2024.április.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2012. szeptember 17-én Gundel Művészeti DÍJ – eső várható

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64254"><img class="image image-_original" src="/files/images/g%20(1)_0.jpg" border="0" width="140" height="180" /></a></span>Idén is átadásra kerülnek az elefántos kisplasztikák. A több mint 10 éves múltra visszatekintő díj átadására ismét a Gundel palota csodálatos Erzsébet báltermében megrendezésre kerülő gálavacsora keretében kerül sor, ahol a nyerteseknek alkalmuk nyílik a bemutatkozásra is. </p> <p> 

g%20(1) 0Idén is átadásra kerülnek az elefántos kisplasztikák. A több mint 10 éves múltra visszatekintő díj átadására ismét a Gundel palota csodálatos Erzsébet báltermében megrendezésre kerülő gálavacsora keretében kerül sor, ahol a nyerteseknek alkalmuk nyílik a bemutatkozásra is.

 

g%20(1) 0Idén is átadásra kerülnek az elefántos kisplasztikák. A több mint 10 éves múltra visszatekintő díj átadására ismét a Gundel palota csodálatos Erzsébet báltermében megrendezésre kerülő gálavacsora keretében kerül sor, ahol a nyerteseknek alkalmuk nyílik a bemutatkozásra is.

 

Ezúttal szeptemberben rendezik meg az elegáns díjátadó gálát a művészeti élet kiválóságainak részvételével. A Gundel Művészeti Díjat néhány évvel ezelőtt az elnök, Szinetár Miklós teljesen megreformálta: azóta az életműdíj kivételével, kezdő fiatal tehetséges művészek karrierjét segítik a szakértő kuratóriumok.
A különböző kategóriák (Színművész, Színművésznő, Filmrendező, Képzőművész, Operaénekes, Komolyzene, Néptánc, Klasszikus balett, „Sztár-lett", valamint Életmű) képviselői ezúttal is együtt ünnepelnek, mulatnak majd a korábbi díjazottakkal a patinás étterem báltermében. A zenés, táncos est folyamán természetesen főszerepet kap majd a gasztronómia művészete is.

 

A háromtagú szakmai kuratóriumok elnöke, Szinetár Miklós.

A kuratóriumok tagjai:

Színház- és Filmművészeti kuratórium:

Eszenyi Enikő színésznő, színházigazgató, András Ferenc filmrendező.

 

Képzőművészeti kuratórium:

Virág Judit galériatulajdonos, Kárpáti Tamás újságíró

 

Zeneművészeti kuratórium:

Zimányi Zsófia művészeti menedzser, Héja Domonkos karmester, igazgató

 

Táncművészet:

Roboz Ágnes koreográfus, Solymosi Tamás balett művész

 

Életmű díj:

Tarlós István főpolgármester, Alföldy Tádé a Gundel igazgatója

 

"Sztár-lett" különdíj:

A Nők Lapja szerkesztősége

 

A kurátorok a tavaszi időszakban a művészeti egyetemeket látogatták sorra. A tanárok és rektorok közreműködésével szemezgették a vizsgaelőadásokat, vizsgafilmeket, hogy valóban a végzős hallgatók legjobbjai kerüljenek reflektorfénybe a díjátadón.

 

Emlékeztetőül a 2011-es díjazottak:

Életmű – Kalász Márton költő,

és 4 fiatal művész:

költő – Lanczkor Gábor

író – Szvoren Edina

színész – Tasnádi Bence

filmrendező – Galán Angéla

 

www.gundel.hu

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.