2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tudásbázis épül a hazai startupokról

4 perc olvasás

startupinfo_nyitooldal_20180626_2.jpgFolyamatosan frissülő tudásbázis épül a startupok tevékenységéről a Startupinfo.hu weboldalon. A Filter innovatív hírszűrő platform motorjával működő oldal szerkesztett formában, témák szerint rendszerezve gyűjti össze a startupvilág magyar és angol nyelvű információit. Az érintett cégek aktívan is bekapcsolódhatnak a tudásanyag bővítésébe.

A Startupinfo rendszerének alapja a Filter.hu saját fejlesztésű hírgyűjtő algoritmusa és testre szabható, egyedi kialakítású webes megjelenítési felülete. A portál automatizáltan gyűjti és szerkesztők által kategorizálva, témákba rendezve teszi közzé a startupokkal kapcsolatos – magyar és angol nyelvű online forrásokból származó – híreket és információkat. Saját rovatot kaptak a startupokkal, illetve a befektetői szektorral foglalkozó hírek, külön szerepeltetve a magyar, illetve a külföldi témákat. A hír címe és néhány szavas bevezetője alapján a látogatók továbbkattinthatnak az eredeti hírforrásra.

Jelenleg több mint 70 téma található az oldalon, ezek egy-egy meghatározó területtel – például a fintechhel, az okosotthonokkal vagy a robotikával –, illetve kiemelten egy-egy márkával vagy startuppal – így a Teslával, az Uberrel vagy a Prezivel – foglalkoznak. A Startupinfo a híreket szerkesztői támogatással, időrendi és népszerűségi sorrendben, intuitív felhasználói platformon jeleníti meg. Az egyes témákat két, esetenként pro és kontra szempont szerint csoportosítva tekinthetik át az olvasók.

A startup cégek akár saját maguk is kezelhetik, frissíthetik a legújabb hírekkel a róluk szóló témát a Startupinfo szerkesztőségi rendszerében. A lehetőség iránt érdeklődő vállalatok az info@startupinfo.hu címen keresztül szerezhetnek jogosultságot. A portált a Filter innovatív hírszűrő platform alapítói indították, hogy további lendületet adjanak a hazai startup kultúra fejlődésének. A Filter maga is startup vállalkozásként indult 2014-ban. Az oldalt a piacra lépésben a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. segítette az Új Széchenyi Kockázati Tőke Program keretében, majd két év sikeres működés után a Hiventures 100 millió forintos tőkeemeléssel csatlakozott a vállalkozáshoz.

„A startupok, a befektetők és a szcéna iránt érdeklődő nagyközönség is hasznát veheti a magyar és nemzetközi híreket két nyelven, tematikusan csoportosító hírgyűjtőnek. A Filter motorján futó Startupinfo.hu portállal bárki nyomon követheti a startupok fejlődését, inspirálódhat a sikereikből és tanulhat a kudarcaikból” – mondta Végvári Imre, a Filter és a Startupinfo egyik alapítója.Algoritmikus, automatizált alapjainak köszönhetően portálrendszerünk különösen alkalmas egy-egy területet bemutató hírszűrő oldalak létrehozására. A jövőben ezért várhatóan a Filter motorja segítségével más témákban is indulnak majd hasonló tematikus oldalak” – tette hozzá.


A Filter.hu innovatív hírgyűjtő portál célja, hogy nemzetközi szinten is megváltoztassa a hírfogyasztás módját. A Filter működésének lényege, hogy az interneten található információkat könnyen érthető és jól kezelhető témákba rendezi. Az innovatív megoldás így az aktuális témakörökre helyezi a hangsúlyt, ami az információk személyre szabottabb szűrését és egy terület alaposabb megismerését is lehetővé teszi a felhasználók számára. A portál rendszerének alapja a saját fejlesztésű hírgyűjtő szoftver és az egyedi kialakítású webes megjelenítési felület. A témák gyűjteménye az aktuális politikai és gazdasági történésektől, a legnépszerűbb bulvár híreken, sztárkapcsolatokon, karikatúrákon, lakberendezésen, érdekes történelmi eseteken, technológiai újításokon, illetve hobbikon át egészen az egyes sportágakig terjedhet. A Filter algoritmusa alkalmas arra, hogy egyedi portálok is felhasználhassák hírszűrési megoldásokra. A Startupinfo az első portál, amely a Filter motorjával kezdte meg működését.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.