2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idén másodszor startol a VisegRock

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/91848"><img class="image image-preview" src="/files/images/VisegR.preview.jpg" border="0" width="485" height="688" /></a></span>Hobó és bandája tavaly frenetikus sikerrel idézte meg a harminc évvel korábbi Vadászatot, (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/80843">http://euroastra.hu/node/80843</a>) idén a P.Mobil (nem éppen nagyvárosi) farkasai garázdálkodnak majd a festői visegrádi Duna parton. Mindemellett a Tűzkerék rajongók sem maradnak zenei csemege nélkül. <p> 

visegr.previewHobó és bandája tavaly frenetikus sikerrel idézte meg a harminc évvel korábbi Vadászatot, (lásd: http://euroastra.hu/node/80843) idén a P.Mobil (nem éppen nagyvárosi) farkasai garázdálkodnak majd a festői visegrádi Duna parton. Mindemellett a Tűzkerék rajongók sem maradnak zenei csemege nélkül.

 

visegr.previewHobó és bandája tavaly frenetikus sikerrel idézte meg a harminc évvel korábbi Vadászatot, (lásd: http://euroastra.hu/node/80843) idén a P.Mobil (nem éppen nagyvárosi) farkasai garázdálkodnak majd a festői visegrádi Duna parton. Mindemellett a Tűzkerék rajongók sem maradnak zenei csemege nélkül.

 

Visegrád város önkormányzata másodszor is nekirugaszkodik a tavaly óriási sikerre és érdeklődésre számot tartó VisegRock fesztiválnak. 2015. június 13-án, szombaton ismét a jó zenéé, illetve a gőzölgő vadhús illatáé lesz a főszerep a visegrádi Duna – part Rendezvényterén.

 

Délután négy órától a siófoki Anonymus Blues Channel – amely immár tizennégy esztendeje fáradozik a veretes blues muzsika életben tartásán – indítja a nyolc óra hosszúságú programot. A zenekar emellett neves magyar és külföldi előadók opuszainak rock 'n roll illetve reggae stílusban való feldolgozását tűzte zászlajára.

Őket a pécsi Junkie Jack Flash követi 17 órakor. Nevük alapján akár a Rolling Stones-műsorra is lehetne következni, ám ők mégis – egészen a 2012-es „alapító okirat" kelte óta – szigorúan a rock 'n roll muzsikát részesítik előnyben.

Este 6 órától kerül sor az immár hagyománnyá nemesült vadhúsfőző-verseny eredményhirdetésére, s a győztes értékes ajándékkal lesz gazdagabb a nap végére. A megméretésre való jelentkezés június 10-ig tart (kéretik tehát igyekezni!), a szervezők öt-tízfős csoportokban várják a vállalkozó szellemű, kreatív alkalmi szakácsokat. (jelentkezés: 06-30-210-8580 telefonszámon).

A Ser on Stone a közeli Párkányból érkezve azzal a nem titkolt céllal lép a VisegRock fesztivál dobogójára, hogy különböző hazai és a külföldi blues-rock repertoárjával lopja be magát közönség szívébe.

A Tűzkerék xT esztergomi formációját nem kell bemutatni: az idén negyedszázados banda Radics Béla örökségének ápolására esküdött fel 1990-ben, s e célkitűzéséhez máig hű maradt. A magyar gitárkirály fennmaradt dalainak interpretálásán túl saját szerzemények, illetve Cream és Jimi Hendrix darabok teszik változatossá, színessé a zenekar programját. Közvetlenül a fő attrakció előtt (19.30 órakor) nem is rossz bemelegítés ez!

Farkasok völgye – Kárpát – medence címmel immár két kiadást is megért a P.Mobil legújabb albuma, amely – ha a MAHASZ is elismerné – egyértelműen aranylemezt eredményezne. Az Örökmozgó zenekar több mint negyvenöt évet húzott le jóban-rosszban-rock and rollban, kitörölhetetlen nyomot hagyva maga után a magyar zene történelmében.

A fő-műsoridőben (21 óra) színpadra lépő csapat ígérete szerint a Farkasok völgye – Kárpát -medence CD friss anyaga mellett a kihagyhatatlan P.Mobil klasszikusok is terítékre kerülnek majd azon az estén.

Ha valaki találkozott már a talányos trash and roll műfajával, a The Rootsters trió sem lesz ismeretlen a számára. Mindenestre a P.Mobil fergeteges műsora után is érdemes még kitartani, hiszen a banda este 11 órakor lép dobogóra, hogy a kései szórakozásra vágyók igényeinek is megfeleljen.

 

Mindenkit szeretettel vár egy szombati felhőtlen kikapcsolódásra a visegrádi Duna part, a tavaly átadott, igényes Rendezvénytér, a finom vadhús falatok, s persze nem utolsó sorban, az élő és elpusztíthatatlan rock and roll!

 

2015. június 13.

II. VisegRock

Visegrád – Rendezvénytér

 

http://www.visegrad.hu/programajanlo

http://www.pmobil.hu/index.php/12-kedooldal/104-visegrock-2015

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.