A Karinthy Szín-ház elmúlt 35 éve alatt mindig is híres volt a kísérletező kedvéről és bátorságáról, melyek sokszor sikerek formájában igazolták is magukat. Az idei évad sem volt másképp, sőt! Az új darabok bemutatóinak egytől egyig kísérleti jelleggel és merészséggel álltak neki, de a fogadtatás ezúttal is igazolta őket!

 

A Karinthy Szín-ház elmúlt 35 éve alatt mindig is híres volt a kísérletező kedvéről és bátorságáról, melyek sokszor sikerek formájában igazolták is magukat. Az idei évad sem volt másképp, sőt! Az új darabok bemutatóinak egytől egyig kísérleti jelleggel és merészséggel álltak neki, de a fogadtatás ezúttal is igazolta őket!

 

„Rekord számú bemutatóink sorát Bozsik Yvette rendezte Rozsda Lovag és Fránya Frida mesemusical nyitotta meg, – tájékoztatott Földvári Péter sajtóreferens – melyet rögtön egy angol humorral átszőtt krimivígjáték követett, a Szajré, Böhm György rendezésében. Igazgatónk, Karinthy Márton, Aszlányi Károly régen látott társadalmi vígjátékát rendezte meg, Péter, avagy szélhámos kerestetik… címmel.

 

Decemberben egy újabb fordulóponthoz érkezetünk: bemutattuk első musicalünket, egyenesen a Broadway-ről. A Chicago és a Kabaré szerzőinek a tollából született Nercbanda igazi sztár szereposztással került bemutatásra Korcsmáros György rendezésében. 5 évvel ezelőtt kuriózumként mutattuk be Stephen King: Tortúra című pszichothrillerünket. Akkor, a Broadway bemutató miatt a játszási jogokat világszerte, így tőlünk is visszavonták, de idén januárban – Európában elsőként – újra megkaptuk a jogot, hogy láthassák nálunk a nézők az előadást. Éltünk is ezzel a joggal és ismételten bemutattuk újfent Balázs Andreával, aki ezúttal partnerként Árpa Attilát tudhatja maga mellett. Az előadás rendezője ezúttal is Iványi Árpád lett. Bár eddig is csupa újdonságot mutattunk be, de a bátorságunk itt nem torpant meg: Februárban Szántó Erika rendezésében, Ronald Harwood: Szembesítés című drámájával foly-tattuk az évadunkat. Ebben az előadásban tért vissza a színpadra hosszú idő után Balázsovits Lajos, olyan partnerek mellett, mint Szilágyi Tibor, Györgyi Anna vagy a szintén rég nem látott Olasz Ági.

 

Az évad utolsó bemutatójával a legkisebbeknek kívántunk kedveskedni: Zsurzs Kati tollából született a Zsuzsika hangja című interaktív zenés előadás, mely a színház kulisszatitkaiba vezeti be a nézőket. Zsurzs Kati nemcsak szerzője, de az egyik szereplője, sőt a rendezője is ennek a bájos játéknak.

 

Természetesen ennyi bemutató és az ezt követő sok-sok sikeres este nem jöhetett volna létre, hogyha áldozatkész kollégáink és a remek művészek nem teljesítették volna a maximumon! Ezúttal is szeretnénk nekik megköszönni a fáradozásaikat és jó pihenést kívánunk a nyárra!

 

Kísérletező kedvünk nem állt meg ennél az évadnál. A teátrum 36-ik kapunyitásával újabb, eddig nálunk soha nem látott szerzőkkel, rendezőkkel, előadásokkal és egy új játszóhellyel várjuk Önöket! A Karinthy Színház két előadása, a Gőzben és A nadrág ezentúl pesten lesz látható a Hatszín Teártumban.

 

A következő évad bemutatóinak sorát Karinthy Márton rendezése nyitja meg, a Pulitzer-díjas író, Thornton Wilder: A mi kis városunk című darabjával. Újra színre visszük Molnár Ferenc: Az ördög című remekművét, elsősorban Balikó Tamás emlékének tiszteletére, ezúttal Szabó P. Szilveszter főszereplésével és rendezésében. Még ebben az évben színpadunkra kerül egy igazi Eisemann operett, a XIV. René. A műfajjal együtt a rendező is debütál nálunk, hiszen Csizmadia Tiborral eddig még nem volt szerencsénk együtt dolgozni. A 2018-as év szintén egy újdonsággal indul, hiszen a Nézőművészeti Kft.-vel koprodukcióban a Rejtő-köpönyeg címen Rejtő Jenő életéről készülő előadás rendezője és egyben egyik főszereplője Scherer Péter lesz.

 

Karinthy Frigyes – amellett hogy a színházunk névadója- az egyik legtöbbet és leghosszabban játszott előadásunk, a Tanár úr kérem szerzője is egyben. Úgy gondoltuk, hogy a remekművét az évad zárásaként megzenésítve és fiatalos lendülettel fűszerezve, Simon Kornél rendezésében újra színre visszük.

Reméljük, ahogy idén is, a jövőben is részese lesz sikereinknek!"

 

www.karinthyszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük