VAPIANO- új étterem a Belváros szívében
2 perc olvasás
Étkezés, együttlét, életérzés. E a hármas követelmény jelszavával nyitották meg a Vapiano éttermet a Belvárosban. A hely különlegességét a helyben sütött tészták és pizzák, valamint a látványkonyha biztosítja. Az asztalokon cserepekben elhelyezett friss fûszernövényekbõl csipegethet a vendég.
Étkezés, együttlét, életérzés. E a hármas követelmény jelszavával nyitották meg a Vapiano éttermet a Belvárosban. A hely különlegességét a helyben sütött tészták és pizzák, valamint a látványkonyha biztosítja. Az asztalokon cserepekben elhelyezett friss fûszernövényekbõl csipegethet a vendég.
. A Vapiano étteremláncot mindössze négy éve alapították, s ma már Európában, a Távol-Keleten, és az USÁ -ban mûködnek ilyen típusú vendéglátóhelyek. A megnyitón jelen lévõ amerikai tulajdonos kiemelte annak jelentõségét, hogy ezekben az éttermekben mindenkor friss alapanyagból készülnek a tészták, pizzák, és interaktív módón nyomon kísérhetõ a fõzési folyamat.
A belsõ berendezés, a több férõhelyes asztalok pedig azt a törekvést fejezik, ki, hogy ide baráti társaságokat várnak, de nyugati mintára bárki egymaga is betérhet egy-egy fogás elfogyasztására. A mai rohanó világ igényeihez igazított lánc a Belváros szívében napi mintegy 800-1000 vendég fogadására áll készen.
A franchise jogot a VAPIANO Magyarország Kft. birtokolja, vezetõi a jövõben még 4-5 fõvárosi és vidéki étterem nyitását tervezik, utóbbiak között Debrecenben, Pécsett és Gyõrben.
Gasztronómiai téren talán az Észak -Olasz mintát látszik követni az új lánc, gazdag saláta kínálat, különleges fûszerek, valamint tésztaféleségek és pizzák választékával.