2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Tesco megkönnyíti speciális étrendű vásárlói mindennapjait

4 min read
<p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/52634"><img class="image image-preview" src="/files/images/gluten%20free%20logo.jpg" border="0" alt="Gluténmentes" title="Gluténmentes" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Gluténmentes</strong></span></span></p><p><span class="inline inline-left"></span>A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével újította meg élelmiszerkínálatát a Tesco. Több mint 100 új termékkel bővül a bio-, glutén- és laktózmentes, illetve a diabetikus élelmiszerek választéka, megkönnyítve ezzel a speciális étrendet igénylő vásárlók helyzetét. </p><span class="inline inline-left"></span><p><strong> </strong>

GluténmentesGluténmentes

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével újította meg élelmiszerkínálatát a Tesco. Több mint 100 új termékkel bővül a bio-, glutén- és laktózmentes, illetve a diabetikus élelmiszerek választéka, megkönnyítve ezzel a speciális étrendet igénylő vásárlók helyzetét.

 

GluténmentesGluténmentes

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével újította meg élelmiszerkínálatát a Tesco. Több mint 100 új termékkel bővül a bio-, glutén- és laktózmentes, illetve a diabetikus élelmiszerek választéka, megkönnyítve ezzel a speciális étrendet igénylő vásárlók helyzetét.

 

A Tesco kiemelten kezeli vásárlói egészségét, ezért jelentős mértékben bővítette a speciális étrendet igénylők számára kínált termékek körét.  A kibővített választék négy kategóriában összesen 104 új terméket tartalmaz, és 2011. július 25-től kerül a polcokra. Az áruházakban megkülönböztető jelzésekkel hívják fel a vevők figyelmét az újdonságra, illetve hasznos ismereteket nyújtanak a kihelyezett információs füzetek. Magyarország legnagyobb fitnesz eseményén, a több mint 8 000 embert megmozgató Tesco Fittaréna helyszínein külön standoknál kóstolhatják meg az újdonságokat az érdeklődök.

 

A legbővebb felhozatallal eddig is, és a jövőben is a 44 termékkel 257 darabosra bővült biotermék kínálat bír. Az említett mennyiség háromféle pékárut, 78 féle tejterméket, és 176 féle szárazáru terméket tartalmaz, melyek legnépszerűbb cikkei között az üdítőitalok, az új ízesítésű köles golyók, és a gyümölcsös, illetve gyógyteák szerepelnek. A cukorbetegségben szenvedők számára szélesedik leginkább a kínálat, ők 52 új árucikk közül választhatnak, mely 60%-os növekedést jelent. Számukra négy teljesen új kategória jelenik meg: sörök, tészták, gyümölcs- és zöldségkonzervek, illetve lisztek. A legnagyobb áruházakban megújuló pékségekben pedig négy új finomságot kóstolhatnak. A gluténmentes választék két teljesen új kategóriával, nyolc új termékkel szélesedik. A 22%-os bővülésnek köszönhetően a gluténmentes termékek száma így 37-re nőtt. Az említett két új kategóriában számos zsemlemorzsa és pudingpor között válogathatnak a vásárlók, míg a slágerterméknek valószínűleg az új formátumú tészták és Abonett kenyerek számítanak majd. A laktózmentes választékban találunk számos sajtfélét, túrót, joghurtot, túró rudit, tejfölt, tejszínt, és természetesen tejet is. Előreláthatólag szeptemberben bővül tovább a pékáru kínálat, így bő egy hónap múlva további újdonságok ízesítik meg a speciális étrendet igénylők mindennapjait.

 

A polcokra kerülő készítményeket a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége is ellenőrizte, az általuk jóváhagyott termékeknél feltüntetésre került a szövetség logója. A kínálat kiterjesztését az MDOSZ kutatása előzte meg, mely széles körben felmérte a vásárlók igényeit, így a Tesco és az MDOSZ garantálja a fogyasztók által megkívánt változatosságot. „A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége üdvözölte a Tesco azon törekvését, hogy bővítse speciális étrendekbe illeszthető termékeinek kínálatát. Örömmel tölt el bennünket, hogy előzetes kutatásunkkal mi is részesei lehettünk e nagyszerű kezdeményezésnek. Ezzel az együttműködéssel, szövetségünk is hozzájárult, hogy egy, az egész országot lefedő áruházban ekkora mértékben bővülhetett ezeknek a termékeknek a választéka" – nyilatkozta Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. A Tesco reméli, hogy törekvése elnyeri látogatói tetszését, az egyedi diétán élőknek megkönnyítheti a mindennapjait, és szélesebb körben elterjedhet az egészséges, kiváló magyar termékeket tartalmazó biokínálat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.