2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vágányzár az Északi összekötő vasúti hídon (Újpesti vasúti híd) + részletes menetrend

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14348"><img class="image thumbnail" src="/files/images/eszaki_hid_lezaras_infoterkep.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az Északi Vasúti Összekötő Hid lezárása miatt forgalmi változások térképen" title="Az Északi Vasúti Összekötő Hid lezárása miatt forgalmi változások térképen" width="79" height="100" /></a><span style="width: 77px" class="caption"><strong>Az Északi Vasúti Összekötő Hid lezárása miatt forgalmi változások térképen</strong></span></span> <p>Június 21-től szeptember 21-ig Óbuda vasútállomás - Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel! A Desiro vonatok Kaszásdűlő és a Margit híd között a HÉV vonalon szállítják az utasokat, ami eddig példátlan a renmdszerváltozás utáni tömegközlekedés történetében. </p><p>

 az északi vasúti összekötő hid lezárása miatt forgalmi változások térképenAz Északi Vasúti Összekötő Hid lezárása miatt forgalmi változások térképen

Június 21-től szeptember 21-ig Óbuda vasútállomás – Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel! A Desiro vonatok Kaszásdűlő és a Margit híd között a HÉV vonalon szállítják az utasokat, ami eddig példátlan a renmdszerváltozás utáni tömegközlekedés történetében.

 az északi vasúti összekötő hid lezárása miatt forgalmi változások térképenAz Északi Vasúti Összekötő Hid lezárása miatt forgalmi változások térképen

Június 21-től szeptember 21-ig Óbuda vasútállomás – Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel! A Desiro vonatok Kaszásdűlő és a Margit híd között a HÉV vonalon szállítják az utasokat, ami eddig példátlan a renmdszerváltozás utáni tömegközlekedés történetében.

Utazási lehetőségek:

A Budapest – Esztergom vasútvonal szerelvényei Esztergom felől Óbuda vasútállomásnál áttérnek a HÉV vonalra, így Kaszásdűlő megállóhely után a Margit hídig közlekednek

A Margit híd budai hídfő és a Nyugati pályaudvar között 4-es és a 6-os villamossal mindkét irányban, a 26-os autóbusszal egy irányban biztosított az eljutás az érvényes vasúti utazási okmányokkal.

az északi vasúti összekötő hid lezárása miatt életbelépett új ideglenes menetrend - pdf-ben letölthető a cikk végérőlAz Északi Vasúti Összekötő Hid lezárása miatt életbelépett új ideglenes menetrend – PDF-ben letölthető a cikk végérőlA pesti oldal utasforgalmának biztosítása érdekében az M3-as metró a Nyugati pályaudvar és Újpest Városkapu állomások között mindkét irányban igénybe vehető a MÁV-START Zrt. által erre a szakaszra kiállított érvényes úti okmányokkal. Az M3-as metró esetében a könnyebb jegyellenőrzés érdekében a személyszállító vasúttársaság pénztáraiban M3-as feliratú bélyegzővel látják el a bérleteket, és a menetjegyeket. A metrószakasz igénybevétele esetén a korábban már előre megvásárolt bérleteknél szükséges a kedves utasoknak a Nyugati pályaudvar pénztáraiban az utólagos pecsételtetés.

Bérletek és jegyek a vonatokon és a BKV járatain:

A HÉV vonalon történő közlekedés esetében az Óbuda – Margit híd viszonylaton a MÁV-START Zrt. is elfogadja a vonatokon az érvényes BKV utazási jegyeket és bérleteket. A BKV Zrt. és a MÁV-START Zrt. járatain a közlekedési társaságok érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások esetében a saját büntetési tarifarendszerüket használják.

Utazási feltételek a BKV járatain:

A BKV által elfogadott érvényes MÁV-START jegyekkel a BKV járatain (4-es, 6-os villamos, 26-os autóbusz, M3-as metró) utazókra a BKV Zrt. által előírt utazási feltételek vonatkoznak.

Kézipoggyász szállítása a BKV járatokon:

Minden utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által hordozható, a fel- és leszállást nem akadályozó kézipoggyászt, illetve 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg becsomagolt facsemetét, 1 db gyermekkocsit szállíthat díjtalanul.

A járművekre nem szabad felszállni olyan tárgyakkal, amelyek balesetet, kárt vagy szennyezést okozhatnak. Kerékpár csak a HÉV vagy a fogaskerekű járművek kijelölt peronjain szállítható, egy vonaljegy érvényesítésével.

A feltételekről bővebben a www.bkv.hu/feltetelek/index.html weblapon lehet tájékozódni.

Információk:

Az átépítési munkálatok ideje alatti változásokról az esztergomi vasútvonal állomási hirdetményeiről, valamint az ott osztott szórólapokról, illetve a Margit híd budai hídfőjénél elhelyezett ideiglenes MÁV-START jegypénztárban is értesülhetnek az utasok.

A felújítás alatti vasúti forgalom figyelemmel követése:

A megváltozott közlekedési rend folyamatos megfigyelése érdekében a MÁV‑START Zrt. termékmenedzserei is rendszeresen utazni fognak a Budapest-Esztergom vasútvonalon, és figyelemmel kísérik az esetlegesen felmerülő problémákat. Az utazások során tapasztalt bármilyen probléma esetén a termékmenedzser munkatársak azonnal jelzik a hibát, és a probléma jellegétől függően a lehető leggyorsabban intézkednek. Az általános utazási tapasztalatok mellett a termékmenedzser munkatársak folyamatosan kapcsolatban állnak a MÁV‑START Zrt. Ügyfélszolgálatával, a szolgáltatásokkal kapcsolatban beérkező utasészrevételeket személyesen vizsgálják meg, és tesznek kezdeményező intézkedést a probléma megszüntetésére.

A MÁV Csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. Az Budapest – Esztergom elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődik a vasútvonal felújítása is. A Budapest – Esztergom vasútvonal rehabilitációs programjának első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.

Az Északi összekötő vasúti híd lezárására június 21-től, várhatóan szeptember 21-ig kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.