A Germanwings-nél már most elköszön a tél: a diszkont légitársaság valamennyi járatára foglalhatók jegyek a 2009. március 29. és október 24. között érvényben lévő 2009-es nyári menetrendben.

 A Germanwings-nél már most elköszön a tél: a diszkont légitársaság valamennyi járatára foglalhatók jegyek a 2009. március 29. és október 24. között érvényben lévő 2009-es nyári menetrendben.

A nyári időszakban a német diszkont légitársaság a Köln/Bonn, Stuttgart és a Berlin-Schönefeld Repülőtérről indulókat új célállomásokkal lepi meg.

2009. május 2-től a Germanwings utasai szombatonként a görög Kos szigetére utazhatnak. A 290 km összterületű, 40 km hosszú és 8 km széles sziget körülbelül 5 kilométerre fekszik a törökországi Bodrum partjaitól. Kos az odalátogatókat főként csodálatos strandjaival nyűgözi le.

Kölnből a francia zarándokhely, Lourdes városába 2009. május 14. és június 3. között indít a Germanwings új járatot.

A diszkont légitársaság az új célállomáson kívül további örömhírrel is szolgál Franciaország szerelmeseinek: a 2008 nyarán bevezetett Köln/Bonn – Marseille összeköttetés a következő nyári menetrendben is kiemelt szerepet játszik. A Germanwings repülőgépei keddenként, csütörtökönként és szombatonként indulnak Franciaország déli partvidékére.

A Germanwings utasai Stuttgartból is két új célállomásra utazhatnak nyáron: a légitársaság Reykjavíkba 2009. június 4. és szeptember 3. között  csütörtökönként indít járatokat. A másik új célállomás Heraklion, amely dél-Görögország legnagyobb szigetének, Krétának a fővárosa. A Germanwings utasai 2009. május 3-tól vasárnaponként utazhatnak a vonzó üdülővárosba.  

A Germanwings Berlinből három új nyári úticéllal is kedvez utasainak. A görög szigetvilág északi részén fekvő Kavalára 2009. május 2-től szombatonként indulnak járatok. A horvátországi városokba – Pulára és Dubrovnikba – 2009. május elejétől szállít a Germanwings utasokat. Míg Dubrovnikba heti egy, addig Isztria legnagyobb városába, Pulára heti három járatot biztosít utasainak a Germanwings.

A Germanwings a legvirágzóbb diszkont légitársaságok egyike Európában. Öt központi reptérről – Köln/Bonn, Stuttgart, Berlin-Schönefeld, Hamburg és Dortmund – kínál járatokat több, mint 65 európai célállomásra. A diszkont légitársaság fiatal flottát üzemeltet, amely jelenleg 25 darab Airbus A319 típusú repülőgépből áll. Az elmúlt évben a légitársaság körülbelül nyolcmillió utas szállítását bonyolította le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük