2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kombinált fuvarozás, gördülõ országút

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3984"><img class="image thumbnail" src="/files/images/rola1.thumbnail.jpg" border="0" alt="ROLA vonat" title="ROLA vonat" width="100" height="68" /></a><span style="width: 98px" class="caption">ROLA vonat</span></span>  <p><strong>A kamionok vasúti szállítása révén 9.200 tonna szennyezõanyaggal kevesebb kerül a levegõbe. A gördülõ országút a kombinált fuvarozás azon formája, ahol a közúti jármûvek útjuk egy részét vasúton teszik meg.</strong></p><p>

rola vonatROLA vonat 

A kamionok vasúti szállítása révén 9.200 tonna szennyezõanyaggal kevesebb kerül a levegõbe. A gördülõ országút a kombinált fuvarozás azon formája, ahol a közúti jármûvek útjuk egy részét vasúton teszik meg.

rola vonatROLA vonat 

A kamionok vasúti szállítása révén 9.200 tonna szennyezõanyaggal kevesebb kerül a levegõbe. A gördülõ országút a kombinált fuvarozás azon formája, ahol a közúti jármûvek útjuk egy részét vasúton teszik meg.

A Hungarokombi Kft. idén már 20.000 kamiont szállított vasúton. Ennyi tehergépjármû egymás mögé állítva 360 kilométeres sort alkotna. Tomcsányi István vezérigazgató sajtótájékoztatón ismertette a cég eddig elért eredményeit. A gördülõ országút, a Ro-La szerelvények több, mint félmillió tonna tengelyterheléstõl mentesítették már a hazai úthálózatot és 200 millió tonna-kilométerrel csökkentették a közlekedési infrastuktúra igénybevételét. A vállalat árbevétele az elsõ félévben elérte az 1,3 milliárd forintot. Ezeket az eredményeket az idén rendelkezésre bocsátott költségvetési támogatás tette lehetõvé.

rola vonat Felsmann Balázs, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára arról szólt, hogy kormányzati intézkedések javítják a kombinált fuvarozás versenyképességét. Ennek érdekében nyitottak meg egy éves 900 milliós támogatási keretet. E támogatás tette lehetõvé azt a díjkedvezményt, melyet a Hungarokombi biztosít a közúti fuvarozóknak, kamiononként 113 euroval olcsóbban kínálva a szolgáltatást, Így érhetõ el, hogy ma már napi három vonatpár szállít havonta mintegy 3000 kamiont a Szeged-Wels /Ausztria/   útvonalon.

2008-ban, az ideivel megegyezõ támogatással az elszállított kamionok száma meghaladhatja a 40.000-et is. A legnagyobb javulást a várhatóan 2009-ben bevezetésre kerülõ használat arányos úthasználati díj bevezetésétõl remélik.

A kombinált fuvarozás számtalan elõnnyel jár. Ennek révén biztosítható a gépkocsivezetõk pihenõ ideje, a fuvarozó cégek különbözõ út-és autópályadíjakat takaríthatnak meg, csökkenthetõ az üzemanyag-felhasználás, valamint a közutak zajszintje és a balesetek elõfordulása is

http://www.hungarokombi.hu/

Tausz Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.