2024.március.29. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2012. október 22-én kódolatlan nap az HBO csatornán

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65423"><img class="image image-_original" src="/files/images/T%20(1)_0.jpg" border="0" width="201" height="208" /></a></span>Az HBO 2012. október 22-én kódolatlanul* sugározza az HBO és az HBO HD adását, így az előfizetéssel nem rendelkező tévénézők is élvezhetik a műsorkínálatot. A kódolatlan napon többek között látható lesz a magyar HBO második saját gyártású folytatásos sorozata, a Terápia első epizódja, valamint a Hemingway és Gellhorn c. nagyjátékfilm, ami a XX. század egyik legnagyobb szerelmi történetét dolgozza föl.</p> <p><em> </em>

t%20(1) 0Az HBO 2012. október 22-én kódolatlanul* sugározza az HBO és az HBO HD adását, így az előfizetéssel nem rendelkező tévénézők is élvezhetik a műsorkínálatot. A kódolatlan napon többek között látható lesz a magyar HBO második saját gyártású folytatásos sorozata, a Terápia első epizódja, valamint a Hemingway és Gellhorn c. nagyjátékfilm, ami a XX. század egyik legnagyobb szerelmi történetét dolgozza föl.

 

t%20(1) 0Az HBO 2012. október 22-én kódolatlanul* sugározza az HBO és az HBO HD adását, így az előfizetéssel nem rendelkező tévénézők is élvezhetik a műsorkínálatot. A kódolatlan napon többek között látható lesz a magyar HBO második saját gyártású folytatásos sorozata, a Terápia első epizódja, valamint a Hemingway és Gellhorn c. nagyjátékfilm, ami a XX. század egyik legnagyobb szerelmi történetét dolgozza föl.

 

Az HBO kódolatlan nap célja, hogy azok is megismerhessék az HBO programjait, akik jelenleg még nem előfizetői a csatornának. A kódolatlan napon sok olyan saját gyártású filmbe és sorozatba is bepillantást nyerhetnek a nézők, melyek kizárólag az HBO mozicsatorna kínálatában találhatók meg.

A kódolatlan nap időpontja: 2012. október 22.

(Kódolatlan időszak az HBO és az HBO HD-n: október 22-én reggel 6 órától október 23-én reggel 6 óráig. Az HBO HD az HBO tüköradása.)

A kódolatlan napon bárki belekóstolhat az HBO műsoraiba, és az HBO és az HBO HD kódolatlanul fogható. Az HBO kódolatlan napjának egyik legnagyobb szenzációja a 21:00 órakor kezdődő Terápia első epizódja.

 

A magyar HBO új, saját gyártású napi sorozata – Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezésében – a pszichoterápia zárt világát mutatja be, de a széria nem lelkizős, sokkal inkább krimiszerű izgalmak, és valódi drámai feszültség jellemzik. A Terápia egy izraeli sorozat magyar adaptációja. Az amerikai változata In Treatment címmel lett a közönség és a kritikusok kedvence: Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták a sorozatot.

A Terápia főszereplője a híres pszichológust játszó Mácsai Pál, aki hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében a pácienseit. Mácsait hétfőnként a problémásan szexi Marozsán Erika, keddenként az alfahím üzletember Nagy Ervin, szerdánként a sérült tornászlány Sztarenki Dóra, csütörtökönként pedig az állandó harcban álló házaspár Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt keresik fel. Péntekenként azonban Mácsai keresi fel mentorát – Csákányi Esztert -, hogy saját problémái megoldására kérjen segítséget. A látszólag kiegyensúlyozott férfit belső bizonytalanságok gyötrik, feleségével – Für Anikóval – való kapcsolata is válságba jutott.

 

A 40 részes szériát az HBO előfizetők nyolc héten keresztül, hétköznaponként este 21.00 órától élvezhetik a csatornán. Október 22-től az HBO GO szolgáltatásán keresztül a Terápia első öt epizódja mindenki számára elérhető: www.hbogo.hu.

 

A kódolatlan nap másik várva várt alkotása a Hemingway és Gellhorn c. nagyjátékfilm 22.30-tól kerül adásba, és a XX. század egyik nagy szerelmi történetét dolgozza föl. A két Emmy-díjjal is elismert HBO gyártású alkotás a kalandos életű író, Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát követi nyomon, a megismerkedésüktől kezdve, a szenvedélyes viszonyukon át, a zajos házasságukig. A Hemingway és Gellhorn főszerepeiben Nicole Kidman és Clive Owen játékát csodálhatjuk meg.

 

A kódolatlan nap sorozataiból kiemelkedik még a 21:30-kor kezdődő Boardwalk Empire – Gengszterkorzó harmadik évadjának 3. epizódja, és 22.20-tól pedig a magyar HBO első saját gyártású sorozatának záró epizódjába pillanthatunk bele.

A Gengszterkorzó az HBO saját gyártású szériája, Steve Buscemi főszereplésével a húszas évek Atlantic Cityjében játszódik, ennek megfelelően számos gengsztert és szeszcsempészt vonultat fel.

A Társas játék a magyar HBO első saját gyártású folytatásos sorozata. Rendezői Herendi Gábor és Fonyó Gergely, és többek között Pokorny Lia, Simon Kornél, Martinovics Dorina, Thuróczy Szabolcs, Balsai Mónika és Básti Juli szerepel benne. A sorozat könyörtelenül őszintén és fanyar humorral mutatja be a mai nagyvárosi generáció boldogságkeresését.

A kódolatlan nap délutáni filmkínálatában 16:20-tól láthatjuk a Versenyben az elnökségért c. HBO filmet, amely a 2008-as amerikai elnökválasztási kampányt idézi. A republikánusok jelöltje egy veterán politikus, John McCain, aki egy szinte teljesen ismeretlen alelnökjelöltet választ maga mellé. A Versenyben az elnökségért főszerepeit Woody Harrelson, Julianne Moore és Ed Harris játsszák.

 

A napokban lezajlott Emmy-díjátadón a Versenyben az elnökségért öt Emmy-díjat is besöpört. Julianne Moore (Sarah Palin szerepéért) lett a legjobb női főszereplő, Tom Hanks executive producerként a legjobb televíziós filmnek járó díjat vehette át, de a Versenyben az elnökségért forgatókönyvét és rendezését is Emmy-díjjal jutalmazták.

 

Október 22-én, a kódolatlan napon megtekinthetők még az alábbi filmek és sorozatok:

A király beszéde, Válság a Wall Streeten, Fehér kard, Álmok otthona, Az alelnök, Csajok.

 

* Az HBO minden partnere számára lehetővé teszi, hogy Október 22-én (reggel 6 és másnap reggel 6 között) kódolatlanul sugározza műsorát, azonban a háztartásokban csak akkor érhető el a kódolatlan adás, ha az adott televíziós szolgáltató erre műszakilag alkalmas.

 

A Home Box Office Amerika vezető prémium televíziós hálózata, amely alap és prémium előfizetéses szórakoztató csatornákat biztosít a kábeltelevíziós, a DTH- és az MMDS-platformok számára. A Home Box Office Inc. tulajdonában álló HBO Europe jelenleg a térség tizenöt országában működtet alap és prémium csatornákat: Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Hollandia, Bulgária, Moldova, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Koszovó, Montenegró, Macedónia és Bosznia-Hercegovina.

Hollandiában az HBO és a Ziggo kábelszolgáltató által létrehozott vegyesvállalat, az HBO Nederland normál és HD csatornákat, valamint az HBO On Demand és az HBO GO szolgáltatásokat kínálja.

Az HBO Europe összesen öt reklám- és megszakításmentes mozicsatornát (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax és Cinemax2) és hat nagy felbontású csatornát sugároz (HBO HD, HBO2 HD, HBO3 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD és Cinemax2 HD). Ezenkívül két SVOD szolgáltatást (HBO On Demand és HBO GO) is kínál.

Az HBO és a Cinemax csatornák – a multiplex csatornáikkal, valamint a hozzáadott értéket képviselő egyéb szolgáltatásokkal együtt – a legnagyobb kasszasikereket, díjnyertes, saját gyártású produkciókat és sorozataikat, exkluzív eseményeket, örökzöld filmeket, filmfesztiválok sikerfilmjeit, nemzetközi és európai filmeket hozzák el a nézők otthonába.

Az HBO Europe központja Budapesten működik.

 

Részletes műsor:

6:00 – Kislány a küszöbön

8:05 – Titeuf

9:35 – Szerelem az Alpokban

11:10 – Lopott dalok

12:45 – Válság a Wall Streeten (Feliratos változat)

14:25 – Hazafutás

16:20 – Versenyben az elnökségért

18:20 – A király beszéde

20:20 – Társas játék

21:00 – Terápia 1.

21:30 – Boardwalk Empire – Gengszterkorzó III/25

22:30 – Hemingway és Gellhorn

1:00 – Csajok 2.

1:30 – Az alelnök 3.

1:55 – Fehér kard

2:55 – Álmok otthona

4:25 – Romantikus lelkek

 

www.hbo.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.