2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

15 éven belül klímasemleges lehet a Schneider Electric

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97101"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_30.png" border="0" width="296" height="118" /></a></span>Az éghajlatváltozással foglalkozó párizsi konferencia alkalmából<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a> a <a href="http://www.schneider-electric.com/site/home/index.cfm/hu/">Schneider Electric</a>,  egy 10 pontból álló fenntarthatósági kötelezettségvállalást tett, amely összhangban áll a vállalat 2005-ben bevezetett <a href="http://www.schneider-electric.com/sri">Planet & Society Barometer</a> fenntarthatósági indexével. Ezek a vállalások támogatják a hőmérséklet-növekedés 2°C alatt tartását, valamint hozzájárulnak az <a href="http://www.un.org/sustainabledevelopment/">ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célok</a> teljesüléséhez.

Az éghajlatváltozással foglalkozó párizsi konferencia alkalmából a Schneider Electric,  egy 10 pontból álló fenntarthatósági kötelezettségvállalást tett, amely összhangban áll a vállalat 2005-ben bevezetett Planet & Society Barometer fenntarthatósági indexével. Ezek a vállalások támogatják a hőmérséklet-növekedés 2°C alatt tartását, valamint hozzájárulnak az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célok teljesüléséhez.

Az éghajlatváltozással foglalkozó párizsi konferencia alkalmából a Schneider Electric,  egy 10 pontból álló fenntarthatósági kötelezettségvállalást tett, amely összhangban áll a vállalat 2005-ben bevezetett Planet & Society Barometer fenntarthatósági indexével. Ezek a vállalások támogatják a hőmérséklet-növekedés 2°C alatt tartását, valamint hozzájárulnak az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célok teljesüléséhez.

A Planet & Society Barometer rendszerének köszönhetően a fenntarthatóság területén is jelentős tapasztalatokkal rendelkező Schneider Electric Csoport a párizsi klímacsúcs keretében az alábbi kötelezettségeket vállalta termékeire, megoldásaira, valamint kutatási-fejlesztési projektjeire és ellátási láncára vonatkozóan:

 

1.      Számszerűsíti a szén-dioxid-kibocsátást új ügyfélprojektjei esetében

2.      Új ajánlatait 100%-ban a Schneider Electric ecoDesign WayTM[1]alkalmazásával állítja össze, valamint termékbevételei 75%-át Green PremiumTMkörnyezetvédelmi címkével[2] ellátott termékekből szerzi meg

3.      120 000 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást körkörös gazdaság „életciklus végi" szolgáltatásaival

4.      10 éven belül 50 millió, az energiaellátási lánc peremterületeire szorult lakost lát el közvilágítási és kommunikációs szolgáltatással, alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldások segítségével

5.      Tárolási kezdeményezéseket vezet be a megújuló energiaforrások és a minihálózatok fejlesztése érdekében

6.      5 éven belül elhárítja az SF6 gázzal kapcsolatos problémákat, valamint 10 éven belül megszünteti az SF6 használatát termékeiben

7.      Éves szinten 3,5%-kal csökkenti energiafelhasználását

8.      Éves szinten 3,5%-kal csökkenti szállításkor keletkező szén-dioxid-kibocsátását

9.      10 milliárd eurót fektet be a fenntarthatóságot célzó kutatási-fejlesztési projektekbe a következő 10 év során

10.   Kibocsát egy új klímakötvényt az alacsony szén-dioxid-kibocsátást célzó kutatás-fejlesztés finanszírozására összes leányvállalatában.

Ez a 10 pont elősegíti, hogy a Schneider Electric egységei 15 éven belül klímasemleges létesítményekké és telephelyekké váljanak, valamint hogy olyan egységes iparági ökoszisztémát hozzanak létre, amely két fontos kezdeményezés megvalósításába vonja be a beszállítókat és az ügyfeleket:

  • A partnerek támogatása és ösztönzése abban, hogy aktív energiahatékonysági megoldások alkalmazásával 30%-kal csökkentsék saját energiafogyasztásukat
  • Az energiaellátási lánc peremterületeire szorultak ellátása tiszta energiával, valamint üzemanyaggal.

"A Schneider Electric feladatának érzi annak biztosítását, hogy az élet mindenhol, mindenki számára zavartalan legyen a jövőben is. Éppen ezért a fenntarthatóság áll vállalati stratégiánk középpontjában. Meggyőződésünk, hogy a jobb éghajlat egyben jobb gazdaságot is jelent. Rendkívül izgalmas időket élünk, ahol az új technológiák segítségével újraértelmezhetjük az energiagazdálkodással kapcsolatos módszereinket, hogy fenntarthatóbbá és hatékonyabbá tegyük azokat. Szükség van egy olyan megbízható rendszerre, amely a szén-dioxid-kibocsátás mértéke alapján meghatározott díjakkal arra ösztönöz mindenkit, hogy szem előtt tartsa az éghajlat védelmét" – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.


[1] A CO2 profilmérést is beleértve

 

[2] Teljes mértékben digitalizált CO2 információkkal

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.