A magyarok körében már most 12 százalékkal nőtt az autóbérlések száma a nyári foglalások és előjegyzések alapján a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A leggyakrabban Olaszországban és Spanyolországban van szükségünk bérautóra – derült ki az autokolcsonzes.hu online bérautó-foglaló oldal nyári foglalási statisztikáiból.

                                 

A magyarok körében már most 12 százalékkal nőtt az autóbérlések száma a nyári foglalások és előjegyzések alapján a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A leggyakrabban Olaszországban és Spanyolországban van szükségünk bérautóra – derült ki az autokolcsonzes.hu online bérautó-foglaló oldal nyári foglalási statisztikáiból.

                                 

Idén 10 százalékkal többet költünk autóbérlésre nyaraláskor, mint tavaly ilyenkor. A legkelendőbb hónapok a június, július voltak – a magyarok többsége ilyenkorra időzíti a vakációhoz szükséges autóbérlést. Az eddigi nyári foglalások és előjegyzések alapján már most 12 százalékkal bővült a magyarok körében a bérautó-foglalások száma. A leggyakrabban a gazdaságos, négyajtós, dízelmotoros gépjárműveket keressük. „Jellemzően a férfiak intézik az autóbérléssel kapcsolatos feladatokat, akiknél a praktikum és a gazdaságosság a legfontosabb szempont, főleg, ha családi nyaralásról van szó" – tette hozzá Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője.

 

A régió élmezőnyében

 

A szomszédos európai országokhoz viszonyítva is előkelő helyen állunk a nyári autóbérlési statisztikák szerint, mivel a régióban Magyarországról érkezik a harmadik legtöbb foglalás. Az autókölcsönzések számosságát tekintve csak az osztrákok és a lengyelek előznek meg minket, viszont ha az autóbérlésre fordított költségeket nézzük, akkor már más a helyzet. Az osztrákok, a csehek és a szlovákok is jóval többet költenek nálunk, de még a szlovének és a lengyelek is megelőznek minket. „A magyarok körében évről évre egyre rövidülnek az autóbérlési időszakok, átlagosan kevesebb mint 6 napra vesszük igénybe a bérautót nyaraláskor. Ez abból is adódhat, hogy csökkent a magyarok pihenésre szánt ideje, míg európai szomszédaink hosszabb kiruccanásokat is megengedhetnek maguknak" – magyarázta a bérautó-foglaló oldal szakértője.

 

 

Málaga, Barcelona és Milánó a legnépszerűbb

 

Még mindig szívesen választjuk úti célként a katalán vidéket, a leggyakrabban Málagában, Barcelonában és Milánóban vesszük át, az általában körutazáshoz szükséges bérautót. A top 5 listában van még Lisszabon és Szicília egyik legnépszerűbb városa, Catania is. Spanyolország és Olaszország mellett az amerikai autóbérlés a leggyakoribb nyáron is.

 

 

Autóbérlés szempontjából top 5 ország a magyarok körében:

1.      Olaszország

2.      Spanyolország

3.      USA

4.      Egyesült Királyság

5.      Németország

 

 

Top 5 autóbérlési helyszín a magyarok körében:

1.      Málaga

2.      Barcelona

3.      Milánó

4.      Lisszabon

5.      Catania

 

A kutatás hátteréről:

 

Az autokolcsonzes.hu a rentalcars.com partnereként kérdezte le a magyarok nemzetközi autóbérlési statisztikáit és nyári előfoglalási adatait a 2016. június 1. és szeptember 30., illetve 2015. június 1. és szeptember 30. közötti időszakra. Az adatok nem reprezentatívak az autóbérlés szolgáltatást igénybe vevő magyar lakosságra nézve, de jól mutatják a tavalyi év és a 2016-os nyári foglalási tendenciák főbb változásait.

 

www.autokolcsonzes.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük