2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zrt lesz, de a tõzsdére nem megy a Delta Kft

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/163"><img class="image thumbnail" src="/files/images/delta.thumbnail.jpg" border="0" alt="Delta" title="Delta" width="100" height="32" /></a></span> <p>Az immár 10 milliárd forint feletti éves árbevételt produkáló Delta Kft. tulajdonosai határoztak a vállalat részvénytársasággá alakulásáról. </p><p>  </p><p>

  delta

Az immár 10 milliárd forint feletti éves árbevételt produkáló Delta Kft. tulajdonosai határoztak a vállalat részvénytársasággá alakulásáról.

  

  delta

Az immár 10 milliárd forint feletti éves árbevételt produkáló Delta Kft. tulajdonosai határoztak a vállalat részvénytársasággá alakulásáról.

  

Az új társaságban résztulajdonossá válik, és igazgatósági tagságot szerez Czakó Ferenc, a Synergon egykori alapítója és vezetõje. A szervezeti átalakulás nyomán két új üzletág alakul: a hálózati területre fókuszáló Delta-Net Kft. vezetését Montvai Tamás, míg a szolgáltatási és outsourcing tevékenységeket végzõ Delta Services Kft-t Bocsi Ervin és Hraboczki Márton irányítja majd. Mint a sajtótájékoztatójukon elmondták: Zrt lesz, de a tõzsdére záros határidõn belül nem kívánnak menni.

Az idén 20 éve alapított Delta Kft. sikeres évet tudhat maga mögött: 2006-ban 22 százalékkal növelte árbevételét, ami jelentõsen túlszárnyalja az informatikai piac bõvülési ütemét. Az elõzetes adatok alapján a társaság árbevétele a tavalyi évben meghaladta a tíz és fél milliárd forintot, és az adózott eredménye is 200 millió forint felett alakult. A Delta valamennyi üzletága jól teljesített, továbbra is jelentõs az irodatechnika, és a számítástechnikai üzletágak eredménye, az ipari elektronika pedig a legdinamikusabban fejlõdõ üzletág lett.

Az elmúlt idõszak sikereit és az informatikai piacon bekövetkezett változásokat értékelve Szalontai István és Brandhuber István tulajdonosok – további sikerek elérése érdekében – jelentõs változásokról döntöttek.

A Delta Kft. 2007. július 1-jével zárt körû részvénytársasággá alakul, melynek 3 fõs igazgatóságát Szalontai István, Brandhuber István eddigi tulajdonosok és Czakó Ferenc, a Synergon Informatika Nyrt. volt résztulajdonosa és elnöke – alkotja majd. Czakó Ferenc vásárlás útján 15 százalékos tulajdonrészt szerez a kialakuló részvénytársaságban, miközben Szalontai István és Brandhuber István egymáshoz viszonyított tulajdoni aránya nem változik.

A Delta az eddigieknél erõteljesebben kíván jelen lenni a több éve dinamikusan növekvõ hálózatintegrációs piacon. Ennek érdekében megalakul a Delta hálózatos szakembereit különálló szervezetbe tömörítõ Delta-Net Kft., amelynek ügyvezetõje Montvai Tamás, a Synergon Hálózatos Üzletágának volt vezetõje lesz.

A kedvezõen alakuló piac, a már kiépült egyedülálló országos szervízhálózat, valamint a szervizterületen meglévõ erõforrások hatékonyabb kihasználásának igénye szükségessé tette, hogy a Delta áttekintse a következõ három év stratégiáját az outsourcing/outtasking területeken is. Ennek eredményeként döntés született az Irodatechnika és az IT Szerviz üzletágak egy közös, Delta tulajdonú kft-be történõ kiválásáról. A Delta Services Kft-nek két ügyvezetõje lesz Bocsi Ervin és Hraboczki Márton személyében.

A fenti strukturális változások megteremtik a további növekedés feltételeit, miközben biztosítják a rugalmasság megtartásához szükséges szervezeti kereteket. A Delta Zrt. a kialakuló kft-k tulajdonosaként gondoskodik több, a hatékony mûködéshez szükséges funkció (könyvelés, kontrolling, logisztika, pénzügy, hr, stb.) méretgazdaságos, központosított kiszolgálásáról.

?Meggyõzõdésünk, hogy ezek a változások jelentõsen hozzájárulnak a Delta csoport jövõbeli sikereihez." – mondta Szalontai István, a Delta egyik tulajdonosa. ?A változtatásokkal igyekeztünk hatékony válaszokat adni mind a piac elmúlt idõszakban bekövetkezett változásaira, mind pedig a társaság látványos növekedésébõl fakadó kihívásokra. A tulajdonosok a továbbiakban is részt vesznek a vállalat mindennapi életében, és egy fokozatos átmenet után az operatív irányítás helyett a stratégiai irányítás, illetve ellenõrzés szintjén dolgoznak majd tovább."

A Delta Elektronik Kft. 1987-ben alakult, megalapítása óta 100%-os magyar tulajdonban van. A társaság növekedése 2006-ban jóval felülmúlta a hazai informatikai piac bõvülését: árbevétele 22 százalékos bõvülés nyomán meghaladta a 10,5 milliárd forintot.

A Delta Kft. kis-, közép- és nagyvállalati ügyfelei számára komplex informatikai és ügyviteli megoldásokat szállít, tevékenysége kiterjed a rendszerintegráció, az informatikai tanácsadás, az outsourcing, az IT audit, a vállalati, ügyviteli és dokumentumkezelõ rendszerek, az adatkommunikáció, a hardver és szoftverértékesítés, a szerviztevékenység, valamint a hálózati másoló és nyomtatórendszerek területére egyaránt. Komplex megoldásaiban olyan jelentõs technológiai szállítók termékeit és szolgáltatásait kínálja, mint a Canon, a Hewlett-Packard, IBM, Fujitsu Siemens, a Microsoft, Oracle, a Cisco és az Enterasys valamint ujabban erõsödik az UNIX Novell Suse vonal is.

http://www.delta.hu/index.php

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.