A Volvo Cars továbbra is stratégiai területként kezeli a fejlett környezetbarát technológiák alkalmazását, és a DRIVe Towards Zero program elindításával újabb fontos lépést tett a vállalati jövőkép megvalósítása felé.

A Volvo Cars továbbra is stratégiai területként kezeli a fejlett környezetbarát technológiák alkalmazását, és a DRIVe Towards Zero program elindításával újabb fontos lépést tett a vállalati jövőkép megvalósítása felé.

 

    A program egy egyedülálló együttműködésre épül a svéd Vattenfall energiaszolgáltatóval, amelynek célja, hogy 2012-től megkezdődhessen a hálózatról tölthető hibrid Volvo járművek gyártása.

„A környezetvédelem ugyanolyan fontos szerepet tölt be a Volvo Cars termékfejlesztési céljai között, mint a biztonság" – mondta Stephen Odell, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Járműveink széndioxid-kibocsátását jelenlegi terveink szerint jelentősen csökkenteni tudjuk, az elektromos járművek mihamarabbi előállítását célzó stratégiánk pedig vezető pozíciót biztosít számunkra a környezetvédelmi szempontból optimalizált személyszállítási megoldások terén" – tette hozzá Stephen Odell.

Hálózatról tölthető elektromos hibrid járművek gyártása 2012-től
A hálózatról tölthető elektromos hibrid járműveknek számos előnyük van: széndioxid-kibocsátásuk jóval alacsonyabb, teljesítményük pedig erős villanymotoruknak köszönhetően nagyságrendekkel jobb versenytársaikénál.

Egy valóban attraktív, a vásárlók által elvárt fontos tulajdonságok mindegyikét kompromisszumok nélkül teljesítő autó az előfeltétele annak, hogy a piac el tudjon mozdulni a környezetvédelmi szempontból jobban fenntartható, valódi változást jelentő járművek irányába.

„Egészen odáig el merek menni, hogy kijelentsem: az általunk 2012-ben bemutatni kívánt, hálózatról tölthető elektromos hibrid jármű valódi álomautó lesz. Az általunk kínált innovatív megoldásnak köszönhetően a tulajdonosok egy élvezhető, a Volvo magas biztonsági elvárásainak tökéletesen megfelelő, és valódi vezetési élményt nyújtó autóhoz juthatnak" – jelentette ki Stephen Odell.

Stephen Odell úgy gondolja, hogy a Volvo Cars és a Vattenfall közötti együttműködés teljesen új lehetőségeket nyit a jövő zöld technológiáinak a mainál jóval hatékonyabb kifejlesztésére. A Volvo Cars szerint a partnerekkel való együttműködés létfontosságú a fenntartható fejlődés megteremtése érdekében.

„A DRIVe Towards Zero program a mi jövőképünk; és a Vattenfall szakértelmére és partneri kapcsolatunkra támaszkodva óriási lépésekkel haladunk megvalósítása felé. Legújabb, a jövőben követendő környezetvédelmi ütemtervünk segít megerősíteni a prémiumkategória leginkább környezettudatos márkájaként betöltött vezető szerepünket" – fejtette ki Stephen Odell.

http://www.volvocars.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük