2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Uj saját székházat épít a Pannon

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/1446"><img class="image thumbnail" src="/files/images/szekhaz_big_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="A Pannon új székház látványterve" title="A Pannon új székház látványterve" width="100" height="71" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A Pannon új székház látványterve</strong></span></span> <p>Természetközeliség, emberközpontúság és a legmodernebb technika alkalmazása. Ezek jellemzik a Pannon új, saját beruházásban épülõ székházát, ahol hazánkban elõször új munkamódszert vezet be a mobil- és internetszolgáltató. A székház a törökbálinti Égett-völgy nyolc hektáros területén várhatóan a jövõ év végéig épül fel, az építkezés idén májusban kezdõdik.</p><p>

 a pannon új székház látványterveA Pannon új székház látványterve

Természetközeliség, emberközpontúság és a legmodernebb technika alkalmazása. Ezek jellemzik a Pannon új, saját beruházásban épülõ székházát, ahol hazánkban elõször új munkamódszert vezet be a mobil- és internetszolgáltató. A székház a törökbálinti Égett-völgy nyolc hektáros területén várhatóan a jövõ év végéig épül fel, az építkezés idén májusban kezdõdik.

 a pannon új székház látványterveA Pannon új székház látványterve

Természetközeliség, emberközpontúság és a legmodernebb technika alkalmazása. Ezek jellemzik a Pannon új, saját beruházásban épülõ székházát, ahol hazánkban elõször új munkamódszert vezet be a mobil- és internetszolgáltató. A székház a törökbálinti Égett-völgy nyolc hektáros területén várhatóan a jövõ év végéig épül fel, az építkezés idén májusban kezdõdik.

?Az irodaház több mint egy épület, új munkakultúrát teremtünk Magyarországon. A jövõ munkahelyét építjük, ahol több mint 1200 munkatársunk inspiráló, nyitott és mobil környezetben dolgozhat" – fogalmazott a Pannon vezérigazgatója az építkezés részleteirõl beszámoló mai sajtótájékoztatón. Ove Fredheim hozzátette: ?Mindig is nagy figyelmet fordítottunk az innovatív technológiai megoldásokra és a felelõs gondolkodásmódra, most a legkorszerûbb munkakörnyezetet szeretnénk megteremteni dolgozóinknak, hiszen õk az alapkövei az ügyfeleink elégedettségének és hûségének".

látványtervA Pannon székháza az innováció és új munkafilozófia jegyében épül. Az épület nyitott, tágas belsõ tereinek kialakítása biztosítja a gazdaságos, gyors és hatékony információáramlást, teret ad a kreatív gondolkodásnak, elõsegíti az egymás közti kommunikációt. Az épületben nem lesznek önálló, zárt irodák, hanem átlagosan negyven fõs munkaegységek kerülnek kialakításra, amelyeken belül a munkatársak változtathatják a helyüket. A nyitott terek és a Pannon által kínált mobiltechnológia lehetõvé teszi, hogy a dolgozók hatékony és demokratikus munkakörnyezetben dolgozzanak. Mindezeken túl az új munkamódszer meghatározó eleme az otthoni munkavégzés lehetõsége, melynek alapja az a filozófia, hogy a munkatársak teljesítményét nem az irodában eltöltött idõ, hanem a határidõre és minõségben elvégzett munka határozza meg. E gondolkodásmód segíti a magánélet és a munkahely harmóniájának megteremtését, és lehetõséget teremt az épületen belüli munkaállomások gazdaságosabb kihasználására is.

Az új munkamódszert a Pannon anyavállalata, a norvég Telenor öt éve hatékonyan alkalmazza, a fornebu-i központ több nemzetközi elismerés, köztük a legrangosabb Prix d`Excellence építészeti díj tulajdonosa.

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.

A társadalmi felelõsségvállalásra nagy gondot fordító Pannon a környezet védelmére is odafigyel. A nyolc hektáros területnek mindössze 7, 55 százalékát építi be a megengedett 30 százalék helyett, az elõírt 40 százalékon felül pedig a völgy 69 százalékát hagyja meg zöldterületnek. Az építkezés során felhasznált anyagok és technológiák, a külsõ idõjárási és belsõ használati tényezõket figyelembe vevõ intelligens vezérléshez kapcsolódnak majd, mely révén energiát lehet megspórolni. Az új épületben a napi munka során felhasznált papír mennyiségét még tovább csökkenti a Pannon, az ehhez szükséges technológiai megoldások tervezése, fejlesztése már most folyamatban van.

Az épület tervezõje a Zoboki-Demeter és Társaik Építésziroda Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.