www.nexon.huwww.nexon.hu

A cafeteria rendszerek folytatódó térnyerését, és a komplex, integrált humánügyviteli szoftverek térhódítását várja az idei évtől a piacvezető NEXON, mely 2007-ben 2,6 milliárd forintra növelte bevételeit.

 www.nexon.huwww.nexon.hu

A cafeteria rendszerek folytatódó térnyerését, és a komplex, integrált humánügyviteli szoftverek térhódítását várja az idei évtől a piacvezető NEXON, mely 2007-ben 2,6 milliárd forintra növelte bevételeit.

Továbbra is az IT-szektort meghaladó mértékben növekszik a NEXON, melynek bevételei 2007-ben 12 százalékkal emelkedtek. A piacvezető humáninformatikai vállalkozás 2,6 milliárd forintos forgalmának csaknem fele a nexONBÉR bérügyviteli rendszer értékesítéséből származott, melyet többek között olyan új ügyfelek vásároltak meg, mint a Hankook, a Sykes Central Europe, az ITL Group, a Művészetek Palotája, a Zrínyi Nyomda, a BricoStore Hungária, az Athlon Pénzügyi Zrt., valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Emellett a vállalat humánerőforrás-menedzsment, valamint beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszereinek értékesítéséből, továbbá bérszámfejtés outsourcing és oktatási üzletágainak bevételéből közel másfél milliárd forintot könyvelhetett el.

A cafeteria és a komplex HR rendszerek előnyben

A tavalyi évben változtak a magyar vállalatoknak a humáninformatikai megoldásokkal szemben támasztott igényei. „Tapasztalataink szerint egyre inkább jellemző, hogy a nagyobb vállalatok nem csupán egyetlen részfeladatot lefedő szoftvert, hanem komplex, integrált HR rendszert keresnek – mondta Syrjänen-Barkóczy Eleonóra, a vállalat stratégiai és kereskedelmi igazgatója. – A HR szoftverek már nem csupán a toborzást és kiválasztást, a személyügyi és munkaidő nyilvántartást szolgálják, hanem megoldást nyújtanak a karrier- és utódlástervezésre, a kompetenciák értékelésére, a kompetenciadeficit megállapítására, valamint a teljesítmény menedzselésére is. Ugyanakkor a humáninformatikai szoftverekkel szemben ma már egyre inkább elvárás, hogy az alapvető HR funkciókat dolgozói önkiszolgáló rendszerekkel segítsék. Ezeket a piaci igényeket szolgálja ki a nexONHRM humánerőforrás-menedzsment rendszer, melynek elemei a HR teljes területét lefedik."

A nexONHRM részeként elérhető a 2007-ben bevezetett nexONTD képzés-fejlesztés, valamint nexONPM teljesítménymenedzsment modul is. Utóbbi az Isther Humán Tanácsadó Kft.-vel történő együttműködés eredményeképpen kompetencia alapú értékelést tesz lehetővé, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfelek még objektívebben mérhessék fel munkavállalóik teljesítményét. E rendkívül összetett folyamatot a NEXON szoftveres alkalmazásai segítik.

A korábbi évek trendjének megfelelően tavaly tovább erősödött a cafeteria rendszerek térnyerése is. Tavaly mintegy kétmillió munkavállaló részesült az adómentes, s így a vállalatok számára költségcsökkentő béren kívüli juttatásokból. Syrjänen-Barkóczy Eleonóra véleménye szerint e tendencia még tovább erősödhet, figyelembe véve a rendszer rugalmas működését elősegítő idei változásokat, és a béren kívüli juttatásokra fordítható keretösszeg növekedését.

NEXON céginformáció:

 

2006 (ezer Ft)

2007 (ezer Ft)*

Árbevétel

2 338 834

2 623 468

Üzemi eredmény

   146 165

   286 400

Adózott eredmény

   126 379

   242 258

Saját tőke

   435 478

   677 736

Hosszú lejáratú kötelezettségek

  –

* Előzetes eredmények

Az egyes üzletágak eredményei:

Üzletág

A legfontosabb eredmények 2007-ben

nexONBÉR bérügyviteli rendszer

120 új ügyfél választotta a nexONBÉR-t.

nexONHRM humánerőforrás-gazdálkodási rendszer

Elkészült a nexONTD képzés-fejlesztés, valamint a nexONPM teljesítménymenedzsment modul.

nexONTIME beléptető- és munkaidőnyilvántartó rendszer

Egyre több nexONSOURCE ügyfél egészíti ki igénybe vett szolgáltatásait a nexONTIME rendszer dolgozói önkiszolgáló felületével.

nexONSOURCE outsourcing szolgáltatás

Több mint 30 új ügyfél.

nexONEDU Oktatási Központ

Elindult a bérügyintézők OKJ-s oktatása, melyen októbertől több mint 50 fő vett részt.

www.nexon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük