Este 20 órától Csejtei Ákos, a Budapest Jazz Orchestra kiváló tenor szaxofonosának művei hangzanak el; Budapest Jazz Orchestra – Csejtei Ákos: A hidak városa.

 

Este 20 órától Csejtei Ákos, a Budapest Jazz Orchestra kiváló tenor szaxofonosának művei hangzanak el; Budapest Jazz Orchestra – Csejtei Ákos: A hidak városa.

 

Kiemelkedően fontos a 15 éves jubileumát ünneplő Budapest Jazz Orchestra számára, hogy a hazánkban élő, kiváló kortárs magyar szerzők műveit koncertjeiken is bemutassák. A számos külföldi megkeresés mellett magyar szerzőktől is érkeznek szép számmal felkérések egy közös anyag létrehozására.

 

Csejtei Ákos ötlete alapján kerül bemutatásra egy izgalmas koncertprogram, "A hidak városa" címmel. A nagyzenekari szvit Budapest hídjairól ihletett kompozíció, mely megszólalásában magába foglalja a hidak építészeti jellegzetességeit, formáját, hangulatát.

 

Csejtei Ákos a most 15 éves Budapest Jazz Orchestra egyik alapító tagja. Tanulmányai befejezése után Pege Aladár zenekarában kezdte pályafutását, de már jazz-tanszakos évei alatt tagja volt a Malek Miklós által vezetett big bandnek, amely Hofi Gézát kísérte zenés turnéja során.

 

A Pege Quartet után évekig Ferenczi György zenekarában játszott, de közben alkalmi jazz formációkban is részt vett. Játszott még többek között Fábián Juli zenekarával, a velük készült Honey and Chilli című hanghordozó igen népszerű lett.

 

Tagja volt a Magyar és Finn Rádió által delegált nemzetközi projektnek. Hangszerelői ambíciói is ebben az időszakban kezdtek kibontakozni, amikor a Cotton Club Singers-nek készített feldolgozásokat big band formációra. Ehhez köthető a későbbi Budapest Jazz Orchestra megalakulása is.

 

2001-től tanárként is dolgozik a Postás Zeneiskolában és a Kőbányai Zenei Stúdióban, illetve magántanárként is oktat fiatalokat.

Számos könnyűzenei felvételen hallhatjuk hangszereléseit és játékát, és több zenés tv műsorban is dolgozott zenészként és hangszerelőként egyaránt. (pl. Megasztár, Popdaráló)

 

Jelenleg a Budapest Jazz Orchestra tenor szaxofonosa, fuvolistája és állandó hangszerelője. A zenekar mára már nemzetközi ismertségre tett szert, több világsztárral is dolgozhatott együtt, úgy, mint George Duke, Peter Erskine vagy Chris Potter.

 

2014. április 19. (szombat), 20.00

Budapest Jazz Orchestra – Csejtei Ákos: A hidak városa

Budapest Jazz Club

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.

 

www.budapestjazzorchestra.hu

http://www.bjc.hu/hu.html

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük