Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották az MTV Movie Awards Arany Popcorn szobrait az év leglazább filmes gáláján, ahol gigasztárok tömkelege tűnt fel. Divatba jöttek a szuperhősök az MTV Movie Awardson.

 

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották az MTV Movie Awards Arany Popcorn szobrait az év leglazább filmes gáláján, ahol gigasztárok tömkelege tűnt fel. Divatba jöttek a szuperhősök az MTV Movie Awardson.

 

Hivatalosan is megkezdődött a nyári filmszezon! Jönnek a legmenőbb blockbusterek a mozikba, addig is azonban az MTV gálája egy fergeteges estén kitüntette az elmúlt időszak legjobb alkotásait. Rebel Wilson, a show házigazdája nem kevesebb, mint két Arany Popcorn-díjat zsebelhetett be. Az őrült eseményekben bővelkedő díjátadó végeredménye szerint pedig nincs vagányabb annál, mint golyóálló páncélban megmenteni a világot.

Nagy meglepetésre ugyanis a Bosszúállók lett az év filmje!

 

Ki gondolta volna, mikor ott volt a Tarantino-féle Django elszabadul és a nagy kritikai sikereket aratott Napos oldal? Na, persze Jennifer Lawrence-éknek sem kell panaszkodniuk, hiszen holtversenyben végeztek Joss Whedon képregényhősöket egybegyűjtő sztorijával. Az éhezők viadalában is játszó színésznő lett az év művésznője, az év színésze pedig zaklatott párja, a korábban a Szupercsapatban Szépfiút alakító Bradley Cooper lett. Ők ketten ráadásul még az év csókját is összehozták!

 

A Tökéletes hang feltörekvője, Rebel Wilson, aki az est háziasszonyaként is sürgött-forgott, rózsaszín melegítőjébe rejthette két jól megérdemelt Arany Popcornját! A színésznő amellett, hogy az év felfedezettje lett, Anna Kendrickel, Brittany Sow-val és Anna Camppel karöltve összehozta a szezon legjobb musical-jelenetét és a Movie Awardson is elemében volt. Jól ismert acapellás társaival nem sokat vacillálva olyan klasszikusokat énekelt el, mint Eminemtől a Lose Yourself vagy az Alicia Keys-féle Girl on Fire. Ezzel pedig még Selena Gomezt is megizzasztotta, aki új számát, a Come & Get It-et mutatta be először élőben az MTV nagyon is lelkes közönségének.

 

A legkeményebb filmes harcot a Bosszúállóknak köszönhetően láthattuk, aminek tevékeny részese volt a milliárdos playboyt, a Vasembert játszó Robert Downey Jr. és a végtelenül dögös Scarlett Johansson is. A közönség legjobban Tom Hiddleston Lokiját utálta idén, jó ideig nem fogjuk feledni azt, ahogy Hulk leszólta, majd földhöz vágta a satnya kis istenkét.

 

A női közönség legnagyobb örömére olyan díjátadók is jelen voltak a gálán, mint Brad Pitt – a lányok kedvence, Brad Pitt a legjobb filmnek járó elismerést adta át – vagy Zac Efron, utóbbi azonban sokak bánatára magán hagyta gatyáját, nem úgy, mint a sokkolóan humoros Seth Rogen és Danny McBride, akik Taylor Lautnert tüntették ki. Talán nem meglepő, hogy az év legjobb félmeztelen jelenetéért.

 

A 2013-as MTV Movie Awardson új trailerrel jelentkezett a Sötétségben – Star Trek, a Vasember 3 és Az éhezők viadala: Futótűz is, így csak hab volt a tortán látni az előzetesen bejelentett díjazottak reakcióit: Emma Watson édesen lelkesedett, Jamie Foxx örömtáncot járt és a humorbonbonon élő Will Ferrell poénokkal ütötte el korántsem lányos zavarát.

 

Az MTV Movie Awards Generációs-díjjal jutalmazta a Quentin Tarantino rendezte Django elszabadul címszereplőjét. A Grammy és Oscar-díjas Jamie Foxxot sokoldalúságáról ismerte meg a világ, a színész fiatal korában éjszakánként bárokban lépett fel humoristaként, később aztán meghódította Hollywoodot. Jamie Foxx olyan popkult ikonok után kapta meg a filmes nagyöregek éves díját, mint Johnny Depp, Tom Cruise és Adam Sandler, így igen illusztris társasághoz csatlakozik a korábban Muhammad Alit is eljátszó híresség. A sztár a közeljövőben bemutatja majd, hogy nem csak a klasszikus cowboyhős csizmája áll neki jól, A csodálatos pókember második részében Electrót, a sokkolóan erős szupergonoszt alakítja, aki a képregénytörténet egyik legmenőbb rossz arca!

 

Áprilistól irány a moziba be, hiszen az Arany Popcornok gazdákra találtak, a nyári filmes szezon alatt pedig már most megkezdődhetnek a találgatások, hogy melyik blockbusterek tarolnak jövőre!

 

A 2013-as MTV Movie Awards győztesei:

 

Az év filmje: Bosszúállók

Legjobb színésznő: Jennifer Lawrence (Napos oldal)

Legjobb színész: Bradley Cooper (Napos oldal)

Az év felfedezettje: Rebel Wilson (Tökéletes hang)

Rémület a köbön: Suraj Sharma (Pi élete)

A legjobb páros: Mark Wahlberg és Seth Macfarlane (Ted)

Legjobb félmeztelen jelenet: Taylor Lautner (Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész)

Legkeményebb harc: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson és Jeremy Renner Tom Hiddleston ellen (Bosszúállók)

Legjobb csók: Jennifer Lawrence és Bradley Cooper (Napos oldal)

Legképtelenebb pillanat: Jamie Foxx és Samuel L. Jackson (Django elszabadul)

Legjobb gonosz: Tom Hiddleston (Bosszúállók) 

Legjobb zenei pillanat: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Anna Camp, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean és Hana Mae Lee (Tökéletes hang)

Trailblazer-díj: Emma Watson

Generációs-díj: Jamie Foxx

A humor királya: Will Ferrell

 

http://www.mtv.co.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük