A Figyelő TOP 200 Gála idei gasztronómiai partnere, a Waldorf csak erre az alkalomra összeállított ételkülönlegességekkel készül.

 

A Figyelő TOP 200 Gála idei gasztronómiai partnere, a Waldorf csak erre az alkalomra összeállított ételkülönlegességekkel készül. A Szépművészeti Múzeumban Magyarország legelismertebb séfjei készítik el és kínálják remekműveiket a legnagyobb magyar cégek vezetőinek, a magyar gazdasági élet döntéshozóinak, akik Segal Viktor, Cseh János, Mihályi László és Mautner Zsófia művészi ételkompozícióit kóstolhatják meg szombaton.

Nem a televízióból ismert celeb szakácsok, hanem a szakma által elismert, képzett magyar séfek biztosítják a legmagasabb színvonalat a Figyelő TOP 200 Gálán. Cseh János, Mihályi László, Mautner Zsófia és Segal Viktor más-más gasztronómiai irányvonalat képviselnek, így négyen még soha nem dolgoztak együtt. A TOP 200 Gála menüsorát azonban közösen állították össze, az így összehangolt menü tökéletes ízharmóniát alkot, amit az exkluzív tálalás és kreatív design tesz egyedülállóvá. Az állófogadáson a 200 legnagyobb magyar cég vezetőit, a gazdasági élet meghatározó személyiségeit látják vendégül.

A 22 fogásos finger-food menüsor mellett különleges látványpultokkal is készülnek a séfek. Cseh János látványasztalánál az általa képviselt „Modern Magyar Konyha" irányzatába pillanthatunk be. A sztárséf klasszikus alapanyagokat öltöztet új köntösbe az újraértelmezett gasztronómia jegyében. Szombaton libamájfagylaltot kínál különböző chutney-kal és crunchy-val. Mautner Zsófia pultjánál a Chili & Vanília szellemében a világatlaszt járhatjuk be a gasztroblogerrel, nemzetközi, főként keleti különlegességekkel, spanyol tapasokkal – igazi  multikulturális csemegét kínálva a vendégeknek. Segal Viktor látványpultjában különböző országok, régiók legjobb olívaolajai és balzsamecetei várják a vendégeket, akik különleges tengeri sókat is ízlelhetnek, pl.: Maldon (a Michelin csillagos éttermek kedvence), hawaii fekete és vörös só, francia fleur de sel. Mindezt friss, helyszínen sült kenyérfélék (focaccia, ciabatta, magyar házi kenyerek) és különleges olasz sajtok (különböző évjáratú Peccorino sajtok, taleggio stb.) koronázzák meg.

Mautner Zsófia – A keleti- és mediterrán ízek specialistája

Mautner Zsófia Magyarország egyik legnépszerűbb gasztroblogjának, a Chili & Vaníliának a szerzője. 5 évig dolgozott brüsszeli diplomataként, közben pedig szorgalmasan írta itthon egyre sikeresebb internetes naplóját szenvedélyéről, a főzésről. Itt saját konyhai kalandjairól és kísérleteiről, kedvenc receptjeiről, külföldi éttermi élményeiről számol be élvezetes stílusban, rengeteg színes fotóval. Blogját már több mint egymillió látogató olvasta és olvassa, népszerűsége egyre nő. Jelenleg a diningguide.hu internetes étteremkalauz főszerkesztője, valamint számos magazin gasztronómiai rovatának szerzője. Nemrég jelent meg szakácskönyvre, melyet szintén Chili & Vanília névre keresztelt.

Segal Viktor – A fúziós konyha hőse

A mai magyar csúcsgasztronómia egyik legismertebb alakja, a fúziós konyha itthoni nagykövete. Az étkezést izgalmas felfedező utazássá varázsoló francia konyhaművészet szellemiségének elkötelezettje, amelyet multinacionális szállodaláncok közel-keleti és európai, öt- és hatcsillagos hoteljeinek konyháiban sajátított el. Luxuséttermek chefjeként a nemzetközi sport- és zenészvilág szupersztárjai, volt amerikai elnökök, világhírű vendégek kóstolták alkotásait. Pierre Orsi mesterszakács lyoni két Michelin-csillagos éttermében szerzett tapasztalatokat a világforradalmat élő gasztronómia csúcsáról; 30 éves korára egy 300 fős, inkognitóban zajló chefverseny győztese lett.

Cseh János – A Modern Magyar Konyha úttörője

1968-ban Eigen Egon tanítványaként kötelezte el magát a szakácsmesterség mellett. Szállodák konyháin kezdett tanulóként, és az ötcsillagos Sofitel konyhafőnökeként hagyta maga mögött a hotelek világát, majd a Gundel étterem séfje lett, jelenleg tanácsadó és a magyar konyha él-reformere. Már fiatalon főzött és tanult Nizzában, az Egyesült Államokban, Ománban (olasz étterem) Párizsban, Cannes-ban, volt köztük Michelin csillagos étterem is. 1989 és 1992 között egy 35 férőhelyes luxus étterem konyhafőnöke. A Paradiso étterem a Gault Millau katalógusban a legtöbb pontot kapott magyar étterem volt abban az időben.

Mihályi László mestercukrász – A Dolce vita nagykövete

Mihályi László a szakma alapjait Vácott sajátította el, a cukrásziskolát követően az akkori Fórum Hotel Bécsi cukrászdájában (a mai Intercontinentalban) kezdte el pályafutását 1987-ben. Tíz évig dolgozott itt, közben a mestervizsgát is letette, így cukrászmesterré vált.  Mihályi László a kilencvenes években folyami és óceánjáró hajókon, illetve szárazföldön számos országban megfordult, többek között Libanonban, Norvégiában, Ausztriában, Olaszországban, Svájcban, Marokkóban. Mindenütt rengeteg féle gasztronómiai hatás érte. Dolgozott a Four Seasons Gresham Budapest Hotelben, majd később vezető főcukrászként a Sofitelben. A Váci Desszert Szalon 2008-as megnyitásával régi vágya teljesült, hogy legyen egy saját, pici üzlete, ahol megvalósíthatja cukrászálmait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük