2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új ténta ? új fej ? új nyomtató(k) – új internetes portál

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/4516"><img class="image thumbnail" src="/files/images/EPSON%20SP11880%20Front%20with%20Paper_small.thumbnail.jpg" border="0" alt="EPSON SP11880" title="EPSON SP11880" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>EPSON SP11880</strong></span></span> <p>A Stylus Pro 11880 az Epson elsõ 64 hüvelykes (kb. 162,5 cm) nagyformátumú nyomtatója. A készülékben a legmodernebb, kifejezetten a pigmentalapú tintarendszerekhez készült  MicroPiezo Thin Film PiezoT (TFPT) nyomtatófej mûködik. </p><p>

 epson sp11880EPSON SP11880

A Stylus Pro 11880 az Epson elsõ 64 hüvelykes (kb. 162,5 cm) nagyformátumú nyomtatója. A készülékben a legmodernebb, kifejezetten a pigmentalapú tintarendszerekhez készült  MicroPiezo Thin Film PiezoT (TFPT) nyomtatófej mûködik.

 epson sp11880EPSON SP11880

A Stylus Pro 11880 az Epson elsõ 64 hüvelykes (kb. 162,5 cm) nagyformátumú nyomtatója. A készülékben a legmodernebb, kifejezetten a pigmentalapú tintarendszerekhez készült  MicroPiezo Thin Film PiezoT (TFPT) nyomtatófej mûködik.

A nyolc színkomponensbõl álló tintarendszerben az új eljárással gyártott UltraChrome K3, valamint az új vivid magenta tinták tovább szélesítik a nyomtatható színek tartományát, tovább erõsítve a díjnyertes Epson UltraChrome K3 technológia elismertségét a profik körében. A Stylus Pro 11880-at nagy igénybevételre tervezték: az egyes tintakazetták kapacitása 700 milliliter. Az új Gigabit Ethernet kapcsolat felgyorsítja az adatfeldolgozást, az Epson Super Halftone technológiája pedig tovább javítja a képek tónusát és élességét. Az újításoknak köszönhetõen a Stylus Pro 11880 a piac legfejlettebb digitális nagyformátumú nyomtatója.

Az új MicroPiezo TFPT nyomtatófej a professzionális nyomtatóktól elvárt jellemzõkkel rendelkezik: kiváló minõség, tartósság és sebesség. A fúvókák sûrûsége 180-ról 360 dpi-re nõtt – ez a világon a legmagasabb a piezoelektromos technológiát használó nyomtatók körében. Az Epson megduplázta a nyomtatófej fúvókáinak számát, ugyanakkor megõrizte a tintacseppecskék méretét és felgyorsította a nyomtatást. Alkotóelemeinek mikroszkopikus mérete ellenére az új generációs MicroPiezo fej megõrzi a jelenleg használt nyomtatófejek minden elõnyét, így például a változtatható cseppméretet (Variable-sized Droplet Technology) is. A meniszkusz (a folyadék határfelülete hajszálcsövekben) szabályozásával tökéletesen gömbölyû tintacseppek állíthatók elõ, sõt, vezérelni lehet a cseppecskék becsapódását is. Növekedett a kilövellés sebessége is, ami tovább emeli a nyomtatás sebességét.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszer tovább szélesíti az eddig is figyelemreméltóan széles színtartományt. A tintarendszer fotófekete, mattfekete, szürke, világosszürke, ciánkék, világos ciánkék, sárga, vivid magenta és világos vivid magenta színkomponensekbõl áll. A két új magenta nagy optikai sûrûségû pigmentekre épül, az eredmény élénkebb kék és bíbor színek, amelyek különösen látványosak például a tengeri vagy tájképeken. A fotó- és mattfekete kazettákat egyszerre is be lehet helyezni, nem szükséges õket cserélgetni – a készülék a felhasznált nyomathordozótól függõen automatikusan választja ki a legmegfelelõbb fekete tintát.

epson sp11880EPSON SP11880A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlettel színeltolódások nélkül érhetõ el kiváló szürkeegyensúly és pontos színkezelés. Az UltraChrome K3 tintákra korábban jellemzõ kiemelkedõ tulajdonságokat megõrizte: a semleges és sötét színek pontosságát, a kiváló rövid távú színstabilitást és a finom tónusátmeneteket. Az új tintakészlettel gyakorlatilag megszûnt a metaméria jelensége. Az Epson MicroPiezo nyomtatófej állandó nyomatminõséget biztosít: minden azonos forrásból – azaz ugyanabból a fájlból – származó kép pontosan megegyezik az elõzõvel, még akkor is, ha több hónap telt el a két nyomtatás között. Ez ideális a kisebb sorozatokat nyomtatni kívánó stúdiók számára.

A Stylus Pro 11880 számos fényes, matt, mûvészeti, karton vagy általános célú Epson papírral kompatibilis. A nyomtató 1,5 mm vastagságig kezeli a különbözõ nyomathordozókat. Az automatikus visszacsévélõ segítségével a nagyobb volumenû nyomtatási munkák is könnyen elvégezhetõk. Rugalmas papírkezelése révén A/3-as mérettõl egészen 64 hüvelyk szélességig megbirkózik a lapokkal, az opcionális papírkosárban pedig tisztán és biztonságosan tárolhatók a nyomatok.

Az Epson útjára indítja a http://www.myepsonprinter.eu/  nevû portált is, amelyen az Epson Stylus Pro nyomtató tulajdonosok naprakész mûszaki információkat találhatnak, továbbá figyelemmel kísérhetik az egyes nyomtatók teljesítményét. A honlapon a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási folyamatot, különbözõ hardver-információkat és naplóadatot, továbbá olyan fõ teljesítmény-mutatókat, mint a fenntartási- és nyomatköltség. A MyEpsonprinter.eu-t a szervizszakemberek távolról is elérhetik, hogy gyorsan azonosíthassák a problémák jellegét és okát – az eredmény idõmegtakarítás és a felesleges kiszállási díjak megspórolása.

Marco van Niekerk, az Epson Europe nagyformátumú nyomtatókért felelõs vezetõ termékmenedzsere így nyilatkozott: "Az Epsonnak a pigmentvegyészet terén folytatott élenjáró kutatás-fejlesztési erõfeszítései a cég professzionális nyomtatóit már régen kiemelték a versenytársak közül, és a kiváló minõségû nyomatokkal az Epson széles körben a profik kedvencévé vált. Az új, 64 hüvelykes nyomtató megjelenése nemcsak a méretek területén kivételes: a fejlesztésekkel a minõség tekintetében is jelentõs elõrelépés történt, köszönhetõen a vivid magenta tinták által megnövelt színtérnek."

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.