Zsidó gasztronómiai fesztivál Budapest szívében
2 perc olvasásMaceszgombóc, sólet és zsidó tojás is terítékre kerül november 23-án az egész napos zsidó gasztronómiai fesztiválon, amelyet a régi budapesti zsidónegyed szívében, a Király utcai Gozsdu Udvarban rendeznek meg. A zsidó kultúrát bemutató Judafest rendezvénysorozat ezúttal arra vállalkozik, hogy zsidó ételekből, étkezési szokásokból és az őket körülvevő hagyományokból nyújtson kóstolót az érdeklődőknek.
Maceszgombóc, sólet és zsidó tojás is terítékre kerül november 23-án az egész napos zsidó gasztronómiai fesztiválon, amelyet a régi budapesti zsidónegyed szívében, a Király utcai Gozsdu Udvarban rendeznek meg. A zsidó kultúrát bemutató Judafest rendezvénysorozat ezúttal arra vállalkozik, hogy zsidó ételekből, étkezési szokásokból és az őket körülvevő hagyományokból nyújtson kóstolót az érdeklődőknek.
A nemrégiben átadott, megújult Gozsdu Udvarban négy helyszínen, folyamatos programokkal vasárnap 10 órától késő estig várják a zsidó ételekre, kultúrára és zenei csemegékre éhezőket. Az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) által szervezett családi rendezvényen a zsidó konyha remekeit készítő vendéglők, cukrászdák és gasztrobloggerek mellett a kóser italok sem szorulnak háttérbe. Mi több, a fesztivál zárásaként az esti italtőzsdén állandó árak helyett, a látogatók a kereslettől függően olthatják olcsóbban vagy drágábban szomjukat.