Az Apple bemutatta az iPod nano negyedik generációját, a valaha készült legvékonyabb iPod készüléket, mely kilenc ragyogó színben kapható, kecses, ívelt alumínium és üveg burkolatban.

 

Az Apple bemutatta az iPod nano negyedik generációját, a valaha készült legvékonyabb iPod készüléket, mely kilenc ragyogó színben kapható, kecses, ívelt alumínium és üveg burkolatban.

 

Az új iPod nano már tartalmazza az Apple forradalmian új Genius technológiáját, amely egyetlen gombnyomásra önműködően készít játéklistákat a dalokból, azok ritmus- és dallamvilága alapján. Ezen kívül az új iPod nano frissített grafikus felületet kínál megnövelt felbontású képernyőjén; a beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően pedig igazán ötletes módon kínálja a látványos Cover Flow nézetet és a véletlenszerű lejátszást is. Az új iPod nano akár 24 órányi zenei- vagy 4 órányi videó-kapacitást kínál és 8 illetve 16 GByte-os változatban rendelhető, ezüst, lila, kék, zöld, narancs, sárga, pink, fekete, valamint egyes régiókban vörös színben is.


*Az iPod nano a legnépszerűbb digitális zenelejátszó a piacon, és a karácsonyi szezonra most még kívánatosabb lett* – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. *Vásárlóink minden bizonnyal imádni fogják az új színeket, az önműködő játéklistákat és a könnyed Cower Flow nézetet.

Az új iPod nano – mely a valaha készült legvékonyabb iPod készülék – elegáns, kecses alumínium és üveg burkolata alatt gyönyörű, kéthüvelykes képernyőt rejt. Az új forma minden eddiginél kényelmesebben, jobban illeszkedik a kézbe.

Mint az iPod család összes többi tagja, tökéletesen együttműködik az iTunes szoftverrel, mely segít a digitális zenei gyűjtemény kezelésében, rendszerezésében. Az akár 24 órányi mobil üzemidőnek köszönhetően az iPod nano igazán praktikus útitárs; lehetőséget biztosít, hogy kedvenc dalait, klipjeit, TV-műsorait vagy akár játékait bárhova magával vihesse. A 16 GByte-os modell 4.000 dalt, 14.000 fényképet vagy akár 16 órányi videó műsort; a 8 GByte-os modell 2.000 dalt, 7.000 fényképet, illetve 8 órányi videó anyagot képes tárolni.

Az Apple forradalmian új Genius technológiája egyetlen gombnyomásra önműködően készít egyéni játéklistákat a digitális gyűjtemény dalaiból, azok ritmusa, dallam- és hangzásvilága alapján. Lehetőség van az így készített játéklistákat elmenteni, szerkeszteni vagy akár újabb dalokkal bővíteni.

A már több mint 160 millió példányban értékesített iPod a világ legnépszerűbb digitális zenelejátszója. Az Apple kínálata a rendkívül kedvező árú, kisméretű iPod shuffle modelltől, a nagy tárkapacitású iPod classic változaton át a legújabb iPod nano és az érintőképernyős iPod touch változatokig terjed. Az iPod lejátszókhoz több mint 5.000 különböző tartozék választható, köztük divatos tokok, dinamikus hangszórók és sportos kiegészítők is. A legújabb gépkocsik egyre nagyobb hányada is gyári opcióként kínál csatlakozási lehetőséget az iPod készülékek számára.

Az új iPod nano használatához iTunes 8 szoftver szükséges, valamint USB 2.0 kapuval felszerelt Mac számítógép Mac OS X v10.4.11 vagy újabb rendszerrel, illetve USB 2.0 kapuval felszerelt PC számítógép Windows Vista, XP Home vagy XP Professional rendszerrel. Az akkumulátorok kapacitása környezeti jellemzőktől és a felhasználás módjától függhet.

A zenei kapacitás átlagosan 4 perc hosszú, 128 kbps sávszélességű, AAC tömörítésű dalokkal; a fénykép-kapacitás az iTunes program segítségével konvertált képekkel; a videó-kapacitás H.264 kódolású, 640×480 képpont felbontású, 1,5 Mbps klipekkel van meghatározva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük