Az Európai Unió titokban egy autóba szerelhető „távirányításos megállító" eszköz kifejlesztésén dolgozik, ami lehetővé tenné a rendőrség számára, hogy az irányító központból egyetlen gombnyomással bármilyen járművet megállítson.

Az Európai Unió titokban egy autóba szerelhető „távirányításos megállító" eszköz kifejlesztésén dolgozik, ami lehetővé tenné a rendőrség számára, hogy az irányító központból egyetlen gombnyomással bármilyen járművet megállítson.

 A titokban ülésező EU bizottság rangidős rendőrtiszt tagjaitól származó titkos dokumentumok szerint a „Távirányításos járműmegállítás" címet viselő terv egy kiterjedtebb rendfenntartói megfigyelő és nyomonkövető intézkedéscsomag része.

 „A projekt egy olyan technológiai megoldás kidolgozását célozza, ami az EU-ba belépő valamennyi járműre alkalmazható szabványt eredményez majd," áll a titkosított dokumentumban.

 Az eszközt, ami az évtized végére elvileg minden új járműben benne lehetne, az irányító központban, a számítógép lőtt ülő rendőrtisztek tudnák aktiválni. (A technológia alapjai működnek, a kábeltévéken futó a csaliautó rendőr reality sorozatban ezek prptotipusait használják)

 Aktiválást követően a menekülő ember vagy gyanúsított autója megállna, az üzemanyag utánpótlás megszűnne és a gyújtás is lekapcsolna.

 A technológia célja (a dokumentum szerint), hogy véget vessen a veszélyes autós üldözéseknek és megszüntesse az eddig használatos feltartóztatási módszereket, mint például az abroncsok kilukasztását.

 A javaslatot a rendőri együttműködés EU-n belüli összehangolásáért felelős európai munkacsoport égisze alatt, „Európai Rendvédelmi Technológiai Hálózat" (Enlets) néven, a nyilvánosságtól védve működő szervezet készítette.

 A dokumentumokat a rendőri intézkedéseket, állami megfigyelést és az állampolgári jogokat figyelő Statewatch nevű európai szervezet szivárogtatta ki, mivel tartanak attól, hogy a technológia súlyosan sértheti az állampolgári jogokat.

 Tony Bunyan, a szervezet igazgatója a következőket nyilatkozta:

 

    „Már most is komoly gondok vannak a rendőri járműleállítási és átvizsgálási eljárásokkal és nem tudni, hogy ezeket az autókat miért akarják megállítani. Jó lenne tudni, hogy tényleg egy széleskörű problémáról van-e szó. Lássuk a bizonyítékokat, hogy tényleg létezik a probléma, és ha igen, akkor fektessük le az alkalmazás szabályait."

 A megállító és megfigyelőrendszer kifejlesztését az EU  Belső Biztonsági Operatív Együttműködéssel Foglalkozó Állandó Bizottsága (COSI) már jóváhagyta.

 A szintén titokban ülésező COSI bizottságot a 2010-es Lisszaboni Szerződéssel állították fel, az európai biztonságpolitika kifejlesztésére és bevezetésére.

 A terv ellen több uniós képviselő is tiltakozott.

 Nigel Farage, az UKIP elnöke „hihetetlennek és drákóinak" nevezte a lépést.

     „Már az ötlet is visszataszító," mondta. „Tiltakoznunk kell a szabadságunk ilyen módon történő megcsorbítása ellen és szavazzunk az EU Nagytestvér-állama ellen májusban."

 Eközben az óceán túlpartján egy olyan rendszer kidolgozásán fáradoznak, amiben a hálózatra kötött járművek kommunikálni tudnak majd egymással, folyamatosan közölve mindenkori helyzetüket a többi autóval.

Az Egyesült Államok kormánya olyan vezeték nélküli kommunikációs technológia bevezetését tervezi, ami szerintük lecsökkenti majd a balesetek számát és idővel az üzemanyag fogyasztás csökkenéséhez is vezethet.

Az amerikai közlekedési hatóság (TSA) hamarosan kiadja a kezdeményezésről készült jelentését a 3000 gépjármű bevonásával végzett kísérletről. A gépjárművek közötti kommunikációt vizsgáló kísérletet 2012-ben kezdték a Michigan állambeli Ann Arbor-ban.

A jelentés nyilvánosságra hozatalát követően élesben is elkezdődhet a technológia bevezetése. A hivatal tervei szerint az úgynevezett V2V eszközök minden új járműben a kötelező felszereltség részét képeznék.

 A V2V kommunikáció a laptopok és mobil telefonok által is használt 802.11 vezeték nélküli hálózati szabvány egyik változatát használja, csak telefonok és laptopok helyett autókat kapcsol össze, amelyek így másodpercenként 10 alkalommal képesek egymással a sebességre és pozícióra vonatkozó információkat cserélni. Ez például elég arra, hogy jelezze egy autónak, hogy az előtte haladó éppen tövig nyomta a féket.

 A hatóság tervei szerint idővel a technológiát tovább fejlesztenék, hogy az a vezető beavatkozása nélkül is tudjon fékezni vagy félrerántani a kormányt.

 Az amerikai közlekedési minisztérium még az idén elkezdi tesztelni a rendszert és annak a lakosság általi elfogadását hat nagyvárosban.

 http://news.cnet.com/8301-11386_3-57618258-76/us-to-push-for-mandatory-car-to-car-wireless-communications/?part=rss&subj=news&tag=title

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10605328/EU-has-secret-plan-for-police-to-remote-stop-cars.html

 

http://www.nhtsa.gov/About+NHTSA/Press+Releases/2014/USDOT+to+Move+Forward+with+Vehicle-to-Vehicle+Communication+Technology+for+Light+Vehicles

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük