2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új részvényportfólió a Saxo Bank és a Nasdaq együttműködésében

4 perc olvasás

nasdaq_twitter_header.jpgA Nasdaq, a világ egyik vezető tőkepiaci szolgáltatója és a Saxo Bank 2018 június 7-én bejelentették, hogy együttműködésük eredményeként egy új részvényportfólió érhető el a befektetők számára, Nasdaq DW Global Momentum néven. A portfólió 30-40 minőségi részvényből áll, amelyeket a Nasdaq Dorsey Wright (DW) állít össze egy olyan, már bizonyított metódus alapján, amellyel nagy megbízhatósággal azonosítják a kiemelkedően erős, további növekedési tartalékokkal rendelkező, pozitív megtérülést produkáló kibocsátókat. A Nasdaq DW Global Momentum portfólióba az Egyesült Államokon kívüli fejlett és feltörekvő piacok részvényei kerülhetnek be, és az új részvényportfólió a Saxo platformján, a kezelt portfóliók között érhető el.

 

A Nasdaq DW egy befektetési elemzésekkel foglalkozó, a Naqsdaq részeként működő cég, amely több, mint 30 éves múltra tekint vissza. A Nasdaq DW világviszonylatban is a Smart Beta indexek egyik legfontosabb szállítója.

 

A Saxo Bank kezelt portfóliói lehetővé teszik a befektetőknek, hogy szakmai szempontok szerint összeállított és kezelt portfóliókba fektessenek be a Saxo digitális platformján. Ide kerül be a Nasdaq DW Global Momentum részvényportfólió, amelynek összeállítás és kezelése a Nasdaq szakértelmén alapul. Az új részvényportfólión kívül 28 más portfólió is szerepel a Saxo kezelt portfóliói között, köztük olyanok, amelyeknek a kezelése a Morningstar és a Blackrock szakértelmén alapul.

 

A Saxo platformján a Nasdaq DW Global Momentum portfóliót választó befektetőknek teljes rálátásuk van a portfóliót alkotó részvényekre, amelynek alapvetően a tulajdonosaivá is válnak. A pozíciók valós időben követhetők a Saxo kereskedési platformján, és maga a portfólió a Nasdaq szakértelmére alapulva folyamatosan kiegyensúlyozásra kerül.

 

Kim Fournais, a Saxo Bank vezérigazgatója és alapítója elmondta: „A Nasdaq partnereként a Nasdaq DW világszerte elismert szakértelméből most már az ügyfeleink is profitálhatnak. A fejlett kereskedési technológiánk és a Nasdaqnak a befektetések terén felhalmozott szakértelme együttesen egy igen erős alternatívát jelent a hagyományosabb értelemben vett vagyonkezeléssel szemben. Meggyőződésünk, hogy a technológia határozza meg a vagyonkezelési szolgáltatások fejlődési irányát, és az ügyfelek elvárásai is összhangban vannak ezzel: a befektetők nagyobb fokú hozzáférést szeretnének a technológiához, és igénylik az átláthatóságot és az eredmények mérhetőségét. Mindezek eredményeképp alapvetően változik meg annak a módja és lehetősége, ahogy az ügyfelek – intézmények és magánszemélyek – saját maguk kezelhetik a befektetéseiket és megtakarításaikat. A Nasdaq-kal való együttműködésünk újabb példája az együttműködésen alapuló üzleti modellünknek: nemcsak a legjobb termékeket, hanem a legjobb szolgáltatókat is bevonjuk az ügyfeleink érdekében.”

 

Jay Gragnani, a Nasdaq Dorsey Wright kutatási vezetője így kommentálta az együttműködést:

 

„A befektetési piac folyamatosan változik a technológia fejlődésével, és egyre több lehetőség nyílik arra, hogy a különböző szereplők közösen, erősségeiket összeadva lépjenek piacra. A Saxo Bankkal való együttműködésünkkel a befektetési stratégiánkat egy költséghatékony, átlátható portfólióban is megjeleníthetjük, és mindezt a befektetők széles skálájának kínálhatjuk.”

 

A Nasdaq DW Global Momentum a nagy növekedési potenciállal rendelkező kibocsátók részvényeit célozza meg, a Nasdaq Dorsey Wright “relatív erősség” elnevezésű módszertanával. Az ennek a keretében történő befektetési folyamatokat 2006 óta alkalmazza sikeresen a Nasdaq DW, és folyamatosan finomítja a módszertant. A modell 2006 óta jelentősen túlteljesít a benchmarknak tekinthető modellekhez képest. További információ erről a https://www.home.saxo/investor/managed-stock-portfolios linken érhető el.

 

A Nasdaq DW Global Momentum a Saxo ügyfelei számára a dán, az egyesült királyságbeli és a szingapúri regionális központok ügyfelein kívüli befektetőknek mától elérhető .

 

A portfolio éves díja 0,75 százalék.

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.