2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A TV2 mobilon is közvetíti az idei tûzijátékot

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/4376"></a></span><span class="inline left"><a href="/node/4377"></a></span><span class="inline left"><a href="/node/4377"><img class="image preview" src="/files/images/spin_animFIREWORKS.gif" border="0" alt="Tûzvarázs" title="Tûzvarázs" width="87" height="62" /></a></span> <strong><span class="inline left">     </span> Wapon is közvetíti a TV2 az idei augusztus 20-ai tûzijátékot, így azt arra alkalmas készülékkel bárki megnézheti, sõt meghallgathatja a hozzá tartozó zenét.</strong> <p><strong> 

  tûzvarázs       Wapon is közvetíti a TV2 az idei augusztus 20-ai tûzijátékot, így azt arra alkalmas készülékkel bárki megnézheti, sõt meghallgathatja a hozzá tartozó zenét.

 

  tûzvarázs       Wapon is közvetíti a TV2 az idei augusztus 20-ai tûzijátékot, így azt arra alkalmas készülékkel bárki megnézheti, sõt meghallgathatja a hozzá tartozó zenét.

 

 A mobil televíziózás hazai történetében ez nem csupán az elsõ szabadtéri közvetítés, de az elsõ alkalom is, amikor mindhárom magyar mobilszolgáltató ügyfelei bekapcsolódhatnak. Így a csatornának köszönhetõen már annak sem kell lemondania az élményrõl, aki személyesen nem tud részt venni a budapesti ünnepségen.

A TV2 a Miniszterelnöki Hivatal közremûködésével élõben közvetíti a wap.tv2.hu oldalon az idei Szent István napi tûzijátékot, amely a tervek szerint minden eddiginél színvonalasabb és biztonságosabb programot kínál.

A korábbi évekkel ellentétben idén hat helyszínrõl – a Lánchíd, a Citadella, az Erzsébet híd két helyszíne mellett a Margit híd és a Lánchíd, illetve a Szabadság híd és a Petõfi híd közötti két uszályról – lövik majd fel a rakétákat. Ennek köszönhetõen a helyszínen a nézõk a Petõfi hídtól a Margit hídig a korábbi 1500 méteres helyett 3700 méternyi partszakaszon élvezhetik a látványt. A mûsor során 15 új, Magyarországon még soha nem látott látványelemet mutatnak majd be, ezeket közvetíti a TV2 a hagyományos televízió mellett mobil TV-n keresztül is a távollévõknek.

A mobiltelevíziós közvetítés azonban a helyszínen tartózkodók élményét is fokozhatja: mivel a tûzijáték zenéjét is magába foglalja, aki a 20, egyenként 100 decibeles hangtoronytól távolabb állva nem hallja tisztán az aláfestést, az a wap.tv2.hu-ra klikkelve javíthat az összhatáson.

A nagyszabású tûzijáték lesz Magyarországon az elsõ olyan mûsor, amelyet mindhárom mobilszolgáltató elõfizetõi élõben követhetnek figyelemmel az arra alkalmas készülékeikkel. ?A TV2 alkalmazkodva a digitalizáció fejlõdésének üteméhez különös figyelmet fordít arra, hogy az általa gyártott és sugárzott minõségi mûsorok ne csak a televízió képernyõjén legyenek elérhetõek, hanem azokat a nézõk bárhol és bármikor megnézhessék a csatorna internetes illet wap oldalán. Külön öröm számomra, hogy azt követõen, hogy 2005-ben a kereskedelmi csatornák közül elsõként a TV2 Megasztár c. mûsorának döntõjét lehetett élõben figyelemmel kísérni 3G technológia segítségével, 2007-ben Magyarországon ismét úttörõ szerepet vállalva részesei lehetünk annak, hogy immár mindhárom mobilszolgáltató ügyfelei számára élõben váljon elérhetõvé a nemzeti ünnep kapcsán sugárzott televíziómûsor." – nyilatkozta Fülöp Tamás, a TV2 üzletfejlesztési és digitális média igazgatója.

Liptay Gabriella, a T-Mobile kommunikációs igazgatója kifejtette, hogy a T-Mobile ügyfelei ?egy arra alkalmas mobiltelefonnal a jelenleg is díjmentes élõ televíziós adásokhoz hasonlóan ingyenesen nézhetik majd a tûzijáték közvetítését. Az élõ televíziós közvetítést 2003-ban Magyarországon elsõként bevezetõ T-Mobile és a TV2 jó partnerségének köszönhetõen a szolgáltató ügyfelei már eddig is számos, a TV2-n sugárzott mûsort  – pl. Megasztár döntõk, Sztárok a jégen döntõ – követhettek mobiljukon."

Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója rámutatott, hogy  "a Pannon minden ügyfele ingyen nézheti a wapon a budapesti tûzijátékot, adatforgalmi díjat és percdíjat sem kell fizetni az augusztus 20-i esti programért. A Pannon hazánkban elsõként tette elérhetõvé a televíziós adásokat a mobilon, 2002-ben a TV2-vel együttmûködésben a Tények és Napló mûsora volt Magyarország elsõ GSM televíziós adása. Az azóta eltelt évek technikai fejlõdésének köszönhetõen ügyfeleink gyorsan és kényelmesen élvezhetik a televíziós adásokat, így a mostani tûzijátékot is."

?A Vodafone és a TV2 együttmûködésének köszönhetõen a ügyfeleink az augusztus 20-i tûzijátékot 3G képes, megfelelõ wap beállítású mobiltelefonon keresztül élõben követhetik díjtalanul, mindössze a mindenkor érvényes adatforgalmi díjat kell megfizetni.A mobilos közvetítés több útvonalon is elérhetõ lesz, nemcsak a TV2 wap portálján, hanem saját mobilportálunkon is, a Vodafone live!-on, – mely Magyarország legszéleskörûbb tartalomkínálatával rendelkezik, több tízezer felhasználóval – a Mobil TV rovatban is. A szélessávú (3G/HSDPA) adatszolgáltatások területét a jövõben is kiemelten fontosan kívánjuk kezelni"- tette hozzá Nigel Thorpe,a Vodafone Vállalalati Kapcsolatok Igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.