2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új, pigmentalapú Epson tinták ? a HP nyomában járva, de saját úton

6 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/4372"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Epson%20Stylus%20Photo%204880_small.thumbnail.jpg" border="0" alt="Epson Stylus Photo 4880" title="Epson Stylus Photo 4880" width="100" height="65" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Epson Stylus Photo 4880</strong></span></span> <p>Az Epson három új nagyformátumú, nyolc színkomponensû professzionális nyomtatót mutatott be: a 17 hüvelykes (A2) Epson Stylus Pro 4880-at, a 24 hüvelykes (A1) Stylus Pro 7880-at és a 44 hüvelykes (A0+/B0) Stylus Pro 9880-at. Mindhárom készülékben a pigmenttinták legújabb generációja, az új vivid magenta színnel kiegészített Epson UltraChrome K3 tintarendszer található, amely 8 színkomponensével szélesebb színtartományt és páratlan képminõséget nyújt.</p><p>

 epson stylus photo 4880Epson Stylus Photo 4880

Az Epson három új nagyformátumú, nyolc színkomponensû professzionális nyomtatót mutatott be: a 17 hüvelykes (A2) Epson Stylus Pro 4880-at, a 24 hüvelykes (A1) Stylus Pro 7880-at és a 44 hüvelykes (A0+/B0) Stylus Pro 9880-at. Mindhárom készülékben a pigmenttinták legújabb generációja, az új vivid magenta színnel kiegészített Epson UltraChrome K3 tintarendszer található, amely 8 színkomponensével szélesebb színtartományt és páratlan képminõséget nyújt.

 epson stylus photo 4880Epson Stylus Photo 4880

Az Epson három új nagyformátumú, nyolc színkomponensû professzionális nyomtatót mutatott be: a 17 hüvelykes (A2) Epson Stylus Pro 4880-at, a 24 hüvelykes (A1) Stylus Pro 7880-at és a 44 hüvelykes (A0+/B0) Stylus Pro 9880-at. Mindhárom készülékben a pigmenttinták legújabb generációja, az új vivid magenta színnel kiegészített Epson UltraChrome K3 tintarendszer található, amely 8 színkomponensével szélesebb színtartományt és páratlan képminõséget nyújt.

A lépés várható volt, hiszen a pigment kolloid alapú tinták már korábban megjelentek a konkurens HP kínálatában és ott sikerrel alkalmazzák azokat. Így elkerülhetelenné vált, hogy az Epson, aki a piac hasonló szegmensében érdekelt, lépést tartson a konkurenciával, azaz várható volt ezeknek a termékeknek a megjelenése.

Az Epson új, nagyformátumú nyomtatócsaládjával a mûvészeti, fotós és nyomdai próbanyomat-készítési  piacokon elvárt csúcsminõségû nyomatok készíthetõk. A beépített Ethernet csatlakozásnak köszönhetõen a feldolgozási sebesség jelentõsen nõtt. A továbbfejlesztett nyomtatófej, karöltve az Epson Super Halftone technológiájával borotvaéles képeket és pontos színreprodukciót eredményezve javít a nyomat minõségén.

epson stylus pro 7880Epson Stylus Pro 7880Az Epson nagyformátumú nyomtatócsaládja számos fényes, matt, mûvészeti, karton vagy általános célú Epson papírral kompatibilis. A nyomtató 1,5 mm vastagságig kezeli a különbözõ nyomathordozókat. Az Epson Stylus Pro 7880 és Stylus Pro 9880 tekercspapír adagolóval rendelkezik, emellett kezeli a vágott papírokat. Az Epson Stylus Pro 4880 egy kazettás lapadagolót használ az A4 (vagy Letter) és A2 közötti méretû ívekre való gyors nyomtatáshoz. A továbbfejlesztett vágási folyamat gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a nyomtatást.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszer tovább szélesíti az eddig is figyelemreméltóan széles színtartományt. A tintarendszer fotófekete, mattfekete, szürke, világosszürke, ciánkék, világos ciánkék, sárga, vivid magenta és világos vivid magenta színkomponensekbõl áll. A két új magenta nagy optikai sûrûségû pigmentekre épül, az eredmény élénkebb kék és bíbor színek, amelyek különösen látványosak például a tengeri vagy tájképeken. A fotó- és mattfekete kazettákat egyszerre is be lehet helyezni, nem szükséges õket cserélgetni – a készülék a felhasznált nyomathordozótól függõen automatikusan választja ki a megfelelõ fekete tintát.

epson stylus pro 9880Epson Stylus Pro 9880A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlettel színeltolódások nélkül érhetõ el kiváló szürkeegyensúly és pontos színkezelés. Az UltraChrome K3 tintákra korábban jellemzõ kiemelkedõ tulajdonságokat megõrizte: a semleges és sötét színek pontosságát, a kiváló rövid távú színstabilitást és a finom tónusátmeneteket. Az új tintakészlettel gyakorlatilag megszûnt a metaméria jelensége. Az Epson MicroPiezo nyomtatófej állandó nyomatminõséget biztosít: minden azonos forrásból – azaz ugyanabból a fájlból – származó kép pontosan megegyezik az elõzõvel, még akkor is, ha több hónap telt el a két nyomtatás között. Ez ideális a kisebb sorozatokat nyomtatni kívánó stúdiók számára.

A nyomtatók már az Super Halftone technológiával, az Epson új képfeldolgozó eljárásával rendelkeznek, amely az alacsony felbontású képek minõségét is javítja. Az új rácsképzési algoritmus csökkenti a szemcsésséget mind alacsony, mind magas felbontásoknál, a végeredmény pedig finoman árnyalt képek pontosabb színábrázolással.

Az Epson útjára indítja a MyEpsonprinter.eu nevû portált is, amelyen az Epson Stylus Pro nyomtató tulajdonosok naprakész mûszaki információkat találhatnak, továbbá figyelemmel kísérhetik az egyes nyomtatók teljesítményét. A honlapon a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási folyamatot, különbözõ hardver-információkat és naplóadatot, továbbá olyan fõ teljesítmény-mutatókat, mint a fenntartási- és nyomatköltség. A MyEpsonprinter.eu-t a szervizszakemberek távolról is elérhetik, hogy gyorsan azonosíthassák a problémák jellegét és okát – az eredmény idõmegtakarítás és a felesleges kiszállási díjak megspórolása.

Marco van Niekerk, az Epson Europe nagyformátumú nyomtatókért felelõs vezetõ termékmenedzsere így nyilatkozott: ?A Stylus Pro sorozat az Epson legmodernebb nyomtatási technológiáit alkalmazza olyan eredményeket szolgáltatva, amelyek felülmúlják a piac minden más nyolcszínû nyomtatójának képességeit. A legfrissebb újítások az Epson komoly kutatás-fejlesztési tevékenységének köszönhetõen jöttek létre, a nyomtatási folyamat finomítása és a még magasabb képminõség elérése érdekében. Az Epson komoly hírnevet szerzett magának kiemelkedõ termékeivel, amelyeket a profik hosszú éveken át megbízhatóan használhatnak. Éppen ezért választ bennünket oly sok szakember a próbanyomat-készítési, mûvészeti, fotós és grafikai tervezési piacokon."


Az Epson Stylus Pro sorozat legfontosabb jellemzõi:

§          Állandó minõségû nyomatok az Epson MicroPiezo TFP nyomtatófej-technológia révén

§          Nagy felbontású, vivid magentával színnel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlet

§          Kiemelkedõ képfeldolgozás az Epson Super Halftone technológiájával

§          2880 x 1440 dpi maximális felbontás

§          Különálló, nagykapacitású tintapatronok – 110 vagy 220 ml ûrtartalommal

§          Külön fotó- és mattfekete tinta

§          Professzionális papírkezelés: tekercsek és ívek, 44, 24 vagy 17 hüvelyk szélességig

§          BorderFreeTM (szegély nélküli) tekercsnyomtatás 8-44 hüvelyk szélességig

§          Nyomtatás akár 1,5 mm vastag kartonra is

§          Beépített automatikus papírvágó rendszer

§          Nagyteljesítményû nyomtatómû

§          Gyárilag beépített USB 2.0 és 10/100 Ethernet-port

§          Felhasználóbarát, háttérvilágított LCD vezérlõpanel

§          Kompatibilitás a MyEpson PrinterTM hálózattal

§          Túlnyomásos tintapatron-technológia a Stylus Pro 7880 és Stylus Pro 9880 esetében

§          Kazettás vágottpapír-adagoló mechanizmus a Stylus Pro 4880-ban

§          Opcionális feltekercselõ egység a Stylus Pro 9880-hoz

§          A Stylus Pro 9880 (A0+) ajánlott nettó végfelhasználói ára 1,675,000 Ft

§          A Stylus Pro 7880 (A1) ajánlott nettó végfelhasználói ára 895,000 Ft

§          A Stylus Pro 4880 (A2) ajánlott nettó végfelhasználói ára 525,000 Ft

§          Mindhárom nyomtató 2007 szeptemberétõl kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.