2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

150 millió forintot adományoztak 1749-es segélyvonalon

2 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/36014"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/adomanyvonal_logo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="28" /></a></span> <p>Széles körű összefogással közel 150 millió forintot adományoztak 1749-es segélyvonalon az árvízkárosultak javára.</p><p>

  adomanyvonal logo.thumbnail

Széles körű összefogással közel 150 millió forintot adományoztak 1749-es segélyvonalon az árvízkárosultak javára.

  adomanyvonal logo.thumbnail

Széles körű összefogással közel 150 millió forintot adományoztak 1749-es segélyvonalon az árvízkárosultak javára.

Az adományozók rendkívüli segítő szándéka és a  hazai telekommunikációs iparág példaértékű összefogásával közel 150 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak javára 1749-es segélyvonalon, amelyet a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC működtet minden díjtól mentesen. Az adományok teljes összege a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el az érintettekhez.

Közel 150 millió forint értékű adomány érkezett SMS-ek és telefonhívások formájában a szolgáltatók összefogásával megnyitott 1749-es segélyvonalra. Ez több mint 745 ezer darab hívást, illetve SMS-t jelent három hónap alatt. Az összeget a májusban és júniusban pusztító heves viharok, esőzések okozta károk helyreállítására, az árvízkárosultak megsegítésére közösen gyűjtötték a hazai telekommunikációs szolgáltatók. Minden, 2010. május 19-től a segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200 Ft-os összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják. A beérkezett adományokból segítik a rászoruló családokat, az otthonok újjáépítését, építőanyagok és építési kellékek beszerzését.

A Vöröskereszt és a távközlési szolgáltatók az árvízkárosultak nevében is kifejezik köszönetüket adakozó ügyfeleiknek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.