2022.01.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új biztonsági fejlesztõ központ az Alacera International, a KÜRT és a Pannon Egyetem együttmûködésében

4 min read
<span class="inline left"><a href="/node/2531"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kurt.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="okirat" title="okirat" width="100" height="60" /></a></span>  <p>TSEC Institute - Hungary néven új, Európában egyedülálló biztonsági fejlesztõ központot alapít az amerikai Alacera International Corporation, a KÜRT Zrt. és a Pannon Egyetem. </p><p> 

okirat 

TSEC Institute – Hungary néven új, Európában egyedülálló biztonsági fejlesztõ központot alapít az amerikai Alacera International Corporation, a KÜRT Zrt. és a Pannon Egyetem.

 

okirat 

TSEC Institute – Hungary néven új, Európában egyedülálló biztonsági fejlesztõ központot alapít az amerikai Alacera International Corporation, a KÜRT Zrt. és a Pannon Egyetem.

 

A hazai és nemzetközi tõkével, közös szaktudással megvalósuló veszprémi központ célja, hogy világszínvonalú biztonságtechnológiai megoldásokat hozzon létre. A jövõbeli együttmûködésrõl szóló megállapodást a partnerek múlt héten írták alá, az elõkészületek után a TSEC Institute – Hungary a jövõ év elsõ felében kezdi meg tényleges mûködését.

A globális világ fejlõdésének kritikus tényezõjévé vált a biztonság, amelynek fizikai, emberi és informatikai tényezõi integrált módon kezelendõk. Ezeknek a szakmai területeknek a kiemelkedõ képviselõi hosszú távú együttmûködést kezdeményeztek.

A veszprémi Pannon Egyetem Mûszaki Informatikai Karának a mûszaki informatika különbözõ területein elért nemzetközi szintû kutatás-fejlesztési eredményei és a KÜRT Zrt. hazai és nemzetközi információbiztonsági piacon szerzett 18 évnyi tapasztalata – illetve folyamatosan megújuló termékei, szolgáltatásai – felkeltették az amerikai biztonságtechnikai piacon meghatározó szerepet játszó Alacera International Ltd. érdeklõdését. Ennek eredményeként, egy éves elõkészítõ munka után, a három szervezet TSEC (Technology Security Experience Center) Institute – Hungary néven új biztonsági kutató-fejlesztõ (K+F) központot hoz létre Veszprémben, a Pannon Egyetem Mûszaki Informatikai Karán. Az egyetem keretén belül létrejövõ új intézet esetében az alapítók kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy annak mûködése teljes mértékben megfeleljen a Felsõoktatási törvény hatályos elõírásainak.

A nemzetközi hatású biztonsági K+F központ célja olyan komplex biztonságtechnológiai kutatások megvalósítása, amelyek biztosítják a települések, városok és intézmények komplex védelmét. A jövõbeni együttmûködés pénzügyi hátterét hazai és nemzetközi, vállalati és kormányzati (magyar, európai és amerikai) források biztosítják.

?Célunk, hogy az induláskor hármunk szakmai együttmûködése alapján létrejövõ TSEC központ a koherens biztonságvédelem területének rangos nemzetközi fejlesztõjévé váljon, és a mindenkori biztonsági kihívásokra reagáló megoldásokat nyújtson az informatikai védelmen túl az adminisztratív, a fizikai, a személyi- és vagyonbiztonság védelmének területén is" – mondta dr. Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke.

Az Alacera International elnök-vezérigazgatója, a magyar származású Tóth G. Árpád elmondása szerint: ?Ez az Európában egyedülálló amerikai-magyar ipari és akadémiai közös vállalkozás a specializált biztonsági megoldások területén új modellt hoz létre az amerikai és magyar know-how integrálására, majd annak értékesítésére a nemzetközi piacokon." Az elnök várakozásának megfelelõen a veszprémi TSEC Institute – Hungary mintaként szolgál a következõ évek során az Egyesült Államokban és a közel-keleti térségben létrehozandó további TSEC intézetek számára.

Dr. Friedler Ferenc professzor, a Pannon Egyetem Mûszaki Informatikai Karának dékánja szerint az együttmûködés tovább erõsíti a kar kutatási, fejlesztési és oktatási tevékenységének nemzetközi elismerését. Véleménye szerint ezzel lehetõség nyílik arra, hogy az egyetem oktatói, kutatói és legjobb diákjai a biztonságtechnológia terén elért eredményeikre alapozva egyre inkább részesei legyenek a nemzetközi szintû kutatói és oktatói munkának.

A TSEC Institute – Hungary – a részletes üzleti terv kidolgozását és elfogadását követõen – 2008. elsõ félévében kezdi meg tényleges tevékenységét Veszprémben.

http://www.kurt.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük