2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

100 ezer iskolatáskával várja a diákokat a Tesco

3 perc olvasás

f1.jpgAkár első, akár felsőbb osztályba készülnek a gyerekek szeptembertől, a tanév megkezdése előtt legelőször is az iskolaszerek beszerzésére van szükség. A legfontosabb ezek közül a jó iskolatáska kiválasztása: nem elég csak az a szempont, hogy a tanszerek beleférjenek, olyan kialakításút érdemes választani, ami vigyáz a gyerekek hátára, gerincére. A Tesco idén is széles iskolaszer választékkal várja a diákokat, amelyek között kicsik és nagyok is megtalálják a számukra ideálisat.

Bár a gyerekek elsősorban az aktuális kedvenc mese- és filmhőseik mintáival ellátott táskát választanának maguknak, a szülőknek célszerű figyelniük arra, hogy az új iskolatáska ennél komolyabb követelményeknek is megfeleljen.

 

Az elsősöknek érdemes például iskolai aktatáskát választani, amely üresen is tartja a formáját, számos rekesze segít mindent megtalálni, mindemellett pedig kialakításából fakadóan jobban ül a kicsi gyerekháton. A nagyobbak inkább a hátizsák jellegű fazonokat szeretik, de esetükben is ajánlott szem előtt tartani az alábbi szempontokat:

– Legyen megfelelő méretű! Vásárláskor a gyerek mindenképp próbálja fel az új táskát, ami akkor jó, ha nem lóg túl a tarkóján, lefelé pedig nem ér a csípője alá.

– Legyen párnázott! A táska vállpántjai legyenek minimum 4 cm szélesek és párnázottak, hogy elbírják a tanszerek súlyát és ne nyomják a gyermek vállát. A pántok akkor vannak megfelelően beállítva, ha a táska mozgás közben nem himbálózik a háton.

– Legyen erősített! A táska háta és alja legyen megerősített, így segíti a megfelelő testtartást, de a földre rakva sem borul el.

– Legyen mindennek helye! Ne csak a tanszerek férjenek bele, de legyen helye a tízórainak, és jó ha van egy külön rekesz a vizeskulacsnak is.

– Legyen észrevehető! Bármilyen dizájn is tetszik a gyerekeknek, fontos, hogy legyenek az anyagon olyan reflex-elemek, amik közlekedés közben, akár szürkületkor, este is segítik a láthatóságot.

 

Idén a Tesco mintegy 100 ezer darab iskolatáskával várja a diákokat, akik többféle forma, minta, szín, méret és fazon közül választhatnak. A táskák között – kizárólag a Tescóban kapható – Star Wars, Minnie és Mickey egér, valamint Avengers mintájú iskolatáskák is szerepelnek. A táskák mellett mintegy 4,5 millió füzettel, 1,5 millió darab ceruzával és tollal is készül az áruházlánc az iskolakezdésre. Jó hír, idén is várják tanítónénik az iskolakezdő gyerekek szüleit: augusztus 8-án délelőtt és délután a Váci úti Tesco Optima B irodaházban kaphatnak tanácsokat arra, milyen iskolaszerből mit érdemes választani. Annak pedig, aki a tanítónénik „fogadóóráin” nem tud részt venni, a vásárláshoz segítséget jelent a különböző osztályokhoz előre összeállított iskolai tanszercsomagok is.

 

Az áruházlánc tapasztalatai szerint az iskolaszerek beszerzése jellemzően augusztus elején indul és szeptember közepéig tart, az igazi „roham” ugyanakkor augusztus végén jelentkezik. A legtöbben jellemzően augusztus 20-a után vásárolnak be az iskolakezdésre.

 

A Tesco – az elmúlt évekhez hasonlóan – az iskolakezdési magazinjában kedvezménykuponnal is kedveskedik vevőinek, Facebook oldalán pedig nyereményjátékkal is készül vásárlói számára.

 

https://tesco.hu/hello/szezon/iskolakezdes/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.