2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szeretetet ajándékba! – szabadbérlet a 2018-as MITEM-re

3 perc olvasás

fotovaleriymiasnikovoedipus.jpg

Foto:Valeriy Miasnikov -Oedipus

A Nemzeti Színház december 6-tól 31-ig tartó karácsonyi akciót hirdet! Színházi ínyenceknek kínálják a MITEM 2018 Szabadbérletét.

 

A MITEM 2018 Szabadbérlet 3+1 – három nagyszínpadi és egy kisszínpadi -, tetszőlegesen összeválogatható – produkcióra szól, a bérlet ára karácsonyi akciónkban 8.100 forint. Ezzel a bérlettel három nagyszínpados és egy stúdiószínpados előadás szabadon választható a MITEM 2018 kínálatából. A MITEM 2018 szabadbérletesek számára egy hét elővásárlási időt biztosítanak a MITEM 2018 részletes műsorának megjelenésekor, január 25-től.

Vásároljon MITEM 2018 Szabadbérletet és ezzel kerüljön be azok közé, akik majd az elsők között választhatják ki a MITEM-re érkező, mintegy húsz külföldi előadás közül a számukra legérdekesebbeket!

 

A 2018-as Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) mottója egy Szophoklész idézet: „Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre.”

 

Ez a mottó fejezi ki leginkább, hogy miről szól majd a Nemzeti Színház tavaszi nemzetközi színházi fesztiválja. Azt mondják, békeidőben az emberek mindig az utolsó pillanatokig a megszokott módon élik életüket, hiába látják az intő jeleket. Gyanútlanul, mint Oidipus király, aki azt hitte elkerülheti a sorsot, amit megjósoltak számára. Tudatlanul, mint Pinokkió a hazug világ dzsungelében. Nem törődve a veszéllyel, mint Gruse, a grúz szolgálólány, aki a kormányzó gyermekét menti. De mit üzennek nekünk ezek a történetek ma?

 

Az ötödik MITEM fesztiválra olyan megrendítő erejű előadásokat hívtak, amelyek által tisztábban láthatjuk a világot, amelyben élünk, a sorsot, ami ránk vár és segíti döntéseinket a jövőnk alakításában. A MITEM-en, 2018. áprilisában mintegy húsz külföldi előadást mutatnak majd be, közülük hármat már most „elárulnak” a színházrajongóknak, a többi egyelőre maradjon titok!

Érkezik a legendás Berliner Ensemble-tól a színházat alapító Bertold Brecht A kaukázusi krétaköre, a színházi forradalmár, Michael Thalmheimer rendezésében.

Újra itt lesz a Nemzetiben a magyar közönséget legutóbb az Anyeginnel lenyűgőző Vahtangov Színház, Moszkvából, Szophoklész tragédiájával, az Oidipus királlyal, amelyben a rendező Rimas Tuminas a hatalmon lévők felelősségéről beszél.

Európa egyik legrégebbi művészszínháza, a milánói Piccolo Teatro pedig a Pinokkió legenda mélyére nyújt betekintést Antonio Latella színre vitelében, aki felnőtteknek szánja meséje mondandóját: az igazság és hazugság közötti szűk mezsgyéről, az újjászületésről és szabadságvágyról.

 

A karácsonyi akció része az is, hogy a Nemzeti Színház 2018. januári előadásaira 30 %-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet!

 

https://nemzetiszinhaz.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.