A Smile Showtime Bandet Gönczi Gábor, az RTL Klub Fókusz című műsorának házigazdája, szerkesztő-műsorvezetője, a Szombat Esti Láz című showműsor valamint a József című Webber musical népszerű vendégszereplője alapította 1991-ben. Az iskolai tinédzser rockzenekar lendülete mindmáig megmaradt és időközben nagyzenekari hangzással bővült ki, amely a banda védjegyévé vált. A formáció  2011-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját!

 

A Smile Showtime Bandet Gönczi Gábor, az RTL Klub Fókusz című műsorának házigazdája, szerkesztő-műsorvezetője, a Szombat Esti Láz című showműsor valamint a József című Webber musical népszerű vendégszereplője alapította 1991-ben. Az iskolai tinédzser rockzenekar lendülete mindmáig megmaradt és időközben nagyzenekari hangzással bővült ki, amely a banda védjegyévé vált. A formáció  2011-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját!

Az ország legsikeresebb parti-zenekara évek óta a magyar előadói élvonalból választja ki, és állítja reflektorfénybe énekesnőit. Ezen a rendhagyó születésnapi koncerten a világhírű „Diva's Night in Vegas" koncertsorozat  mintájára egyetlen estére, egy színpadra áll valamennyi énekesnőnk. A könnyűzenei, majd később jazz- színpadokról ismert Moór Bernadett, a 2000-es év Nemzetközi Jazz Énekversenyének győztese, később 2006  férfihangja, Varga Ferenc oldalán duett-karriert befutó Balássy Betty, a Barátok Közt főcímdalával debütáló, ma a country – műfajban jeleskedő Szatmári Orsi, a budapesti Moulin Rouge legsikeresebb revüjének primadonnája, Somorjai Ilona, a több magyar sikerzenekarban is megfordult, hazai lemezek tucatjain közreműködő Ambrus Rita, és az R'n'B külföldön is egyre népszerűbb magyar nagykövete, a virtuóz Farkas Zsófi is rendre hozzájárul a Smile sokszínűségéhez, az élő koncertek megismételhetetlen, egyedi stílusához.

A Smile koncertekről jólismert dalok a Smile teljes életművét foglalják keretbe igazi házibuli hangulatot varázsolva a koncertterembe, vendégünk lesz a Madách Színház tánckara és a Budapest Jazz Orchestra. A  zenekar elkötelezett híve a fiatal tehetségek felkarolásának, így kapott meghívást a jubileumi koncertre a Bangó Budapest Band három kiváló muzsikusa, illetve a budapesti Babits Mihály Gimnázium énekkara is. Segítségükkel a világ-, és a magyar népzene is életre kel, helyenként rendhagyó, közös köntösben. Fedezékbe!!!

Teltházas, fergeteges koncerttel ünnepelt klubjában a Smile, egy éves volt a Symbol Szombatesti Háza. A rendhagyó bulira több mint ezren voltak kíváncsiak, a színpadra pedig egymás után ugráltak fel a sztárvendégek. A zenekar új slágerét a Hantaboyt folyamatosan játsszák a rádiók, miközben Gönczi Gábort nagy megtiszteltetés érte: szerepet kapott Lloyd Webber: "József" című, nagysikerű darabjában a Madách Színházban. És már biztos a hír: a Smile Zenekar 2011. január 31-én a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben ünnepli fennállásának 20. születésnapját!

Gönczi Gábort és a Smile zenekar vezetőjét, Csikós Balázst faggatom az újdonságokról.

– Menjünk szép sorjában! Számítottatok ekkora őrületre a klubbotok születésnapján?

Bala- Hittünk benne, hogy sokan leszünk, hiszen az elmúlt egy évben egymás után dőltek meg látogatói rekordjaink a Symbol Music Clubban. Míg korábban 3-400-an jöttek el egy bulinkra, ma már stabilan 1000 felett van a létszám, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Minden alkalommal készülünk valami meglepetésre, a „Smile és Barátai" sorozatunk keretében mindig vannak sztárvendégeink is. Idén vendégeink voltak a Magna Cum Laude, a Hooligans, Roy és Ádám, valamint Nagy Feró és Bebe is. Persze a sikerben nagy szerepe van a Symbolnak is, az országban egyedülálló színvonalon fogadják vendégeinket. Elég csak az angyalkákra, az élő lounge- zenészekre, a csokiszökőkútra, a pókerasztalokra, vagy a kihelyezett masszázságyakra gondolnunk a páratlan környezet mellett. Úgy érzem, velük együtt az ország egyik legszínvonalasabb, élőzenés klubját sikerült összehozni.

– Új dalotokat a Hantaboyt folyamatosan játsszák a rádiók. Hogyan született a dal?

