2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zsebre vágható juttatások — Egyszerűbbé, olcsóbbá válhat a cafeteria rendszer a munkavállalók és munkaadók részére egyaránt

4 min read
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/44229"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/multipay.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>A cafeteria keretében nyújtható juttatásokat eddig a munkáltatóknak külön kellett kezelniük, és a felhasználók számára sem volt egyszerű a használatuk. Ezen a helyzeten változtat a forradalmian új Multi-Pay rendszer. Ezentúl elég egyetlen kártyát zsebre vágni ahhoz, hogy a cafeteria minden eleme rendelkezésre álljon.

 

A cafeteria keretében nyújtható juttatásokat eddig a munkáltatóknak külön kellett kezelniük, és a felhasználók számára sem volt egyszerű a használatuk. Ezen a helyzeten változtat a forradalmian új Multi-Pay rendszer. Ezentúl elég egyetlen kártyát zsebre vágni ahhoz, hogy a cafeteria minden eleme rendelkezésre álljon.

 

A cafeteria keretében nyújtható juttatásokat eddig a munkáltatóknak külön kellett kezelniük, és a felhasználók számára sem volt egyszerű a használatuk. Ezen a helyzeten változtat a forradalmian új Multi-Pay rendszer. Ezentúl elég egyetlen kártyát zsebre vágni ahhoz, hogy a cafeteria minden eleme rendelkezésre álljon. A Multi-Pay Cafeteria kártya különlegessége az az elszámolási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a cafeteria egyes elemei felhasználási cél szerint elkülönítetten külön alszámlákon legyenek. A fizetésnél a bankkártyáknál egyébként alkalmazotthoz hasonló kóddal lehet „előhívni" ezeket az alszámlákat. Minden egyes cafeteria elemhez külön kód tartozik, amelyek a kártyán is szerepelnek.

A Multi-Pay Cafeteria kártyán 2011. januártól elérhető juttatások:

  • Egészségpénztár
  • Meleg étkeztetés
  • Hideg étkeztetés
  • Helyi közlekedési bérlet
  • Internet
  • Iskolakezdés
  • Kultúra
  • Ajándék

A Multi-Pay rendszer a jövőben akár több száz egyenleget is tud majd kezelni.

A Multi-Pay egyenlegek kezelése saját autorizációs központban történik, de az elfogadóhelyről érkező hívások a Giro Bankkártya Zrt. (GBC) központjába érkeznek. A rendszer használatához ugyanakkor nem szükséges telepített terminál (POS). A fizetés internetes felület, illetve telefon használatával is lehetséges.

Az Multi-Pay Cafeteria kártya a munkaadó számára komoly értéket teremt. A kártya költség és időmegtakarítást jelent az utalványokkal szemben: alkalmazásával egyszerűbbé válik az adminisztráció, csökken a bérszámfejtésre fordított idő. A vállalatok a béren kívüli juttatásra szánt összeget havonta egy utalással juttatják el a Multi-Pay Zrt-hez, így nincs többé teendő az utalványok megrendelésével, kiosztásával és a lejárt utalványok cseréjével.

A munkavállalóknak az eddigi, sok helyet elfoglaló utalványok helyett mindössze egyetlen cafeteria kártyát kell pénztárcájukban hordani. A kártya használatakor terhelendő alszámla a cafeteria-kód megadásával történik a bankkártyákéhoz hasonló PIN kód megadásával azonos módon. Ráadásul, a munkavállalónak a kártya használata esetén nem kell fejben tartania hogy mikor jár le az adott utalvány, az azon szereplő összeg a törvényben meghatározott ideig felhasználható. Sőt, miközben az utalvány elvesztése esetén annak tulajdonosa elbúcsúzhat az adott összegtől, aközben a cafeteria kártya elvesztés vagy lopás esetén letiltható és pótolható. Fizetés esetén elkerülhető a kényszerű „borravaló", a kártya használója csak a pontos összeget fizeti.

Az új típusú cafeteria kártya az elfogadóhelyek számára is előnyösebb, mint az utalványok: a kártya esetében kevesebb a jutalék és az utalványok beváltásának költsége (szállítás, sérült utalvány, stb.) is megspórolható. A kártya használata kényelmesebb, adminisztrációja egyszerű, miközben az utalványokat nyilvántartani, számolni, tárolni és elszámolni kell. A kártya alkalmazása biztonságosabb, mint az utalványoké. Fizetés esetén szinte azonnal, akár egy-két napon belül az elfogadóhely számlájára kerül a pénz, köszönhetően az online elszámolási rendszernek.

Dr. Timár György, a Multi-Pay Zrt. vezérigazgatója szerint a Multi-Pay Cafeteria kártya jelentősen átalakíthatja a jelenlegi rendszert. Véleménye szerint a szolgáltatás egyik fő erőssége a könnyű alkalmazásban rejlik: a szolgáltatás bármelyik hazai munkáltató, munkavállaló és beváltóhely számára elérhető, szemben az eddigi megoldásokkal. A Multi-Pay rendszerhez csatlakozni bárki számára lehet, ehhez csak egy szerződéskötés és kártyaigénylés szükséges. A munkáltatónak ezek után csak arról kell gondoskodnia, hogy a cafeteriara szánt összeget minden hónapban elutalja a szolgáltatónak, aki ezután munkavállalóra és cafeteria elemre lebontva szétosztja a befolyó pénzt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük