2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

4 perc olvasás

image4_13.jpgA HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette, hogy több befektető révén a finn startup újabb 100 millió dollárhoz jutott az üzleti tevékenység kiterjesztésére és a cég növekedésének finanszírozására a vállalat második évében. A befektetők közül kiemelkedik a genfi Ginko Ventures, ami az Alpha Ginko Ltd-n keresztül járult hozzá a vállalat finanszírozásához, illetve a DMJ Asia Investment Opportunity Limited és a Wonderful Stars Pte. Ltd., utóbbi a FIH Mobile Ltd. leányvállalata.

 

A legutóbbi finanszírozási körrel a HMD Global piaci értéke meghaladja az egymilliárd dollárt, amivel bekerült az elitligába, vagyis “unikornis” státuszba lépett (az unikornis kifejezést azokra a startup cégekre használják, melyek piaci értéke meghaladja az egymilliárd amerikai dollárt). A HMD Global stratégiai befektetéseket tervez a gyorsan növekvő üzleti tevékenységeivel kapcsolatban. 2018-ra a vállalat azt tervezi, hogy agresszíven terjeszkedik tovább a Nokia okostelefonokkal, megduplázza jelenlétét a stratégiailag fontos piacokon, miközben a vásárlók számára fontos területeken folytatja az innovációt.

 

 „Izgatottak vagyunk, hogy ezek a befektetők is csatlakoznak hozzánk és a Nokia telefonok történetének következő fejezetéhez. A célunk, hogy kiváló okostelefonokat szállítsunk, melyek igazi örömet okoznak a rajongóinknak, miközben hűek maradunk finn gyökereinkhez és ahhoz az egyéniséghez, amit a Nokia brand mindig is jelentett. Eltökéltek vagyunk, hogy a globálisan vezető okostelefongyártók közé kerüljünk, az eddigi sikereink pedig bizakodásra adnak okot, hogy folytatni tudjuk a tervszerű növekedést 2018-ban és utána is” – mondta Florian Seiche, a HMD Global vezérigazgatója.

 

A 2016 december elsején indult vállalat az első évben több mint 70 millió Nokia telefont értékesített, tevékenységét több mint 80 országra kiterjesztve és készülékaktiválásokat 170 országból regisztrálva. Ma a Nokia telefonok több mint 250 000 üzletben kaphatók világszerte és több mint 600 közvetlen kereskedelmi partnerünk dolgozik elkötelezetten a Nokia telefonok új fejezetének sikeréért globálisan. A 2017-es pénzügyi évben a HMD Global teljes forgalma elérte az 1,8 milliárd eurót, míg az üzleti veszteség mindössze 65 millió euró volt.

 

Az új portfolió szenvedélyének, elkötelezettségének és lelkesedésének bizonyítéka az a reakció, amit a rajongókból váltottak ki az androidos Nokia okostelefonok világszerte. A HMD Global célja, hogy megragadja a fogyasztók következő generációjának szívét és elméjét. A Nokia készüléket vásárlók kétharmada harmincöt éven aluli, és ötből négy vásárló ajánlaná a Nokia okostelefonokat családjának és barátainak. 2017 januárja óta több mint 150 millió látogatást regisztráltunk a Nokia.com/phones oldalon.

 

Jean-Francois Baril, a Ginko Ventures vezérigazgatója és alapítója (a HMD testületi tagja) úgy fogalmazott: „Büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a Nokia telefonok következő fejezetének, illetve a legutóbbi finanszírozási kör sikerének. Személy szerint régóta kötődöm a Nokia márkához, nekem ez az egész különösen izgalmas. A finnországi gyökereivel a HMD Global olyan agilis stratégiát követ, amely él a globális kapcsolataival és együttműködéseivel, hogy biztosítsa ezt az elképesztő növekedést, amit produkál.”

 

A 2017-es MWC óta a finn startup 16 új eszközt mutatott be és globális együttműködéseket kötött az iparág nagyjaival (például a Google és a ZEISS), illetve hosszútávú stratégiai kapcsolatot alakított ki a Nokiával és a FIH Mobile Limiteddel. A 2018-as MWC-n a HMD Global bejelentette, hogy vezető partnere lett a Google legfontosabb androidos programjának, az Android One-nak, ami azt jelenti, hogy a komplett portfólió az Android One család tagjává válik.

 

Az Espoo-i (Finnország) székhelyű HMD Global Oy a Nokia telefonok új otthona. A HMD okostelefonokat és mobiltelefonokat tervez és értékesít a fogyasztók széles körének, különböző áron. Az innováció és a minőség felé elkötelezett HMD GLobay Oy a kizárólagos licencbirtokosa a Nokia márkának a telefonok és a táblagépek esetében.

www.hmdglobal.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.