Gábor- Új dalunk viccesen dolgozza fel azt az ellentmondást, ami az udvarlási periódus és az azt követő hétköznapok között van: „gyertyafényes vacsi meg rózsák" után a „meccs és sör ami vár" fogalmazzák meg tapasztalataikat énekesnőink, Moór Bernadett és Balássy Betty. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy élvonalbeli énekesnőkkel dolgozhatunk, így rendszeresen velünk énekel a könnyűzenei, majd később jazz- színpadokról ismert Moór Bernadett, a 2000-es év Nemzetközi Jazz Énekversenyének győztese, később 2006  férfihangja, Varga Ferenc oldalán duett-karriert befutó Balássy Betty, a Barátok Közt főcímdalával debütáló, ma a country – műfajban jeleskedő Szatmári Orsi, a budapesti Moulin Rouge legsikeresebb revüjének primadonnája, Somorjai Ilona, és a több magyar sikerzenekarban is megfordult, hazai lemezek tucatjain közreműködő Ambrus Rita is.

– Gábor, igaz a hír, hogy megkaptad a Madách Színházban futó József c. darab egyik szerepét? A Fókusz és a Smile mellett úgy tűnik, nem unatkozol!

Gábor– Majdnem kiesett a kezemből a telefon, amikor Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója felhívott, és azt mondta, volna egy testhezálló szerepe számomra. A József című darab évek óta az egyik legsikeresebb produkciójuk, alig hittem a fülemnek. Természetesen igent mondtam, és ez már a második évad számomra, hogy a Fáraó köntösébe bújhatok.

– Közeleg a nagy évforduló, hamarosan 20 éves lesz a Smile. Meglepődnék, ha nem készülnétek valami nagy dobásra.  

Bala– Fennállásunk óta, az eddigi legnagyobbra készülünk. Huszadik születésnapunkat 2011. január 31-én,  nem máshol, mint a Művészetek Palotájának nagytermében, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartjuk. Különleges este lesz, amely a nagy las vegasi dívakoncertekhez hasonlít majd. Koncertjeinken hat énekesnőnk közül egyszerre mindig két lány van velünk, éppen ezért is lesz különleges, hogy egyszerre lép színpadra valamennyi énekesnőnk: Moór Bernadett, Balássy Betty, Szatmári Orsi, Somorjai Ilona, Ambrus Rita és Farkas Zsófi. Ezen az estén szokásos repertoárunkon túl számos csemegével készülünk, velünk lesz majd a Budapest Jazz Orchestra, a Madách Színház Tánckara, volt gimnáziumunk gyermekkórusa is és meglepő zenei világot állítunk színpadra egy ismert , virtuóz cigányzenekarral is. Úgy érzem, ezzel méltóképpen indítjuk el zenei pályafutásunk új korszakát!

– Időről-időre felkaroltok fiatal tehetségeket is, láthatunk-e ebből ízelítőt a MÜPA-ban?

Bala- Valóban így van ez, eljön az idő, amikor a közönségtől kapott sok szeretetet és színpadi tapasztalatot szeretnénk továbbadni. Ifjú zongoraművész barátunk, a zenekarunkkal éppen egyidős Rafael Márió lesz vendégünk, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakának növendéke, akinek mestere nem más, mint Binder Károly tanszékvezető, zongoraművész. Márióval és zenekarával keressük a közös nevezőt az általunk képviselt rock bigband és a tőlük megszokott kortárs roma jazz között, a próbák alapján bátran állítom, ez az élményt nem szabad kihagyni…

– Elég messzire kalandoztok ezek szerint a műfajokban. Honnan ez az óriási lendület?

Gábor- Már a kezdetektől az a Smile hitvallása, hogy mi a szórakoztató iparban tevékenykedünk, és fontos, hogy mit vár tőlünk a közönségünk. Zenekarunk nem az a szünetekben az öltözőben üldögélő csapat, velünk minden koncerten és klubban lehet beszélgetni és koccintani is, már furcsa lenne, ha nem így lenne. Ez egy olyan öngerjesztő folyamat, ahol egymást hergeljük a rajongókkal és próbálunk ki egyre érdekesebb dolgokat. Ez ad óriási energiát számunkra, és magával ragad mindenkit, aki valaha fellépett velünk. Legutóbb éppen Dolák-Saly Robi mondta pár eltitkolt fényképünkre, hogy „már biztos, hogy Ti nem vagytok normálisak ". Ebből született az általa megformált Leopold legújabb diavetítése, váljék egészségünkre!

http://www.smile.hu/

http://www.mupa.hu/

http://www.szombatestihaz.hu/

http://www.moorbernadett.hu/

http://www.balassybetty.hu/

http://www.szatmariorsi.hu/

http://www.ambrusrita.com/

http://www.missbee.hu/

http://www.farkaszsofi.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük