2024.április.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2009 Február 20-án Bács-Kiskun megye legnagyobb filmszínházában, az öttermes Malom moziban is elindultak a 3 dimenziós vetítések

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/23424"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/malom_0.thumbnail.jpg" border="0" alt="A Kecskeméti Malom Pláza ad otthont a megújult Malom Mozinak. Helyükön eredetileg tényleg malom állt." title="A Kecskeméti Malom Pláza ad otthont a megújult Malom Mozinak. Helyükön eredetileg tényleg malom állt." width="100" height="75" /></a></span> <span style="width: 257px; height: 66px" class="caption"><strong>A Kecskeméti Malom Pláza ad otthont a megújult Malom Mozinak. Helyükön eredetileg tényleg malom állt.</strong></span>2009 Február 20-án Bács-Kiskun megye legnagyobb filmszínházában, az öttermes Malom moziban is elindultak a 3 dimenziós vetítések. A megyében egyedül a hírös városban találkozhat a közönség a csúcsminőséget garantáló Dolby 3D Digital Cinema rendszerrel. <p>

 a kecskeméti malom pláza ad otthont a megújult malom mozinak. helyükön eredetileg tényleg malom állt. A Kecskeméti Malom Pláza ad otthont a megújult Malom Mozinak. Helyükön eredetileg tényleg malom állt.2009 Február 20-án Bács-Kiskun megye legnagyobb filmszínházában, az öttermes Malom moziban is elindultak a 3 dimenziós vetítések. A megyében egyedül a hírös városban találkozhat a közönség a csúcsminőséget garantáló Dolby 3D Digital Cinema rendszerrel.

 a kecskeméti malom pláza ad otthont a megújult malom mozinak. helyükön eredetileg tényleg malom állt. A Kecskeméti Malom Pláza ad otthont a megújult Malom Mozinak. Helyükön eredetileg tényleg malom állt.2009 Február 20-án Bács-Kiskun megye legnagyobb filmszínházában, az öttermes Malom moziban is elindultak a 3 dimenziós vetítések. A megyében egyedül a hírös városban találkozhat a közönség a csúcsminőséget garantáló Dolby 3D Digital Cinema rendszerrel.

A kecskeméti filmszínház sok mindent túlélt, de ma már nem a túlélés, hanem a folyamatos fejlődés, fejlesztés a cél, még ha ez nagy befektetéssel jár is. Kecskeméten 1999 februárjában nyitotta meg kapuit a vidék elő multiplexe. Több tulajdonosváltást követően a mozit jelenleg a Malom Mozi Kft. üzemelteti, amely már a 2008. december 11-i megnyitón bejelentette, hogy rövidesen digitális terem kiépítésére kerül sor. A befektetést látva nyilvánvaló, hogy a cég hosszú távra tervez a mozi üzemeltetésével.

A beruházás

www.malommozi.huwww.malommozi.hu A beruházás mintegy 50 millió forintba került, a tervezés, átalakítás, kiépítés körülbelül két hetet vett igénybe. A fejlesztés eredményeként hagyományos, fehér vetítővásznat szereltek fel, s a 3D-s terem kétdimenziós filmek vetítésére is alkalmas lesz. A beruházás megvalósítására az üzemeltető tendert írt ki, amelyet a Dolby 3D Digital Cinema rendszer nyert el. Első lépésben a legnagyobb termet (303 férőhely) digitalizálják, de nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy újabb digitális terem kiépítésére is sor kerülhet. A tulajdonosok szerint a fejlesztéssel – amellyel párhuzamosan a Malom Mozi Kft. átalakítja a mozi arculatát is – legalább 20%-kal növekedhet az eddigi nézőszám.

A program

Az első 3D-s bemutatóra 2009. február 20-án (pénteken) kerül sor, amikor a Volt (Bolt) című animációs filmet tekintheti meg a közönség. A következő 3D-s film a Véres Valentin lesz, ezt követően pedig igyekeznek mindig a legújabb premiereket játszani (pl. Szörnyek az űrlények ellen, Jégkorszak 3., Végső visszaszámlálás 4., Toy Story), miközben bemutatják azokat a filmeket is, amelyek február 20. előtt kerültek a mozikba. A filmvetítések mellett nagy hangsúlyt kívánnak fektetni az alternatív tartalmakra is: a 3D technológiával felszerelt teremben – a világ más termeihez hasonlóan – a milánói Scala-ból és a New York-i Metropolitan-ből élő közvetítéseket vesznek át.

A 3D-s élmény

A digitális 3D mozi semmivel össze nem hasonlítható élményt nyújt, mert azt az illúziót kelti, hogy magunk is a film középpontjába kerülünk. A vászonról felénk nyúló kezek, a közöttünk lebegő tárgyak új, minden eddiginél intenzívebb, ellenállhatatlanabb élményt garantálnak. A kulcsszó: valósághűség! A dolgok már nem a mozilátogató előtt zajlanak, hanem körülötte.

A Dolby 3D Digital Cinema

A Dolby 3D a Dolby digitális mozi továbbfejlesztése: tökéletes minőségű háromdimenziós élményt nyújt, mivel minden eddiginél élesebb és tisztább képeket kínál. Fontos, hogy lejátszórendszerének köszönhetően a 2 dimenziós vetítéseket is támogatja – hiszen nincs szükség átkódolásra -, így nem szükséges kizárólag 3 dimenziós termek kiépítése. Más rendszerekkel szemben ennél a technológiánál a gyártás folyamán nincs szükség színkorrekcióra és javításokra az utómunkálatok során, mégis élesebb és tisztább a kép. A nézők kényelmes, könnyű, speciális szűrővel ellátott szemüvegeket kapnak, amelyeket egyedülálló üveglencsével készítenek. Nincs szükség akkumulátorokra vagy feltöltésre, a szemüvegeket többször is fel lehet használni.

A kecskeméti Malom mozi Christie CP2000 XB vetítőt használ, a tökéletes képhez a 6.0kW DC xenon izzó járul hozzá. A kiváló minőség garanciája: a Dolby DSS100 + DSP100, a Dolby DMA 8+, a Cine IPM 2K universal scaler és a Pioneer 51FD BluRay player.

Mogyorós Zoltán, a Malom Mozi Kft. ügyvezetője elmondta: „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy igen költséges befektetés, de – bár egész Bács-Kiskun megyében nincs konkurenciánk – mindenképp szükség volt a megújulásra. Aki valamit el akar érni ezen a piacon, annak lépést kell tartania a technikai fejlődéssel, mert a nézők ezt elvárják, és meg is hálálják. Nagy megye a miénk, de képesek vagyunk rendszeresen legalább 50 kilométeres körzet lakosságát bevonni, ha olyat nyújtunk nekik, amit a hagyományos moziban, vagy a legtökéletesebb házimozi-rendszerek által sem kaphatnak meg. Célunk, hogy a mozizás ismét közösségi esemény legyen, és előtérbe helyezzük a családok szórakoztatását."

 www.malommozi.hu  

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.