2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tiszatáj-tiszavirággal de nem tiszavirág életûen….

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2473"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cibakháza.thumbnail.jpg" border="0" alt="Cibakháza címere" title="Cibakháza címere" width="72" height="100" /></a><span style="width: 70px" class="caption"><em>Cibakháza címere</em></span></span> <p><strong>Cibakházára látogatott újságírók egy csoportja, hogy megismerje a falusi turizmus helyi lehetõségeit és a regionális sajtóklub terveit</strong>.</p><p>

 cibakháza címereCibakháza címere

Cibakházára látogatott újságírók egy csoportja, hogy megismerje a falusi turizmus helyi lehetõségeit és a regionális sajtóklub terveit.

 cibakháza címereCibakháza címere

Cibakházára látogatott újságírók egy csoportja, hogy megismerje a falusi turizmus helyi lehetõségeit és a regionális sajtóklub terveit.

?Cibakháza függõ lesz, aki csak megismerkedik ezzel a vonzó tájjal" – mondotta a vendéglátó Tóth Vendel agrármérnök, a helyi lap szerkesztõje. A Tisza mentén a falusi turizmus megannyi lehetõsége kínálja magát. A lehetõségek valóra váltását vállalta fel Rocha János és családja, osztrák példán egy helyi ?Heuriger" és vendégfogadó kialakításával.

A Cibakházán összegyûlt újságírók Eötvös Pál MUOSz elnököt és Bernát Lászlót látták vendégül, hogy a sajtó általános és régióbeli problémáit közösen megvitassák. A regionális sajtóklub létrehozása jó alkalmat nyújt arra, hogy a különbözõ területen, egymástól távol dolgozó sajtómunkások felvegyék egymással a kapcsolatot. Példamutató egyben, hogy Cibakháza MSZP-s polgármestere és Fideszes alpolgármestere arról szóltak, hogy a konkrét helyi célok elérése érdekében készek az együttmûködésre is.

A program a Roscha Csárdában folytatódott.  Roscha János, a tulajdonos a gazdálkodásban és vendéglátásban szerzett ausztriai tapasztalatait szeretné itt megvalósítani. A gazdaság mellett már 80%-os készültségû a fogadó, ahol már jövõre várják erre a csendes és varázslatos helyre a turistákat. Azokat, akik pihenni, kikapcsolódni vágynak, vagy arra, hogy a tóban horgászott halat itt maguk készíthessék el. A magánberuházásból készülõ létesítmény teljes befejezéséhez azonban még számos – bürokratikus- akadály vár legyõzésre. A tulajdonos fõleg az adott szó becsületét hiányolja, ami mintha idõként hiánycikk lenne a hazai ügyintézésben.

A hangulatos vendéglátást megkoronázta egy ritka természeti csoda, a résztvevõk tanúi lehettek a Tisza virágzásának, a kérészek ?táncának" is.

Innen az út Tiszakürtre vezetett, ahol Tálas polgármester ismertette a vidék nevezetességeit.

cibakháza damjanich szoborCibakháza Damjanich szoborCibakháza az 1849-es szabadságharcban játszott jelentõs szerepet, a szolnoki csatában innen indultak harcba a seregek. Késõbb, a kiegyezést követõen a térséget elkerülte a vasútvonal, amely jelentõsen visszavetette a fejlõdést. A rendszerváltás óta a munkanélküliség növekvõ problémáival kell megküzdeniük. A falusi turizmus jó lehetõséget kínál, hogy minél több látogatót vonzzon erre a tájra, és felvirágoztassa a térséget.

http://www.cibakhaza.hu/

Tausz A.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.