Napsütés fogadta a Szent Péter téren jelenlévő mintegy tizenötezer zarándokot, akik részt vettek XVI. Benedek pápa szerdai audienciáján. A Szentatya tizenegy nyelven köszöntötte a világ minden tájáról érkezett híveket.

 

 

Napsütés fogadta a Szent Péter téren jelenlévő mintegy tizenötezer zarándokot, akik részt vettek XVI. Benedek pápa szerdai audienciáján. A Szentatya tizenegy nyelven köszöntötte a világ minden tájáról érkezett híveket.

 

 Köztük voltak a Pécsi és a Szombathelyi Egyházmegyéből érkezett csoportok is – Kövesi Ferenc és Várhelyi Tamás vezetésével -, akikhez e szavakkal szólt a pápa:

„Isten hozta a magyar híveket Magyarországról és a határokon túlról! Ez a zarándokút erősítse meg hiteteket és hűségeteket az Egyházhoz! Kísérjen Bennetek mindig apostoli áldásom! Dicsértessék a Jézus Krisztus!"

 A téren jelen volt az a velencei gondola is, amely szeptember 2-án indult a lagúnák városából, majd az Adriai-tengeren és számos más állomáson keresztül, 143 tengeri mérföldet megtéve érkezett a Vatikánba – fedélzetén a híres velencei gondolással, Vittorio Orióval, akivel a kihallgatás végén kezet fogott a Szentatya. Mellette állt Angelo Scola bíboros, velencei pátriárka is, aki büszkén mutatta a pápának a fáradságos utat megtett gondolát. A kezdeményezés jótékony célú, és a ritka betegségek tudományos kutatására akarja ráirányítani a közvélemény figyelmét. Több mint ötezer gyermek és felnőtt szenved e különböző kóroktól szerte a világon. Az „Egy gondola az életért" akció az afrikai Togóban élő gyermekek javára is támogatást gyűjtött.

A hagyományokhoz híven Benedek pápa az audiencia végén külön köszöntötte a fiatalokat, a betegeket és az ifjú házasokat. „Jézus iránti barátságotok, kedves fiatalok, legyen számotokra az öröm forrása és erősítsen meg benneteket nehéz döntések meghozatalában" – hangzott a Szentatya bátorítása. A betegek Jézus barátságából merítsenek vigaszt a nehéz pillanatokban, és ez adjon számukra testi-lelki megkönnyebbülést. Az ifjú házasok pedig maradjanak egységben Krisztussal, hogy a kölcsönös szerelemre szóló hivatásuknak hűségesen megfeleljenek.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Képek: pic.viveresenigallia.it, Vatikáni Rádió

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük