2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

10-12 százalékos díjemelkedést hoz az idei kötelezőkampány

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/106668"><img class="image image-preview" src="/files/images/302_0.jpg" border="0" width="280" height="394" /></a></span>A kedd éjféli határidőig 11 biztosító hirdetett új kgfb-tarifát az év végi kampányidőszakra, további 3 biztosító a korábbi, évközi díjaival vesz részt az idei kampányban. A Netrisk.hu által elvégzett gyors előzetes díjszámítások azt mutatják, hogy az átlagos díjnövekedés mértéke várhatóan 10-12 százalékos lesz.

302 0A kedd éjféli határidőig 11 biztosító hirdetett új kgfb-tarifát az év végi kampányidőszakra, további 3 biztosító a korábbi, évközi díjaival vesz részt az idei kampányban. A Netrisk.hu által elvégzett gyors előzetes díjszámítások azt mutatják, hogy az átlagos díjnövekedés mértéke várhatóan 10-12 százalékos lesz.

302 0A kedd éjféli határidőig 11 biztosító hirdetett új kgfb-tarifát az év végi kampányidőszakra, további 3 biztosító a korábbi, évközi díjaival vesz részt az idei kampányban. A Netrisk.hu által elvégzett gyors előzetes díjszámítások azt mutatják, hogy az átlagos díjnövekedés mértéke várhatóan 10-12 százalékos lesz.

Az  online biztosításközvetítő ennek alapján a nála kötött új szerződések átlagdíját 20 ezer forint körüli értékre várja, szemben a tavalyi mintegy 18 ezer forintos értékkel. A korábbi évekénél csendesebb kampány várható mintegy 100-120 ezer szerződésváltóval. A január elsejétől érvényes tarifák idén minden eddiginél korábban, már a kora délelőtti óráktól elérhetők a Netrisk.hu oldalán.

 

Az idei kötelezőkampányban az összes hazai gépjárműnek már alig több mint harmada (mintegy 1,7 gépjármű, ebből 1,1 személygépkocsi) érintett, ennek megfelelően a biztosítók is egyre kevésbé fókuszálnak erre az időszakra. Ennek egyik szembetűnő jele, hogy a 14 érintett biztosító közül 3 biztosító a már korábban érvényes, évközi díjaival vesz részt az idei kötelezőkampányban. A 14 biztosító közül kettő (CIG Pannónia, MKB) olyan díjakat hirdetett, amelyek azt jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a lakossági kgfb-ügyfelekért folytatott idei versenyben, vagyis az érintett autósoknak gyakorlatilag 12 biztosító ajánlata között van lehetősége dönteni a jövő évi kötelező biztosításáról.

 

„Az átlagdíjak pontosabb alakulását, illetve az idén legtöbb ügyfelet szerző biztosítók sorrendjét az első néhány ezer megrendelés alapján, a következő napokban látjuk majd, de az előzetes kalkulációk szerint jó eséllyel két számjegyű emelkedésre számíthatnak az autósok – hangsúlyozza Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. – Az idei díjakban különösebb strukturális változást nem látunk, a legtöbb kedvezményt idén is más biztosítások egyidejű megkötésével, az éves díj egyösszegű befizetésével, a bankszámláról történő utalással, valamint az elektronikus biztosítói kapcsolattartás vállalásával lehet elérni."

 

Az idei kampányban az MKB Általános Biztosító ügyfeleinek különösen érdemes lesz tanulmányoznia a piaci kínálatot, mivel eddigi biztosítójuk minden januári évfordulós kgfb-szerződését fel fogja mondani. Az érintett mintegy 25 ezer autósnak tehát mindenképpen új kgfb-szerződést kell kötnie az év végi kampányban. Az összes év végi váltások száma várhatóan velük együtt sem fogja meghaladni a 100-120 ezer szerződést.

 

A jelenlegi szerződések jövő évi indexdíját a biztosítóknak az évforduló előtt legalább 50 nappal kell eljuttatniuk az ügyfelekhez, akik ennek alapján december elsejéig mondhatják fel jelenlegi szerződésüket. Számos probléma forrása volt a korábbiakban, ezért ismét fel kell rá hívni a figyelmet: akik díjkedvezmény fejében az elektronikus kapcsolattartást választották, azok nem postai úton, hanem csupán e-mailben várhatják biztosítójuk díjértesítőjét.

 

Bár a tarifák csak szerda hajnalra váltak teljes körben megismerhetővé, a Netrisk.hu oldalain már szerda délelőtt 9 órától elvégezhető a díjak teljes körű összehasonlítása, illetve a kapcsolódó felmondási és szerződéskötési műveletek egyaránt.

www.netrisk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.