2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új útvonalon rendezik Magyarország legnagyobb szervezett vándortúráját

4 perc olvasás

tura_1.jpgA 2018-as Fjällräven Vándortúrára március 12-től lehet jelentkezni. Idén nyáron ötödik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legjelentősebb szervezett többnapos túráját.

 

A 112 kilométeres Fjällräven Vándortúrát ezúttal a Bakony és a Balaton-felvidék legszebb vidékein tartja a svéd túrafelszerelés-gyártó azzal a céllal, hogy a közösségben történő természetjárás és a vándortúrázás hagyományait idézze fel. A 2018. július 30. és augusztus 4. között esedékes ötnapos nomád élménytúrára március 12-től lehet jelentkezni.

 

A Vinyétől Káptalantótiig tartó 112 kilométeres távot 5 nap alatt kell teljesíteni, így átlagosan 22 kilométert tesznek majd meg naponta a résztvevők. Ahogy a korabeli vándortúrázók, úgy a Fjällräven túra résztvevői is minden évben maguk viszik felszereléseiket hátizsákokban, és az éjszakákat sátraikban töltik. A túranapok után közös vacsora és spontán közösségi programok várják a kirándulókat a táborhelyeken.

A Fjällräven Vándortúrák során Magyarország védett tájait és nemzeti parkjait járják be a természetbarátok. Míg tavaly a Bükki Nemzeti Parkban rendezték meg a túrát, idén a Bakony és a Balaton-felvidék legszebb tájait ismerhetik meg a résztvevők. Ahogy minden évben, az indulók idén is részt vehetnek egy szemétszedési akcióban a túra során. Tavaly rekordmennyiségű, összesen 120 kilogramm szemetet gyűjtöttek össze az öt nap alatt.

 

„Csakúgy, mint az eddigi Fjällräven Vándortúrákon, idén is az a célunk, hogy a lehető legtöbb emberrel megismertessük a vándortúrázás hagyományait, és így kovácsoljunk egy természetszerető közösséget” – mondta el Beszédes Zsolt, a Fjällräven magyarországi sales menedzsere. „A tavalyi Vándortúrán közel kétszázan vettek részt, reméljük, hogy idén ezt az eddigi rekordot is felülmúljuk. A Fjällräven számára fontos a résztvevők visszajelzése, éppen ezért a szervezők idén a legkülönbözőbb igényeknek megfelelően állították össze a Vándortúra menetét, szem előtt tartva, hogy egy világszínvonalú többnapos túrát nyújtsanak a jelentkezőknek.”

 

A teljesítménytúrákkal ellentétben a Fjällräven Vándortúrán nem a gyorsaság a legfontosabb, hanem az, hogy a résztvevők jókedvvel, biztonságban járják végig régi és új barátaikkal a 112 kilométeres útvonalat. Éppen ezért, a szervezők, a svéd túrafelszerelés-gyártó Fjällräven és az Equinox Trekking Club, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlja az ötnapos nomád élménytúrát.

 

Az érdeklődők március 12-től jelentkezhetnek a Fjällräven Vándortúrára a https://apply.vandortura2018.hu oldalon. Az ötnapos túrára 60 000 forintért, a háromnapos túrára pedig 45 000 forintért nevezhetnek az érdeklődök. Az első 100 nevező idén 10 000 forinttal olcsóbban vásárolhatja meg az early bird nevezést a jelentkezési időszak első hónapjában. A jelentkezési díj a következőket fedezi: helyi transzfert, szállásokat a kijelölt táborhelyeken (saját sátorban), esténként egy tál meleg ételt a szálláshelyen, csomagmegőrzést a célnál, rajtcsomagot, és a kötelező balesetbiztosítást.

 

1960-ban Åke Nordin alapította meg a Fjällräven céget jelenlegi székhelyén, az észak-svédországi Örnsköldsvikben. A Fjällräven kínálatában férfi és női outdoor ruházat és kiegészítők, hátizsákok, sátrak és hálózsákok egyaránt megtalálhatóak. A cég két népszerű outdoor kezdeményezést hívott életre, a Fjällräven Classic-ot és a Fjällräven Polar-t, mindkét túrán ezres nagyságrendben vesznek részt éves rendszerességgel.

 

  1. július 30. – augusztus 4.

Fjällräven Vándortúra

 

https://apply.vandortura2018.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.