2024.április.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2007 május 1-tõl módosulnak (emelkednek) a MÁV jegyárai, módosul (szûkül) a kedvezményrendszer

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/381"><img class="image thumbnail" src="/files/images/MÁV.thumbnail.jpg" border="0" alt="MÁV" title="MÁV" width="100" height="100" /></a></span> <p>2007. május 1-jétõl megváltozik a belföldi helyközi közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszere. A vasúti személyszállítás bruttó díjtételei május 1-jétõl átlagosan 17 százalékkal emelkednek.</p><p>Az InterCity vonatok pót- és helyjegyeinek díjai nem változnak. </p><p>

 máv

2007. május 1-jétõl megváltozik a belföldi helyközi közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszere. A vasúti személyszállítás bruttó díjtételei május 1-jétõl átlagosan 17 százalékkal emelkednek.

Az InterCity vonatok pót- és helyjegyeinek díjai nem változnak.

 máv

2007. május 1-jétõl megváltozik a belföldi helyközi közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszere. A vasúti személyszállítás bruttó díjtételei május 1-jétõl átlagosan 17 százalékkal emelkednek.

Az InterCity vonatok pót- és helyjegyeinek díjai nem változnak.

Az új tarifarendelet alapján 2007. május 1-jétõl az 50 kilométeres távolságnál rövidebb utazásra érvényes menetjegyek árának meghatározása – az eddigi tíz kilométeressel szemben – öt kilométeres övezetek alapján történik. A viteldíjak mértéke ezáltal méltányosabbá válik: az 50 kilométeresnél rövidebb távolságra történõ utazás esetén az utazásért fizetendõ díj a korábbinál arányosabb a ténylegesen megtett úttal. A pénztárak elõtti sorban állás csökkentése érdekében célszerû ezen új övezetre szóló menetjegyeket és bérleteket jegykiadó géppel rendelkezõ pénztárnál megvásárolni.

Nem változnak ugyanakkor abelföldi forgalomban az InterCity vonatok ülõhely-biztosítás és pótjegy díjai, illetve a nemzetközi menetjegyek árai.

A tarifamódosítás kapcsán a vasúttársaság felhívja az utasok figyelmét arra, hogy a keletbélyegzés nélkül elõvételben váltott menetjegyek május elsejétõl csak a régi és az új ár közötti díjkülönbözet megfizetése után érvényesíthetõek. A felhasználatlan menetjegyek augusztus elsejéig kezelési költség felszámítása nélkül visszaválhatóak. Az elõvételben meghatározott napra váltott, egy útra szóló menetjegyek az érvényességi idejükön belül, de legkésõbbjúlius 1-jéig; a menettérti útra szóló menetjegyek az érvényességi idejükön belül, de legkésõbb augusztus 1-jéig használhatók fel.

Mint ismeretes, a vasúttársaság az áprilisra érvényes havi- és félhavi bérletek érvényességét május 7-éig meghosszabbította. A 2007. április 20-án 0.00 órától a dolgozó havi- és félhavi bérletek elõvételi árusítására vonatkozó felfüggesztés április 30-áig tart. Az árusítás átmeneti felfüggesztése a tanulók bérletére és a menetjegyekre nem vonatkozik, azok elõvételben továbbra is megvásárolhatóak.

Május 1-jétõl változnak a helyközi közlekedésre vonatkozó utazási kedvezmények is. A 2006. évre kiadott közalkalmazotti utazási igazolványok június 30-áig érvényesek. A közalkalmazotti kedvezmény változásával új nyomtatvány kerül bevezetésre, amelynek mintája a MÁV ZRt. honlapjáról lesz letölthetõ.

A május 1-jétõl érvényes részletes díjtáblázat és a megváltozott utazási kedvezmények megtekinthetõk a MÁV ZRt. honlapján, a http://www.mav.hu/belso.php?kat=27 , valamint a http://www.mav.hu/belso.php?kat=2829  linkre kattintva.

Utazási ügyekben a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es, helyi tarifával hívható kék számán és a jegypénztáraknál kapható további információ.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.