2022.december.08. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Véget ért a Jókai Színház vetélkedője

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/91846"><img class="image image-preview" src="/files/images/jókai-M.preview.jpg" border="0" width="474" height="326" /></a></span>2015. június 4-én rendezte meg a Békéscsabai Jókai Színház az első színháztörténeti vetélkedő döntőjét, melyet a mezőberényi IQ-kacok nevű csapata nyert meg. A döntőbe jutott legjobb négy csapat diákjai és felkészítő tanáraik könyvutalványokat, táblagépeket és színházbérleteket vihettek haza, a negyedik csapat iskolájába ősszel egy napra kitelepül teátrumunk. <p> 

jókai m.preview2015. június 4-én rendezte meg a Békéscsabai Jókai Színház az első színháztörténeti vetélkedő döntőjét, melyet a mezőberényi IQ-kacok nevű csapata nyert meg. A döntőbe jutott legjobb négy csapat diákjai és felkészítő tanáraik könyvutalványokat, táblagépeket és színházbérleteket vihettek haza, a negyedik csapat iskolájába ősszel egy napra kitelepül teátrumunk.

 

jókai m.preview2015. június 4-én rendezte meg a Békéscsabai Jókai Színház az első színháztörténeti vetélkedő döntőjét, melyet a mezőberényi IQ-kacok nevű csapata nyert meg. A döntőbe jutott legjobb négy csapat diákjai és felkészítő tanáraik könyvutalványokat, táblagépeket és színházbérleteket vihettek haza, a negyedik csapat iskolájába ősszel egy napra kitelepül teátrumunk.

 

Februárban a Békéscsabai Jókai Színház a Nemzeti Színház hasonló pályázata alapján saját történetét és jelenét feldolgozó színháztörténeti vetélkedőt hirdetett. A felhívásra 38 középiskolás csapat, 152 tanulója jelentkezett, összesen 7 településről, 18 iskola diákjai. A csapatok négy, kilencedikes, tizedikes, illetve tizenegyedikes diákból, valamint a tanulókat felkészítő tanárból álltak.

 

A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődött, a döntőt csütörtök délután a színház Vigadó termében rendezték, ahová a négy legjobb csapat jutott be. Nem volt egyszerű eljutni a döntőig: az első forduló feladatai között szerepelt Facebook oldal, plakát, valamint videó készítés. Ezt követően a csapatoknak össze kellett állítaniuk a Jókai Színház 2015/16-os évadának új bemutatóiról szóló tervet, továbbá a teátrum épületének történetéről szóló oldaltükröt. A harmadik feladatrészben szerepelt poszter készítés, illetve kritika írása is. A végső megmérettetés feladatai között szerepelt élő szobor alkotás, valamint kvízkérdésekkel is bombázták a résztvevő csapatokat. A színház elmúlt évadából kellett a döntősöknek jelmezeket, kellékeket, szövegrészleteket felismerniük.

 

Az utolsó pillanatig izgalmas versenyen végig szoros volt az állás. Az esemény interaktív volt, hiszen a műsorvezetők a közönséget is bevonták a játékba, a nézők ajándékokat nyerhettek. A csapatok színházbérleteket, könyvutalványokat, táblagépeket, színházi ajándékcsomagokat zsebelhettek be, a negyedik helyezett csapat iskolájába a következő tanévben egy egész tanítási napra „kitelepül" a Jókai Színház.

 

A zsűrit Bartus Gyula, Jászai-díjas színművész, Fekete Péter, a Jókai Színház igazgatója, Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka, valamint Kara Tünde, Jászai-díjas színművész alkotta, akit betegség miatt a döntőn Szabó Lajos színművész helyettesített. A műsorvezetői feladatokat Tege Antal és Ragány Misa látta el.

 

1. helyezett:

 IQ-kacok

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Csapattagok:Kiss Anna Ágnes, Korcsok Anna, Pénzes Klaudia, Tremmel Fanni

Felkészítő tanár: Homoki Ágnes

 

2. helyezett:

 PÁNTLIKA

Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

Csapattagok: Bálint Aliz, Bakos Beáta, Oláh Nóra, Papp Nóra

Felkészítő tanár: Szládek Katalin Judit

 

3. helyezett:

4. Gloucester

Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium

Csapattagok: Csatlós Andrea, Kulcsár Máté, Piller Károly, Szathmári Dominik

Felkészítő tanár: Kiss Ágnes

 

4. helyezett:

T(h)eát-rummal

Szegedi Szolgáltatási Szakképző Iskola Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye

Csapattagok: Csillag Szemirámisz, Kalocsai Leila Erika, Király Renáta,

Veszelinov Nikolett

Felkészítő tanár: Gera Csilla

 

http://jokaiszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.