullámú adása indult el hétfőn Székesfehérváron, a 96,1 MHz-en – jelentette be Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója és Radetzky András vezérigazgató-helyettes sajtótájékoztatón.

A Magyar Katolikus Rádió első vidéki ultrarövid-hullámú adása indult el hétfőn Székesfehérváron, a 96,1 MHz-en – jelentette be Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója és Radetzky András vezérigazgató-helyettes sajtótájékoztatón.

    A helyi szerkesztőség – megőrizve a rádió eddigi katolikus arculatát és keresztény értékközvetítését – napi hatórányi önálló műsort készít. Egyebek között egyórás hírmagazinban számol be a város, a helyi közélet eseményeiről, és a műsorstruktúra részei lesznek kulturális és portréműsorok, hitéleti és várostörténeti magazinok, valamint különféle összeállítások.
    Mint Spányi Antal elmondta, a Katolikus Rádiót alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hétévi, középhullámon való sugárzás után döntött arról, hogy a lényegesen jobb minőségű és olcsóbb ultrarövidhullámon próbálja meg sugározni a rádió műsorát.
    Miután a rádió Budapesten frekvenciát nyert, az év eleje óta fővárosban és közvetlen környékén már az URH frekvencián hallható a műsora.
    Később egy székesfehérvári és egy szombathelyi frekvenciát is sikerült elnyernie a rádiónak.
    A rádió hatórányi műsorának készítésébe a városban működő Médiacentrum, a Fehérvár és a Vörösmarty Rádió munkatársai is bekapcsolódnak – tájékoztatott Radetzky András.
    A városban nem építettek ki adásra alkalmas stúdiót, a helyi műsorkészítő műhely állítja össze az adásba kerülő műsorokat, s továbbítja őket interneten a budapesti stúdióba, onnan szoftveres alkalmazással jutnak el Székesfehérvárra – mondta el az MTI-nek.
    Tájékoztatása szerint szeptemberben várhatóan Szombathelyen is elindul a Katolikus Rádió adása, s szeretnék még az idén egy másik városban is megteremteni a sugárzás lehetőségét. Az elképzelések szerint a következő időszakban az ország délnyugati területén két-három városban indítanák el az adást.
    A székesfehérvári szerkesztőség műsorstruktúrája sokszínű lesz. A Fehérvári körkép elnevezésű, a közéleti és egyéb fontos helyi eseményekről beszámoló hírműsor mellett kulturális magazint, a fehérvári embereket bemutató portréműsorokat és a helység történetét ismertető műsort is hallhatnak majd a székesfehérváriak – mondta el Csitáry-Hock Tamás szerkesztő.
    A gyerekeknek szánt műsoridőben helyi szerzőknek – köztük a székesfehérvári Tollpihe Klub diák alkotóinak – a meséi is helyet kapnak majd.
    Róth Péter (Fidesz), a város alpolgármestere szerint a Magyar Katolikus Rádió az egyetemes értékek napi gyakorlattá tételéhez nyújt segítséget.

bdáv \ brr \ blz

MTI 2011. augusztus 1., hétfő 15:18

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.