2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2016. április 26-án nyit a müncheni repülőtér új szatellit épülete

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p> <!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98387"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_401.jpg" border="0" width="275" height="123" /></a></span>Pontosan három hónap múlva nyílik a m<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a>üncheni repülőtér 2-es termináljának új szatellit épülete: az április 26-i nyitást most hagyta jóvá a Munich Airport és a Lufthansa.

Pontosan három hónap múlva nyílik a müncheni repülőtér 2-es termináljának új szatellit épülete: az április 26-i nyitást most hagyta jóvá a Munich Airport és a Lufthansa.

Pontosan három hónap múlva nyílik a müncheni repülőtér 2-es termináljának új szatellit épülete: az április 26-i nyitást most hagyta jóvá a Munich Airport és a Lufthansa.

Az új épület 11 millió fős kapacitása összesen évi 36 millió utas kiszolgálását teszi lehetővé a 2-es terminálon. A világ egyik legfejlettebb repülőtéri termináljának most átadásra kerülő épülete kiemelkedő komfortjával magasabb szintre emeli az utazás élményét. Az utolsó három hónapban teljes gőzzel folynak az épület befejező munkálatai: a megnyitóig a műszaki berendezések beépítése, továbbá az üzletek és éttermek berendezésének kialakítása van még hátra. Ezt követően március közepén az üzletek és a hatóságok is megkezdik a beköltözést a szatellit épületbe, amely során mintegy 5400 köbméternyi bútor, berendezés és áru kerül a helyére – ez a mennyiség körülbelül 900 kisteherautót fog megtölteni. A működés megkezdése előtt az épületen belüli egyes zónáknak – a meglévő és működő épületekhez hasonlóan – teljesíteniük kell a különböző hatósági előírásokat és el kell nyerniük a biztonságos terület státuszt.

Március közepéig egyúttal lezajlik az integrált tesztüzem is, amely során 20 tesztnapon keresztül összesen mintegy 2800 tesztutas bevonásával minden utaskezelési folyamatot szimulálni fognak. Egyedül a két nagy tesztüzemben 500-500 személy vesz majd részt próbautasként. A teszt során vizsgálják például azt, hogy az utasok hogyan tudnak az épületen belül tájékozódni és eljutni a kívánt célra, teljesíthető-e a be- és az átszállás a megadott időintervallumon belül, illetve megfelelőek-e az épületen belüli tájékoztató táblák. A tesztüzem során szerzett tapasztalatok alapján finomhangolják a működést még a hivatalos üzembe helyezés előtt.

A 2-es terminálhoz hasonlóan a Munich Airport és a Lufthansa 60:40 arányban közösen vesznek részt az szatellit építésében, finanszírozásában és működtetésében. Az új szatellit épületet a 2-es terminálhoz hasonlóan a müncheni Koch + Partner cég tervezte. A létesítmény 27 új kapuval bővíti a Munich Airport kapacitását, amelyek révén az utasok busztranszfer nélkül, közvetlenül szállhatnak be a repülőgépbe. Németország első "középpályás", azaz a korábbi terminál és a repülőgép-parkolóhelyek közé épült termináljaként az új szatellit épületnek nincs kapcsolata a közösségi közlekedéshez: az utasfelvétel a 2-es terminálban zajlik, ahonnan a biztonsági és útlevél ellenőrzés után az utasok egy földalatti vasúton jutnak el a szatellit épületbe. Az épületben teljes körű utas- és poggyászkezelési szolgáltatások mellett számos vásárlási és étkezési lehetőség várja az innen indulókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.