2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

20 ezer internet előfizetői szerződést kötött a POI Partner Kft. a Magyar Telekommal

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78467"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image6_178.jpg" border="0" width="164" height="66" /></a></span>20 ezer internet előfizetésre vonatkozó tendert írt ki a POI Partner Kft., az általa országosan, 2014 első felétől üzemeltetett Fizetési Pont terminálokhoz. A tavaly ősszel kiírt Fizetési Pont program pályázatának nyertese Magyarország legnagyobb 4G hálózatával rendelkező szolgáltatója, a Magyar Telekom lett. Az egyedülálló, innovatív fizetési megoldás összesen 1,65 milliárd forintos beruházás révén valósul meg és ez év első félévétől lesz elérhető.</p> <p> 

image6 17820 ezer internet előfizetésre vonatkozó tendert írt ki a POI Partner Kft., az általa országosan, 2014 első felétől üzemeltetett Fizetési Pont terminálokhoz. A tavaly ősszel kiírt Fizetési Pont program pályázatának nyertese Magyarország legnagyobb 4G hálózatával rendelkező szolgáltatója, a Magyar Telekom lett. Az egyedülálló, innovatív fizetési megoldás összesen 1,65 milliárd forintos beruházás révén valósul meg és ez év első félévétől lesz elérhető.

 

image6 17820 ezer internet előfizetésre vonatkozó tendert írt ki a POI Partner Kft., az általa országosan, 2014 első felétől üzemeltetett Fizetési Pont terminálokhoz. A tavaly ősszel kiírt Fizetési Pont program pályázatának nyertese Magyarország legnagyobb 4G hálózatával rendelkező szolgáltatója, a Magyar Telekom lett. Az egyedülálló, innovatív fizetési megoldás összesen 1,65 milliárd forintos beruházás révén valósul meg és ez év első félévétől lesz elérhető.

 

A legkorszerűbb fizetési szolgáltatások fejlesztője és üzemeltetője, a POI Partner Kft. 2013 őszén meghívásos pályázatot írt ki a hazánkban működő kiemelt mobilszolgáltatók számára, Fizetési Pont programjához. A tender tárgya 20 ezer, mobilterminálokhoz kapcsolódó internet alapú, kiemelt biztonsági fokozatú adatkapcsolati szolgáltatás volt. A hazánkban 2014 első félévétől elérhető Fizetési Pont terminálokat üzemeltető POI Partner Kft. a két évre szóló szerződést a legkedvezőbb feltételeket nyújtó és Magyarország legnagyobb 4G hálózatával rendelkező szolgáltatójával, a Magyar Telekommal kötötte meg 2014 februárjában.

 

A Fizetési Pont egy PayPass képes MasterCard kártyaelfogadó POS terminál, amely amellett, hogy fizetési tranzakciókra képes, extra – Magyarországon most bevezetendő – szolgáltatásokkal rendelkezik. Ezeken az új generációs, multi-applikációs környezetet biztosító terminálokon (a színes képernyők segítségével) elérhető lesz számos értéknövelt funkció, így például a Fizetési Pont logós kártyával a lakossági ügyfelek befizethetik csekkjeiket, feltölthetik mobiltelefonjuk egyenlegét. Jövőbeli tervek szerint a felhasználók részt vehetnek pontgyűjtő és városkártya programokban, vásárolhatnak parkoló- vagy tömegközlekedési jegyeket. És mindezt a mindennapi bevásárlásaik helyszínén, ahol rendelkezésre áll az Európában már jól működő kisösszegű készpénzfelvételi (cash back), valamint a kártya-kártya közötti azonnali pénz átvezetési szolgáltatás is. A kiskereskedelmi üzletek számára is igazi értékteremtő eszköz lesz a náluk kihelyezett terminál, mert amellett, hogy technikai fejlesztési igények nélkül MasterCard elfogadó hellyé válnak, a szokásos vásárlásukat intéző vevőik befizethetik aktuális közüzemi díjaikat vagy feltölthetik telefonegyenlegüket. Ezzel a kisboltok üzemeltetői – Magyarországon először – a jutalékoknak köszönhetően újabb bevételi forrásokhoz jutnak.

 

A Fizetési Pont terminálokat kifejezetten olyan, jelenleg terminállal nem rendelkező kiskereskedelmi egységekbe fogják telepíteni, ahol az emberek a napi apróbb bevásárlásaikat intézik (kisboltok, pékségek, kis non-stop üzletek, stb.). A Telekom mindehhez üzleti privát internet szolgáltatást nyújt, amely biztosítja a POI Partner Kft. mobil termináljai és központja között az IP alapú csomagkapcsolt adatkommunikációt.

 

Az egyedülálló fizetési megoldást megvalósító Fizetési Pont programban a POS terminálok kihelyezéséért és üzemeltetéséért a POI Partner Zrt. felel, az pénzforgalmi szolgáltatást pedig a cégcsoport másik tagja, – a hazai készpénz-forgalom csökkentését célzó – O.F.Sz. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. biztosítja. Az induló innovatív beruházás összege eddig 1,65 milliárd forint, mely tartalmazza többek között a kivételesen modern és biztonságos informatikai infrastruktúra és a hazánkban eddig ismeretlen technikai képességekkel rendelkező POI terminálok fejlesztési költségeit.

 

www.poi-partner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.