2024.április.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014. március 24-én Budapestre érkezik az „EURAXESS –Researchers in Motion” roadshow.

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78266"><img class="image image-_original" src="/files/images/kut%20(1).jpg" border="0" width="458" height="371" /></a></span>Az Európai Bizottság 2014. március 3-án indította el az EURAXESS kezdeményezés keretein belül azt a pán-európai ismeretterjesztő kampányt, amelynek célja, hogy karriertanácsokat adjon a kutatóknak, és segítséget nyújtson számukra az álláskeresésben.</p> <p> 

kut%20(1)Az Európai Bizottság 2014. március 3-án indította el az EURAXESS kezdeményezés keretein belül azt a pán-európai ismeretterjesztő kampányt, amelynek célja, hogy karriertanácsokat adjon a kutatóknak, és segítséget nyújtson számukra az álláskeresésben.

 

kut%20(1)Az Európai Bizottság 2014. március 3-án indította el az EURAXESS kezdeményezés keretein belül azt a pán-európai ismeretterjesztő kampányt, amelynek célja, hogy karriertanácsokat adjon a kutatóknak, és segítséget nyújtson számukra az álláskeresésben.

 

Az „EURAXESS – Researchers in Motion" roadshow 22 európai országban 29 várost, köztük március 24-én Budapestet is érinti, hogy álláskeresési, önéletrajz-írási és munkajogi tanácsokkal lássa el a kutatókat és a tudományos karrier iránt érdeklődőket. A kéthónapos kampány várhatóan mintegy százezer hallgatót és fiatal kutatót ér majd el.

 

Máire Geoghegan-Quinn, az Európai Bizottság kutatási, innovációs és tudományügyi biztosa a következő szavakkal leplezte le a kampánybuszt Brüsszelben:

„Az EURAXESS mostanra központi szerepet tölt be az európai állást kereső kutatók körében. Az álláskereséstől kezdve a támogatási lehetőségeken át konkrét tanácsokkal és információkkal szolgál a kutatók számára. Az EURAXESS honlapján több mint 40 ezer álláshirdetés jelenik meg évente, és már több mint egymillió mobilitással kapcsolatos kérdésben nyújtott tanácsot az elmúlt négy évben."

 

Az EURAXESS-t Európa-szerte 40 résztvevő ország támogatja. A portál egy helyen gyűjti össze a különböző országokból származó információkat, és 260 szolgáltató központban több mint 530 tanácsadója nyújt személyre szóló segítséget.

2013-ban csaknem 950 ezer egyedi látogató kereste fel az EURAXESS honlapját, amely háromszor annyi, mint a 2010-ben mért látogatók száma. Ez összesen közel 9,6 millió oldallátogatást jelent. Több mint 7700 kutatószervezet (vállalatok, egyetemek, KKV-k, stb.) regisztrált eddig az EURAXESS Jobs oldalon.

A roadshow célja a még szélesebb körű részvétel elérése.

 

A roadshow minden érintett országban a nemzeti EURAXESS központokkal történő szoros együttműködésben kerül megszervezésre. Mindegyik állomáshelyen interaktív eseményeket tartanak, ilyenek például a szakértőkkel folytatott műhelybeszélgetések, a vitafórumok és a tudományos villámelőadások. Az egyes egyetemek humánerőforrás tanszékeivel karöltve karrier-tanácsadási előadásokat is szerveznek.

 

A Roadshow március 4-én Brüsszelben – Vrije Universiteit Brussel – kezdődött.

A következő állomások:

Koppenhága/DK Koppenhágai Egyetem, Lund/SE  Lundi Egyetem, Poznan/PL  Adam Mickiewicz Egyetem, Varsó/PL Varsói Egyetem, Wrocław /PL Varsói Műszaki Egyetem,

Prága/CZ Nemzeti Műszaki Könyvtár, Bécs/AT Bécsi Egyetem, Pozsony/SK Pozsonyi Comenius Egyetem, Bukarest/RO  Bukaresti Politechnikai Egyetem, Plovdiv/BG Plovdivi Egyetem „Paisii Hilendarski" Szófia/BG  Szófiai Ohridi Szent Kelemen Egyetem, Szaloniki/GR       Szaloníki Arisztotelész Egyetem, Niš/SR Niši Egyetem, Banja Luka/BIH Banja Luka-i Egyetem, Zágráb/HR Nemzeti és Egyetemi Könyvtár, Ljubjana/SL Ljubjanai Egyetem, Trieszt/IT AREA Science Park, Milánó/IT Milánói Egyetem, Zürich/CH ETH Zürich/Zürichi Egyetem, Strasbourg/FR Strasbourgi Egyetem, Maastricht/NL Maastrichti Egyetem, Luxembourg/LU Luxemburgi Egyetem, Bréma/DE Brémai Egyetem, Hamburg/DE Deutsches Elektronen Synchrotron, Köln/DE Kölni Egyetem, Liège/BE  Liege-i Egyetem,

és a befejezés április 30-án Brüsszel/BE Záróesemény Université libre de.

 

2014. március 24., hétfő Budapest/HU Budapesti Corvinus Egyetem.

 

www.euraxess.org

www.facebook.com/EURAXESS.OnTour

http://ec.europa.eu/research/era/index_en.htm

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.